Kaamoskuu ja kivipihlajakirjasarja:

Olemme kirjoittaneet tätä kuusiosaista nuorille ja ikinuorille (!) suunnattua seikkailufantasiakirjasarjaa vuodesta 2015 lähtien. Kirjaprojektimme aikana tarina on kasvanut, saanut uusia tapahtumia ja sivujuonteita mutta pääasia – suuri kuva ja tapahtumat – ovat pysyneet alusta alkaen samana. Arjen realiteetit vaikuttavat siihen, miten paljon pystymme kirjoittamaan. Pienten lasten vanhempina meillä ei ole siihen lähellekään niin paljoa aikaa kuin haluaisimme, mutta yritämme aina nipistää päivästä jonkin hetken kirjamaailman seikkailuille.

Kirjasarjan kirjoittaminen.

Sanna: Sain aivan yllättäen idean tästä kirjasarjasta ja kirjoitin ensimmäisestä osasta raakaversion kahdessa viikossa. Meillä on selvä työnjako: minä kirjoitan tekstistä alustavan hahmotelman ja vien seikkailua eteenpäin, Satu taas pyöriskelee yksityiskohtien kimpussa. Minusta tapahtumien kuvaaminen ja juonikuvioiden rakentelu on hauskaa ja innostavaa, ja sujuu parhaiten aamukuuden aikaan kahvikuppi kourassa, mutta välillä tyhjän paperin kammo iskee päälle. Tällä hetkellä työstän viidettä kirjaa, ja se alkaa olla loppukohtausta vaille valmis!

Kirjasarjan kirjoittaminen.

Satu: Olen työskennellyt kaikki nämä vuodet ensimmäisen kirjan parissa… Se on ollut hieman aikaa vievää (ja Sannan mielestä hermoja raastavaa) puuhaa, mutta vastaankin valmiin tekstin tuottamisesta eli siitä, että kirjan tapahtumat etenevät johdonmukaisesti ja tarina pysyy ehjänä. Syksyn ja talven pimeät aamut ovat parasta aikaa kirjoittaa, kun taas kesät ovat yhtä luovuuden tuskaa. Lopullinen tavoitteeni on, että teksti olisi helppolukuista ja mukaansatempaavaa, jolloin lukija voisi vain unohtaa arjen ja upota kirjan seikkailuun.

Kirjasarjan ensimmäinen osa alkaa olla viimeinkin lupaavalla mallilla. Se on nimeltään Usvan arvoitus ja takakannen esittelyteksti voisi mennä näin:

Huikea seikkailu alkaa vauhdikkaasti: kesäinen yöretki saa odottamattoman käänteen, kun teini-ikäinen Susa tempautuu katajaiselta juhannusnuotiolta isosiskonsa Saalan ja heidän kotikoirien kanssa keskelle talvea. Lumen keskellä he saavat yllättävää apua kahdelta erikoiselta nuorukaiselta. Mutta miksi Susa saa osakseen epäileviä katseita? Ja ennen kaikkea – miten he pääsevät takaisin kotiin?

Saadakseen vastauksia heidän on käännyttävä Hiidenkylän näkijän puoleen ja ylitettävä kammottava Ontonen. Miten matkalaisten käy? Osaako näkijä neuvoa heitä? Ja miksi Susasta tuntuu, etteivät he tee matkaa yksin…

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: