VIHDOINKIN TALVEN TUNTUA!

Ajelin viikonloppuna tirpan kanssa kyläilemään lapsuuden kotipaikkaani Kuhmossa. Jo matkalla ihailin, miten aurinko paistoi välillä lumiseen metsikköön. Puissa oli lunta yöllisen lumisateen jäljiltä, ja lämpömittari oli laskenut pakkasen puolelle. Viimeinkin tässä tammikuussa oli talven tuntua!

Päiväkahvien jälkeen suuntasimme järvelle ulkoilemaan ja saimme veljeni ulkoilukaveriksi. Minä sain kuvailla rauhassa, kun tirppa rattikelkkaili kummisedän kanssa. Järvellä oli mahtava ulkoilukeli; pehmeä puuterilumi ei haitannut kulkemista ja teräsjää lumen alla oli niin sukea että siellä olisi voinut vaikka luistella. Muistin taas mitä rakastan talvessa, sillä tänä vuonna ne lämpimät tuntemukset ovat olleet hieman hukassa, kun vesi tippuu räystäältä ja piha on kaljamalla.

Järvellä ei ollut paljon muita kulkijoita ja saimme tarpoa puhdasta hankea pitkin. Suuntasimme mökille, jonne ei ollut aiemmin tänä talvena menoa, kun jäät olivat olleet niin heikot. Normaalisti talvella mökkirannassa on metrinen lumikinos mutta nyt rantakallioita peitti vain tuore lumi ja kanervan varvut törröttivät sen alta. Kerrankin saunan lämmitys olisi helppoa, kun ei tarvitsisi ensin kaivaa lumikinokseen kulkureittiä avannolle.

Nyt kävimme kuitenkin vain istahtamassa mökkikuistilla ja jatkoimme matkaa saaren ympäri. Jänis oli loikkinut rannan tuntumassa ja minkki ylittänyt mökkisalmen mutta aika rauhallista järvellä vaikutti olleen; ei kettuja, ei vielä saukkoja, ei ahmaa, ei edes peuratokkaa liikenteessä. Eikä muita kulkijoita – just the way I like it.

Paluumatkalla vastatuuli puhalsi napakasti ja kaulaliinan sai nostaa korkealle suojaamaan poskia. Se ei kuitenkaan haitannut vaan toi pientä lisävivahdetta ulkoiluun – joskus on mukava käydä hieman epämukavuusalueella, ja sitten perille pääseminen vasta tuntuukin hyvältä. Olikin mukava hörppiä lämmintä juotavaa ja lämmitellä kohmeisia sormia ulkoilun jälkeen.

Toivottavasti talvi jatkuisi pakkasmerkeissä!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: