KIRJAN TAUSTATIETOON TUTUSTUMINEN

Onko sinulla mielikuva kirjailijasta, joka paneutuu antaumuksella kirjamaailmansa taustatietoon ja kaivaa käsiinsä kaiken mahdollisen tiedon; koluaa kirjaston kirjahyllyt, selailee lehdet ja netin syöverit ja jopa matkustaa tutustumaan kirjan paikkoihin. Ihailen kirjailijoita, jotka ovat niin kiinnostuneita aiheestaan mutta olen huomannut, että minussa tämä taustatietoon tutustuminen ei aina herätä niin suuria intohimoja.

Meidän kirjassamme luonto ja luonnossa liikkuminen ovat tärkeitä teemoja, ja niistä minulla on elämänmittainen kokemus, joten ehkä tässä mielessä minulla on intohimoinen suhtautuminen kirjan tematiikkaan. Myös koirat ovat aina olleet osa elämää ja niiden touhuja on helppo kuvailla kirjassakin.

Kirjassamme esiintyy tunnettuja nähtävyyksiä Kainuusta ja olen jopa käynyt paikan päällä tutustumassa niihin. Voisin siis sanoa, että taustatyötä on tullut noiden osalta tehtyä huolella, mutta yhtä hyvin voin todeta, että näissä paikoissa olisi muutenkin tullut käytyä.

Suurimpana kompastuskivenä minulla on oikeastaan ollut asiapitoisen tiedon etsiminen. Olen ostanut muutaman taustatietokirjan omaksi voidakseni tutustua niihin rauhassa. Alkuinnostuksen jälkeen lukeminen on kuitenkin ollut hidasta ja tahmeaa. Kirjoissa on niin paljon asiaa! Plaa plaa sitä ja plaa plaa tätä. Minun on myös pakko kirjoittaa asioita muistiin ja tämän vuoksi lukeminen on työlästä. Tulee ihan opiskeluajat mieleen eikä mitenkään hyvällä tavalla!

Onneksi meidän kirjamaailmamme on fantasia- eikä asiapitoinen, joten mielikuvitukselle voi hyvin antaa tilaa. Toki haluamme tuntea aiheemme ja sen takia tuota tylsää asiatekstiä on tullut kahlattua läpi, mutta en voi sanoa nauttivani suunnattomasti tästä kirjoittamisen osa-alueesta! Paljon mukavampaa on seikkailla siellä mielikuvitusmaailmassa, mutta kyllä se, että tuntee aiheensa, avaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia mielikuvitukselle. Voisikin siis todeta, että tämä taustatietoon tutustuminen ei ole minun lempijuttuni mutta se on varmasti vaivan arvoista.

Millä mielellä sinä tartut kirjasi taustatietoa käsittelevään materiaaliin?

– Satu

Jaa tämä postaus:

3 kommenttia artikkeliin ”KIRJAN TAUSTATIETOON TUTUSTUMINEN”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: