LUKUHETKIÄ LAPSEN KANSSA: KAIVURIN RAIVARI, NELLI HEINIMO

Me tykkäämme tirpan kanssa lukea lastenkirjoja. Niitä on kertynytkin vino pino ja luemme niitä lähestulkoon päivittäin. Nyt uuden vauvan kanssa lukeminen on vain jäänyt vähemmälle ja se on harmittanut minua suuresti, sillä lukeminen ja kirjan kuvien ihmettely on meillä ollut hauskaa yhteistä puuhaa. Onneksi sille taas vauvan kasvaessa alkaa olla enemmän aikaa!

Tässä syksyn aikana meillä on ollut luettavana ihanalta @kirjakaivurilta eli Nelli Heinimolta saatu Kaivurin raivari -kirja. Kiinnostuin kirjasta heti, kun kuulin, että siinä seikkailee erilaiset kulkuneuvot. Tirppa tykkää valtavan paljon kaikista menopeleistä, joten se vaikutti juuri meille sopivalta kirjalta. Kirjan esittelyssä myös sanotaan, että kirjassa käsitellään erilaisia tunteita ja niitähän alkaa lähes kolmevuotiaalta pikkutytöltä löytyä melkoisen laajalla skaalalla, joten odotin kirjaa suurella mielenkiinnolla.

Riemu olikin suuri, kun posti toi kirjapaketin, ja olemme nyt lukeneet sitä ja katselleet kuvat läpi moneen otteeseen. Kirjan teksti on runomuodossa ja runot ovat hauskoja, eloisia ja mielikuvituksellisia, ja niissä seikkailee kaikenlaisia kulkuneuvoja erinäisissä puuhissa. Runoissa lukijalle käy myös selväksi, miten monenlaisia tunteita kulkuneuvoillakin voi olla: paloauto miettii uran vaihtoa, miniä harmittaa moottoritiellä, kaivuria ahdistaa työmaan meteli. Kirjan ovat kuvittaneet Reetta Niemensivu ja Aapo Ravantti, ja heidän hienoissa kuvissansa sympaattiset menopelit heräävät henkiin.

Runojen loruttelu on hauskaa ja monesti kirja pyörii meillä sohvalla ja katsomme siitä vauvanhoidon lomassa muutaman runon. Sivuilta on löytynyt jo selkeät suosikit, joita ovat mm. se uraansa pohtiva paloauto sekä humiseva sähköauto. Myös mieheni totesi, että tällaista kirjaa hänkin jaksaa tirpan kanssa lukea, sillä teksti ei ole liian pitkää. Kirja sopii siis mainiosti myös lyhythermoisemmille tapauksille!

Tällaista runomuotoista lastenkirjaa on mukava lukea ja mielelläni löytäisin vastaavanlaisia enemmänkin. Voin siis lämpimästi suositella Kaivurin raivari -kirjaa vaikkapa joululahjaksi kaikille pienille pärinävekottimien faneille ja muillekin lastenkirjojen ystäville.

Kivoja lukuhetkiä kaikille!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: