ALKUTALVEN KAUNEUTTA

Tämä joulukuu on mennyt jotenkin niin, etten ole ehtinyt kertomaan kuulumisia. Vauvan kanssa on mennyt kivasti mutta päivät ovat olleet yllättävän täysiä. Typy on nyt joulukuussa ollut kotona, kun tämä koronatilanne on nyt niin huono.

Lumiset puut.
Pakkaspäivä.

Minä olen nauttinut täysin rinnoin talven tulosta ja pakkasjaksoista. Tuntuu että talvi tuli aivan hetkessä! Yhtenä päivänä sitä harmitteli, että onpa rasittavan vesisateista näin marraskuun puolessa välissä ja sitten satoikin kasoittain lunta ja kaikki se harmaus muuttui kerralla hohtavan valkoiseksi lumipeitteeksi. Lasten kanssa ulkoilu on nyt eri helppoa kurakelien jälkeen. Kiskoo vain tarpeeksi vaatetta päälle niin lumessa on hyvä peuhata eikä sisälle kantaudu hiekkakekoja.

Aamun kajoa.
Pakkasaamu.

Kävimme marraskuun loppupuolella mummolassa juhlimassa typyn synttäreitä perheen kesken ja siellä oli aivan ihanan talvista. Kaikkialla oli niin kaunista, kun lunta oli juuri satanut parikymmentä senttiä ja kunnon pakkaset olivat kuorruttaneet puut ja pensaat lumihattaroiksi. Sellainen vaan kummasti virkisti mieltä syksyn harmauden jälkeen! Lapsillakin oli kiva ulkoilla mummun kanssa, laskea mäkeä ja istua ahkiossa.

Auringonnousu pakkasilla.

Kamera sai olla lähes koko marraskuun repussaan, mutta mummolassa kävimme kumpikin Satun kanssa näpsimässä kuvia lumisesta kauneudesta: aamun sininen hetki on niin kaunis, kun aurinko nousee hitaasti järven takaa, ja iltapäivällä on kiva katsoa, kun tähdet syttyvät hiljalleen yksi kerrallaan taas tuikkimaan taivaalle.

Aamun sininen hetki.

Yhtenä päivänä pakkasusva nousi järvelle ja tunnelma oli kuin keskitalvella. Harvoin on nykyvuosina marraskuussa saanut nauttia sellaisista maisemista.

Pakkassumua järvellä.
Pakkassumua noussut järvelle.

Ihme kyllä lumipeite on sen jälkeen pysynyt. En muista, että monestikaan olisi käynyt näin, että talvi tulisi kerralla. Joulukuun alku oli pakkaspäivien ihanuutta ja minä olen fiilistellyt lumihunnutettujen puiden kauneutta ja illan tähtitaivasta. Typyn kanssa olemme innoissamme bongailleet tähtikuvioita ja on ollut kiva huomata, miten kiinnostunut hän on niistä. Toivottavasti myös joulun aikaan olisi kirkkaita kelejä ja voisimme bongailla niitä Kuhmossa. Siellä tähtitaivas on vain niin paljon hienompi kuin täällä Oulun seudulla.

Luminen maisema.
Kuu

Niin monena vuonna on saanut harmitella sitä, kun joulukuu alkaa harmaissa merkeissä mutta onneksi nyt on saanut iloita tästä, kun lunta riittää!

Tunnelmallista joulukuuta kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: