TOIMINNANTÄYTEINEN MINILOMA KAINUUSSA

Kerroin torstain postauksessa, kuinka tulimme Kainuun suuntimille jo keskiviikko-iltana. Ensimmäinen yö ei tosiaan ollut kovinkaan levollinen itikoiden takia, joten torstaina oli hieman pökkeröinen olo. Olimme aamupäivän mökillä ja lääräsimme typyn kanssa rannalla. Puljauduimme kumiveneellä ja teimme hiekkalinnaa. Iltapäivällä suuntasimme sitten mummolaa kohti, sillä meillä oli tarkoitus leipoa herkkuja Satun taaperon 1-vuotissynttäreille.

Kesäfiilistelyä.
Hiekkalinnan rakennusta.
Koira järvessä.

Mummolassa riittikin sitten puuhaa, kun lapset juoksentelivat ulkona ja leikkivät viinimarjapensaiden seassa piilohippaa. Me taas ihmettelimme Satun kanssa, kuinka aikaisin viinimarjat ovat kypsymässä. Varhaisimmat lajikkeet ovat jo punaisia ja lähes kypsiä! Siis heinäkuun alussa! Yleensä viinimarjoja poimitaan elokuussa… Myöhempien lajikkeiden oksat notkuivat täynnä marjoja, joten jos rastaat eivät käy tyhjentämässä pensaita, marjoja on tulossa runsaasti.

Lapset viltin mutkassa.

Illalla lapset porusivat järvessä mutta saunan lämmitys ei jaksanut innostaa näillä helteillä. Sen sijaan me fiilistelimme Satun kanssa hetken kuistilla kylmien juomien kera ja nautimme kauniista kesäillasta.

Fiilistelyä kuistilla kylmien juomien kanssa.

Seuraavana päivänä oli ohjelmassa täytekakun täyttämistä ja sokerimassakoristeen tekoa. Minä tein siihen majavakoristetta, sillä isosisko oli päättänyt, että 1-vuotisjuhlia vietetään majavateemalla. Iltapäivästä oli taas aika suunnata mökille.  Minä en ollut innoissani kylmällä vedellä peseytymisestä, joten lämmittelimme saunaa sen verran, että saimme heitettyä löylyä ja lämmintä pesuvettä. Järvivesi oli mielestäni edelleen omituisen kylmää eikä siellä taaskaan kovin kauaa poruttua.

Horsma järvimaisemassa.

Lauantaina oli synttäripäivä ja suuntasimme hyvissä ajoin Satun luokse auttamaan juhlajärjestelyissä. Hän oli onneksi saanut kaiken jo hyvälle mallille ja to do -listalla oli vain täytekakun reunojen pursotus ja appelsiinisuklaa kuppikakkujen tekeminen. Koska on korona-aika ja kesäkelit suosivat, synttäreitä juhlittiin pihamaalla pihlajien varjossa. Onneksi aurinko ei paistanut ihan täydeltä terältä vaan pilvet varjostivat ja juhlia oli viihtyisä viettää ulkona, jossa päivänsankari kiikkui omassa riippukeinussaan puun oksalla.

Kuppikakkuja.
Majava synttärikakku.

Typy kävi purkamassa enimmät synttäreiden sokerihuurut serkkunsa kanssa trampoliinissa ennen kuin suuntasimme taas mökkiä kohti. Miehen sukulaisia tuli vielä illasta kyläilemään, ja kun lopulta selvisimme saunaan ja pesulle, tuntui kuin päivä olisi ollut tuplasti normaalimittainen. Tällä kertaa vesi tuntui lämpimältä ja järvessä oli mukava peseytyä, kun paarmoista tai mäkäräisistä ei ollut riesaa.

Kesäinen järvimaisema.

Ilta tyyntyi kauniiksi kesämaisemaksi, jota oli mukava ihastella kaikessa rauhassa sohvan kulmasta.  

Kaunis auringonlasku.

Sunnuntai alkoi aamuveneilyllä läheiseen saareen, jonka autiotuvalla olemme aiemmin käyneet talvella kelkkailemassa. Järvellä roikkui raskaana tummia pilviä ja aurinko heitti hienon näköisiä säteitä vilahtaessaan pilvien lomasta. Autiotupa oli autio ja kävimme kirjoittamassa vieraskirjaan terveiset ja näytimme typylle paikkoja. Meillä oli taas keksit retkieväänä kuten edelliselläkin veneretkellä, ja herkuttelimme ne lopuksi autiotuvan nuotiopaikalla.

Auringonsäteet.
Veneilemässä.
Veneilemässä.
Autiotupa saaressa.

Sitten olikin aika suunnata mökkiä kohti ja aloittaa pakkausruljanssi. Mietin siinä tiskatessani, että olipa meillä taas puuhakas lomailu, jos tätä lomailuksi voi sanoa. Näin loppuraskaudesta touhukkaiden päivien jälkeen alaselkä jumittaa ja olo on vähän nuupahtanut mutta onneksi oli sentään taas mukava visiitti kotisuuntimilla.

Niin, ja sen voisi mainita vielä lopuksi, ettei mökillä ole vielä kertaakaan ollut noin kuuma! Lämpömittari näytti 28 astetta alakerrassa ja yläkerran nukkumaparvella 29 astetta! Ihme kyllä saimme kuitenkin nukuttua ja aamuisin alhaalla oli hieman raikkaampi tunnelma. Vaikka nämä helteet kuuluvat kesään, minua ei haittaisi, jos mittarinlukemat hieman laskisivat…

Kesäinen järvimaisema.

Aurinkoista ja toivottavasti hieman viileämpää heinäkuun jatkoa!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: