LASTENKIRJA-ARVIO: KEVÄÄN UUTUUSKIRJA MYYRI JA MUNNI

Jos haluatte lasten kanssa lukea suloisen sadun yrittämisestä, epäonnistumisesta ja uudelleen yrittämisestä, kannattaa tarttua Pippurinen kustannuksen kevään uutukaiseen Myyri ja Munni -kirjaan. Kirjassa huomataan myös miten tärkeitä asioita anteeksi pyytäminen ja kannustaminen ovat, ja se sopii hyvin näiden tunteiden pohdintaan leikki-ikäisen kanssa.

Kirjan tarinassa Munni, tuo sympaattinen pörrötys, näkee kuinka hänen kaverinsa Myyri onnistuu heittämään kiven ämpäriin heti ensi yrittämällä. Hän haluaisi myös onnistua siinä tempussa ja yrittää samaa, mutta ei heti onnistukaan. Hermothan siinä yrittäessä lopulta menevät ja, kun suutuspäissään viskattu kivi kimpoaakin puunrungosta takaisin omaan päähän ja Myyri nauraa, Munni päättää painua kotiin mököttämään.

Onneksi Myyri on kiva kaveri ja tajuaa, että hän taisi tehdä vähän tyhmästi nauraessaan Munnin epäonnistumiselle. Hän lähtee Munnin luo pyytämään tältä anteeksi. Munni ei aluksi halua kuunnella mutta Myyri pyytää anteeksi nauramistaan ja kertoo, että hän itse asiassa vähän huijasi Munnia. Hän oli harjoitellut kiven heittämistä ämpäriin koko aamun ja nyt rohkaisi Munniakin vielä yrittämään. Varmasti Munnikin oppisi heittämään kiven ämpäriin, kun vain harjoittelisi. Kuinkas sitten kävikään, lopun saatte lukea kirjasta.

Minun lempikohtani kirjassa on, kun Munni keskittyy kiven heittämiseen jokaisella pörröisellä karvallaan.

Meidän kolmevuotias tirppa on pitänyt sadusta valtavan paljon. Munnin hassua suutahtamista on aina yhtä hauska lukea ja ihmetellä. Tirppa eläytyy tarinaan, tökkii Munnia sormellaan ja sanoo Munnille, että ”hassu Munni, yritä vielä”. Ja ihmettelee sitten miksi Munni ei yritä. Kirjassa on juuri niitä asioita mitä me tirpan kanssa käydään läpi päivittäin; mielenpahoittamista siitä, kun jokin asia ei onnistu tai ei mene sillä tavalla kuin itse haluaisi.

Kirjan äärellä on ollut myös kiva pohtia anteeksi pyytämisen ja kavereiden merkitystä. Anteeksi pyytäminen ei aina ole helppoa ja kirjan kanssa on mietitty sitä, miten kivasti Myyri teki, kun tuli pyytämään Munnilta anteeksi. Tai miten kiva on, että Myyri on kaverina ja kannustaa Munnia yrittämään jotain, joka ei heti onnistu. Näiden hauskojen hahmojen avulla tuollaisia tärkeitä asioita saa tehtyä pienelle ihmiselle paljon todellisimmiksi; toisen hassun harmistumisen pohtiminen on paljon hauskempaa kuin omien mielipahan aiheiden.

Pippurinen kustannuksen perustajan Sinituuli Viljasen sadut syntyvät hänen perheensä todellisista sattumuksista ja varmasti sen takia niihin on helppo samaistua. Sinituuli Viljanen on aiemmin kirjoittanut Pippa Pippuri -sarjaa, ja Myyri ja Munni on hänen kuudes lastenkirjansa.

Myyrin ja Munnin hyvänmielensadussa on monta tärkeää opetusta, joita on hauska pohtia lasten kanssa. Suloinen kuvitus ja keväisen raikkaat värit tekivät tästä kirjasta minun tämän kevään suosikin ja voin lämpimästi suositella sen lukemista lapsille.

Ihania lukuhetkiä lasten kanssa!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: