MÖKKEILYKAUSI AVATTU TÄLLE VUODELLE

Nyt oli kaunis keväinen viikonloppu ja kävimme tälle vuodelle ensimmäisen kerran mökillä, joten voinkin sanoa, että mökkeilykausi on avattu!

Kevättalven aurinkoinen päivä.

Kävimme siellä viimeksi joulukuussa, kun perille pääsi vielä autolla mutta nyt tie oli hautautunut metrisen hangen alle. Onneksi sinne pääsi moottorikelkalla. Auto jäi parkkiin parin kilometrin päähän mökistä ja moottorikelkalla sai ajaa pari kertaa, että olimme kaikki koirien kanssa perillä. Yksi koirakin ehti karata matkalla mutta se löytyi onneksi nopeasti ja juoksi kiltisti odottamaan mökin kuistille muiden tuloa.

Moottorikelkalla möksälle.
Koiran juoksutus mökille.

Täytyy sanoa, että oli kiva päästä pitkästä aikaa mökkeilemään! Typykin oli riemuissaan ja välipalan jälkeen oli kivaa puuhailla yhdessä, kun laitoimme saunan tulille ja suunnittelimme veden kantamista järvestä.

Mökkisaunaa lämmittelemässä ja veden hakua järvestä.

Kevään illat ovat jo valoisia eikä saunassa tarvinnut edes kynttilöitä. Päivä oli ollut kirkas ja aurinkoinen, mutta illalla taivaalle nousi saunan jälkeen niin sankka pilvimassa ettei tähtien kuvaamista tarvinnut suunnitella. Se olikin hyvä, sillä puuhakkaan päivän jälkeen typy nukahti heti iltapalan jälkeen ja saimme mieheni kanssa tunnelmoida takkatulen valossa ja nauttia rauhaisasta mökkitunnelmasta. Sitä olikin jo ollut ikävä!

Mökillä aamuissa on oma tunnelmansa ja, kun typy lähti käymään isänsä kanssa mummolassa, minä sain nauttia omasta ajasta mökin lämmössä. Oli mukava katsella kirjoitusjuttuja ja hörppiä kuumaa juomaa kaikessa rauhassa.

Keväinen järvimaisema.

Päivällä ulkoilimme typyn kanssa ja tietysti hanskat olivat likomärät, kun typy lääräsi katolta valuvan veden kanssa.  Päiväruuan jälkeen saikin jo suunnitella kotiin lähtemistä ja täytyy sanoa, että se ei ole mökkeilyn hauskin osuus, kun pitää tiskata ja pakata ja nyt vielä raahata kaikki tavarat parin kilometrin päähän autolle. Tällä kertaa yksikään koira ei onneksi karannut mutta kello oli pyörähtänyt jo pitkälle iltapäivän puolelle, kun selvisimme kotimatkalle.

Moottorikelkan ahkion kyydissä.

Autossa mietin sitä, miten mukava mökillä on aina käydä ja vaikka sinne raahautuminen oli vähän vaivalloista, se ehdottomasti kannatti. Seuraavan kerran suuntaamme sinne pääsiäisenä ja toivottavasti saamme silloin kunnon hanget ja kauniit ulkoilukelit.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”MÖKKEILYKAUSI AVATTU TÄLLE VUODELLE”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: