JUHANNUSVIIKONLOPPU KAINUUSSA

Meidän juhannuksen vietto alkoi taas hyvin perinteisesti, kun suuntasimme torstai-iltana auton keulan kohti mummolaa. Auto oli tuttuun tapaan pakattu täyteen tavaraa ja näin, kun raskauden viimeinen kuukausi alkaa lähestyä, mieleen hiipii välillä ajatus, miten ihmeessä me mahdumme kulkemaan kahden lapsen ja kolmen koiran kanssa… No, se selviää sitten aikanaan.

Juhannusaaton järvimaisemaa.

Mummu odottelikin meitä jo perillä ja typy sai kerrankin puuhata hänen kanssa rauhassa, sillä serkku tulisi leikkikaveriksi vasta seuraavana päivänä. Mummola on yleensä siitä hyvä paikka, että iltapala ja kaikki kahvileipäherkut ilmestyvät kuin itsestään pöytään, joten siellä pääsee helpolla ruokapolitiikan suhteen. Typyllä oli niin paljon puuhaa mummun kanssa, ettei hän olisi millään malttanut lähteä nukkumaan ja vielä sängyssäkin hän oli niin virkeä, että lopputulema äiti ja isi mahtoivat nukahtaa ennen lasta.

Juhannusaattona saimme herätä kauniiseen kesäaamuun. Aurinko paistoi ja järvi oli aivan tyyni. Tuota järvimaisemaa kaipaan aina ja sitä on niin ihana katsella aamukahvia hörppiessä. Typy ja mummo riensivät heti aamupalan jälkeen rantaan poruamaan, joten minulla oli hyvä hetki kokeilla uusia JCC:n loittorenkaita ja kävin näpsimässä makrokuvia ojanpientareen kukista. Niistä tuli ihan nättejä ja olen tyytyväinen tähän hankintaan.

Juhannusaaton järvimaisemaa. Kainuussa.
Makrokuva metsäkurjenpolvi.
Makrokuva niittyleinikki.

Satu saapui perheensä kanssa aamupäivällä ja lapsilla riitti puuhaa yhdessä. Me lähdimme käymään mieheni ja koirien kanssa saaressa, että nekin saisivat hellepäivänä vähän uida. Itikoista ei ollut haittaa, sillä järvellä kävi pieni tuulenvire, mutta paluumatkalla mukaan tarttui useampi paarma ja niitä sai hätistellä pois kimpusta.

Koirien kanssa veneellä saareen.
Mökki saaressa.
Järvimaisemaa mökillä.

Illalla suuntasimme naapuriin serkun luo illanviettoon, siellä oli myös isosiskomme perheineen, ja lapsilla oli kiva poruta vedessä ja juoksennella pitkin suurta nurmialuetta. Ei voi kuin ihmetellä millaisia virtapakkauksia tuollaiset pienet leikki-ikäiset ovatkaan. Jos itse juoksisi sata lasissa pari tuntia, olisi aika naatti, mutta nämä neidit vain nauraa kikattivat ja jatkoivat menoa siihen asti, kun tuli nukkumaanmenoaika.

Juhannusfiilistelyä alkoholittomilla siidereillä.
Lapset juoksemassa nurmikolla.
Päivänkakkarat.
Juhannuksen ilta-aurinko laskee.

Juhannuspäivän aamuna heräsimme Satun kanssa hyvissä ajoin ja nautimme harvinaisesta hetkestä, kun kaikki muut nukkuivat. Ehdimme juoda aamukahvia ja käydä läpi kirjan editointijuttuja ennen kuin muut yksi kerrallaan alkoivat heräillä. Osa oli nukkunut huonosti itikoiden inistessä koko yön korvan juurella mutta meillä ei ihme kyllä ollut yhtään itikkaa riesana.

Juhannuspäivän aamun järvimaisemaa.
Mummolassa

Aamupalan jälkeen suuntasimme mökkiä kohti. Päivä oli kaunis ja järvellä kävi mukava lämmin tuuli, joten mies puljautui typyn kanssa kumiveneessä minun siivotessa mökkiä. Syönnin jälkeen mies lähti typyn kanssa toiseen mummolaan ja minä jatkoi siivousoperaatiota saunan ja huussin puolelle. Tuuli oli yltynyt koko ajan ja oli tosi mukava puuhata, kun ei ollut yhtään inisevää kaveria.

Yleensä meille tulee juhannuksena vieraita mutta tänä vuonna saimme herrastella ihan oman perheen kesken ja saunoimme illalla antaumuksella. Löylyissä muistin, että meillähän pitäisi olla saunavastat mutta mieheni oli sitä mieltä, että kun kerran sauna oli puunattu, oli parempi olla heti sotkematta sitä. Tavallaan olin samaa mieltä, vaikka vähän harmittikin, että saunavastaperinne jäi tältä vuodelta välistä.

Tuulinen järvimaisema mökillä Kainuussa.

Sunnuntaiaamu valkeni sateisena. Itse olin ollut siinä uskossa, että päivän olisi aurinkoinen, mutta kovin harmaalta se vaikutti. Olimme suunnitelleet, että kävisimme uudelleen siellä hiekkarannalla missä piipahdimme viime viikonloppuna, mutta keli ei vaikuttanut kovin suosiolliselta. Joku toinen kerta sitten paremmalla ilmalla!

Pilvinen sää mökkeillä juhannuksen aikaan Kainuussa.

Typy lähti isänsä kanssa käymään mummolassa ja minä sain nauttia itsekseni laatuajasta mökillä. Kirjoitin tätä postausta ja mietin ensimmäisen kirjan editointijuttuja, söin aamupalaa kaikessa rauhassa ja luin kirjaa. Sitten kuuntelin musiikkia, tiskasin ja laittelin paikkoja vähän lähtövalmiiksi. Oli ihana puuhailla kaikessa rauhassa ja laulaa musiikin mukana. Ehdin juuri suunnitella, että kävisin kameran kanssa ulkona, kun mies ilmoitteli, että he olivat tulossa takaisin väsyneen pikkuneidin kanssa.

Pilvinen päivä mökillä Kainuussa.
Kukkia järvimaisemassa.

Kotimatkalla mietin autossa hieman haikeana, että niin sitä on tämän vuoden juhannus vietetty ja kohta on heinäkuu. Pian yön pimenevät taas ja mennään kohti syksyä. No, mutta vielä on kesää jäljellä, sillä pitkän ajan sääennuste lupailee helteisiä kelejä ja voi olla, että hellekauden jälkeen toivottaa viileät illat ja pimeät yöt tervetulleiksi.

Ihanaa keskikesää kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: