KUN KIRJAN KIRJOITTAMINEN EI SUJU

Joskus kirjan kirjoittaminen ei vain suju. Mehän olemme jo kertoneet, kuinka meille talvi on parasta kirjan kirjoitusaikaa ja kevään ja alkavan kesän myötä se käy vaikeammaksi. No, huomaan olevani taas siinä vaiheessa, että kirjan kirjoittaminen ei suju ja päädyn aina tekemään jotain muuta. Olen ollut tässä pisteessä jo yli kuukauden. Aluksi tuijottelin tyhjää word-dokumenttia, mutta nyt en ole edes avannut sitä, vaan olen suosiolla tehnyt muita kirjoitusjuttuja.

Kirjan kirjoittaminen.

Ensimmäinen kirja on nyt Satulla katsottavana ja minun pitäisi jatkaa kuudennen kirjoittamista. Meillä on siihen tapahtumarunko valmiina, mutta jostain syystä en saa juonenkäänteistä kiinni niin, että saisin ne kirjoitettua paperille. Yleensä minä näen tapahtumat päässäni ikään kuin elokuvan kohtauksina, ja yritän sitten kuvata ne paperille mutta nyt en saa niitä kirjoitettua ylös. Ne jäävät jotenkin utuisiksi ja tuntuu, että minulta puuttuu joku ajatus, mutta en itsekään tiedä mikä?

Kirjan kirjoittaminen.

Aluksi ajattelin, että tekee ihan hyvää olla vähän aikaa kirjoittamatta ja nukuinkin aamut rauhassa enkä stressannut siitä, että pitäisi herätä kirjoittamaan. Myös Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman järjestäminen vei niin paljon aikaa, ettei silloin olisi edes ehtinyt kirjoittaa kirjaa. Nyt aikaa olisi mutta on vaikea tarttua taas tekstiin. Kokonaisuus tuntuu niin suurelta.

Vihkokuva.

Olen saanut Instagramissa vinkkejä muilta kirjoittajilta kirjoitusjumin voittamiseen. Esimerkiksi erilaiset kirjoitusharjoitukset voisivat toimia ja KIRJOITTAJA-tapahtumassa Emma Sofianna Söderholm antoi vinkkejä, kuinka eri sanataideharjoitukset voivat auttaa kirjoitusjumin selätyksessä, joten ehkäpä innostun kokeilemaan jotain sellaista. Onneksi meillä on tämän kirjasarjan lisäksi monenlaisia muita kirjoitusprojekteja kesken, joten voin kokeilla, jos jokin niistä lähtisi sujumaan paremmin. Myös se voisi auttaa, että kävisin Satun kanssa yksityiskohtaisemmin läpi kuudennen kirjan tapahtumat ja tekisin siitä kattavan listauksen ranskalaisilla viivoilla.

Kirjakuva.

Eli tämmöistä täällä. Mitä sinä teet, kun kirjoitusjumi iskee päälle? Olisi mukava kuulla vinkkejä!

– Sanna   

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: