KUINKA MUSIIKKI TOIMII KIRJOITTAESSA?

Instagramissa on kiertänyt #kirjoitusbiisit-haaste, jossa ihmiset kertovat mitä musiikkia he kuuntelevat kirjoittaessa ja millaisia biisejä heidän listalta löytyy. Tämä oli hauska mietittävä, sillä minä en ole edes ajatellut, että musiikkia voisi hyödyntää kirjoittamisessa..

Musiikki ja kirjoittaminen.

Minä tarvitsen flow-tilaan aamun hämyisät hiljaiset tunnit ja kahvikupin, eikä mieleenkään tulisi laittaa musiikkia soimaan samalla. Yksi syy on varmasti se, että kuuntelen yleensä vain musiikkia silloin, kun voin laulaa mukana, joten laulaminen ja kirjoittaminen samaan aikaan ei ole kovin hedelmällinen kuvio.

Kirjoittaminen ja musiikki.

#kirjoitusbiisit-haaste toi kuitenkin esille sen, että moni muu taas kuuntelee musiikkia kirjoittaessa tai suunnitellessaan kirjan kuvioita. Kirjoille on omat soittolistat ja jopa kirjan eri hahmoilla voi olla oma musiikki, jonka kautta pääsee virittymään tämän henkilön taajuudelle. Osa kuuntelee musiikkia, jossa lauletaan ja osa taas suosii instrumentaalista musiikkia. 

Musiikin kuuntelu ja kirjoittaminen.

Uskon että musiikki varmasti auttaa löytämään oikeanlaisen tunnetilan kirjoittaessa ja olen miettinyt, että sitä kannattaisi itselläkin kokeilla! En usko, että musiikin kuuntelu kirjoittaessa toimisi minulla, mutta voisin yrittää kuunnella biisilistoja suunnitellessa ja myös kotona puuhatessa, kun yrittää päästä kirjoitusmoodiin. Jospa siitä saisi vaikka apua tähän koko talven vaivanneeseen kirjoitusjumiin.

Millaisia ajatuksia sinulla tulee musiikin kuuntelusta ja kirjoittamisesta?

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: