KESÄN VIIMEINEN MÖKKIREISSU

Heinäkuun lopulla kävimme viimeisen kerran mökillä tälle kesälle, sillä uutukaisen laskettu aika alkaa lähestyä. Pikainen lähtö synnärille Kainuun perukoilta täyteen pakatun auton ja koirien kanssa ei juuri houkuttele, joten tässä vaiheessa on parempi malttaa pysyä kotona.

Olo oli kuitenkin haikea, sillä elokuun lämpimät hämärtyvät illat ovat suosikkiaikaani mökkeilyssä. Ensimmäiset tähdet syttyvät taivaalle ja illalla voi fiilistellä hämärässä valossa sohvan nurkassa järvimaisemasta nauttien.

Pilvinen järvimaisema.

Hurautimme mökille jo keskiviikkoiltana ja keli oli synkeän harmaa. Tummat pilvet roikkuivat järven yllä mutta saimme kuitenkin auton purettua kuivin vaattein. Tupa oli kolean kuuloinen ja täydellinen vastakohta meidän edelliselle mökkireissulle, jolloin lämpöä ja hellettä riitti. Silloin yläkerrassa makuuparvella oli 29 astetta lämmintä! Nyt olikin ihana, kun nukkumaan mennessä sai kiskoa peiton ylle eikä tarvinnut hikoilla tai kuunnella ikikoiden ininää.

Mökille kantamusten kanssa.
Pilvinen ilta mökillä Kainuussa.

Torstaiaamu valkeni sateisena ja koleana, joten laitoin takkaan tulen ja fiilistelin aamua kaikessa rauhassa, kun mies ja typy vielä nukkuivat. Kannattikin nauttia tästä rauhasta, sillä mökkeily jatkui vauhdikkaissa merkeissä, kun Satu tuli lasten kanssa kyläilemään. Siinä riitti sitten menoa ja vilskettä. Itselläni ei olisi tullut pieneen mieleenkään mennä järveen poruamaan, mutta lapset ovat lämminverisiä: he rakentelivat hiekkalinnaa ja kahlasivat menemään rantavedessä. Myös mummu saapui valmiin lettutaikinan kera ja päätimme laittaa ruokaa kodassa ja paistella pikkulettuja jälkiruuaksi. Oli hauska, kun myös isosisko tuli miehensä kanssa kyläilemään, ja ruokaa sai laittaa isolle porukalle.

Sateinen aamu mökillä Kainuussa.
Taaperon kanssa mökkeilemässä.
Hiekkalinna ja pilvinen maisema.
Lettuja jälkiruuaksi.

Satu jäi lasten kanssa yöksi ja illalla lämmitimme tietysti saunan. Tytsyt istuivat kumpikin omassa vannassaan lauteilla pillimehujen kanssa ja kävivät välillä pulahtamassa järvessä. Lopputulemana hiekkaa oli joka paikassa mutta hauskaa oli. Levitetty sohva ja makuupussit olivat takuuvarma viihdyke illaksi mutta kivasti he malttoivat sitten asettua nukkumaan.

Saunan lämmittelyä mökillä.

Aamu oli edelleen pilvinen ja aamupalan jälkeen tytöt suuntasivat mustikkametsään. Siellä he viihtyivät nätisti keskenään hyvän tovin. Kerrankin oli leppoisaa lasten vahtimista. Evästuokion jälkeen Satulla oli aika lähteä ja mekin suuntasimme typyn kanssa päiväunille. Iltapäivän puolella typy lähti käymään mummolassa ja minä siivosin ja laittelin paikkoja ojennukseen.

Taapero mustikassa.
Lapset mustikkametsässä.
Lapset mustikoita poimimassa.
Evästelytuokio mökillä.

Kävin Vitin kanssa iltakävelyllä ja muistelin siinä samalla, miten hetki sitten horsmat olivat peukalon kokoisia ja puissa vain pienet silmut. Heinäkuun lopulla kaikkialla on niin rehevää ja ensimmäisiä keltaisia lehtiä alkaa ilmestyä vihreyden joukkoon. Illalla keli hieman selkeni ja sadekuuron jälkeen pilvien takaa esiin ilmestynyt aurinko maalasi vastarannalle kauniin sateenkaaren, jota ihasteltiin typyn kanssa.  

Sateenkaari.

Koska tänä vuonna mustikkasato Kainuun suuntimilla jää vaatimattomaksi, pitää pakkanen täyttää muilla marjoilla. Kesä on ollut niin lämmin, että viinimarjat ovat kypsyneet etuajassa, joten me suuntasimme typyn kanssa lauantaina mummolan marjapensaita kohti. Satu tuli myös käymään lasten kanssa ja siellä he taas vilistivät pensaiden väleissä ja leikkivät piilosta. Puuhakkaan päivän jälkeen suuntasimme taas mökille viettämään kesän viimeistä mökki-iltaa. Tuntui kyllä hassulta ja haikealta.

Viinimarjoja poimimassa mummolassa.
Viinimarjoja.
Tuulinen viimeinen ilta mökillä.

No, onneksi olemme ehtineet mökkeilemään kesän aikana monta kertaa ja ensi elokuussa saammekin mökkeillä uutukaisen kanssa. Ja saa nähdä, käymmekö mökillä vielä syksymmällä vai pitäydymmekö mummolan lämpimän juoksevan veden äärellä.

Tunnelmallisia elokuisia hetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: