PÄÄSIÄISEN VIETTOA KAINUUN PERUKOILLA

Pääsiäinen on keväinen piristys ja pitkän talven jälkeen se tuo väriä arkeen ja lupauksen tulevasta kesästä. Pääsiäisen aikaan on ihanaa, kun on monta päivää vapaata ja yleensä hyvät kelit ulkoiluun. Pääsiäiseen kuuluu aurinkoiset kevättalven päivät ja kimmeltävät lumihanget. Kodin koristelu keltaisilla tipuilla ja kukilla ja raikkaan vihreällä rairuoholla virkistää mieltä ja tuntuu, että pääsiäisen aikaan on paljon virtaa puuhata erilaisia asioita.

Rairuoho pääsiäiskoristeena.

Meille pääsiäisen perinteisiin kuuluu kokoontua perheen kesken, syödä hyvin ja ulkoilla. Mikäs sen mukavampaa kuin käydä pilkkireissulla kauniina kevätpäivänä tai ajaa metsästä polttopuita aamun hankikannon aikaan. Tänä vuonna typy pääsi jo mukaan rankahommiin ja reippaasti tuollainen 2,5-vuotias siellä menossa mukana on. Lapsuusajoilta muistaa teräshanget, kun metsässä pääsi ajamaan pyörillä minne vain mutta nykyisin sellaisia ei ihan joka vuodelle satu.

Rankakasoja kaivamassa lapsen kanssa.
Rankojen ajossa pääsiäisenä lapsen kanssa.
Hangilla pääsiäisen aikaan.

Rairuohon kasvatus on periaatteessa aika helppoa hommaa mutta kummallisesti siinä voi mennä moni asia pieleen. Tänä vuonna kävi niin, että Sannalla multa homehtui ja Satulla siemenet eivät lähteneet kunnolla itämään vaan ruoho jäi onnettoman harvaksi. Onneksi mummolassa edellisenä viikonloppuna kylvetyt ohransiemenet olivat kasvaneet hyvin ja lapset pääsivät koristelemaan ne pääsiäistipuilla.

Pääsiäistipujen laittoa rairuohon joukkoon.

Eräs meidän hauskimmista pääsiäisperinteistä on pääsiäismunien metsästys. Se alkoi isosiskon lasten kanssa ja sitä perinnettä on ollut kiva jatkaa omien lasten kanssa. Viime pääsiäisenä koronatilanteen vuoksi pidimme pääsiäismunajahdin etäyhteydellä mutta nyt saimme onneksi jatkaa hauskaa perinnettämme yhdessä. Pienillä oli pupukorvat päässä, sillä niiden askartelu kuuluu oleellisena osana munajahtiin.

Pääsiäiskoriste.

Joulun jälkeen pääsiäinen on seuraava herkuttelujuhla ja monesti silloin tuleekin syötyä hieman liian hyvin. Meidän pääsiäisherkkuihin kuuluvat suklaamunien lisäksi mämmi ja vaniljakastike sekä hyydytetty appelsiinirahka, jota äiti teki jo lapsuudessa pääsiäisen aikaan.

Pääsiäisen ja narsissit.

Pääsiäisen onkin piristävä kevään juhla, jolloin on monenlaista mukavaa tekemistä yhdessä. Onneksi tänä vuonna pääsiäiselle sattui hyvät kelit ja pääsimme viettämään aikaa yhdessä läheisten kesken.

Aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille!  

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: