MITÄ KUULUU #KIRJOITTAJAGRAMIIN

Kerroin viime talvena, kuinka kirjaihmisten kirjagram-yhteisö on aivan ihana paikka. Ihmiset kertovat lukemistaan kirjoista, tekevät lukulistoja, osallistuvat erilaisiin haasteisiin ja keskusteluun erilaisten teemojen ympärillä. Siellä yhteishenki on poikkeuksetta positiivinen ja muihin suhtaudutaan kunnioittavasti eikä ikäviä kommentteja esiinny.

Kirjoittajagram kuva.

Mietimme Satun kanssa, että kirjoittajille pitäisi olla samanlainen lämminhenkinen yhteisö, jossa harrastuksestaan voi puhua muiden samanhenkisten kanssa. Ideoimme #kirjoittajagram-tägin, jota olemme käyttäneet omissa Instagram-postauksissa ja se sai positiivisen vastaanoton myös muiden kirjoittajien keskuudessa.

On mukava huomata, että monet ovat löytäneet #kirjoittajagram-tägin ja sen alle on kertynyt yli 500 postausta tässä reilun vuoden aikana. Myös monet muut ovat ideoineet kirjoittaja-aiheisia tägejä. Esimerkiksi @varjokirjat-tilin Sanni keksi YA-kirjoittajille oman #yakirjoittajat-tägin. Nyt viimeisin haaste on #kirjoitusbiisit, jossa tarkoituksena on kertoa mitä musiikkia kuuntelee kirjoittaessa. Näihin kaikki voivat osallistua ja onkin hauska miettiä mitkä biisit ovat inspiroineet itseä kirjoittaessa.

Kirjoittajagram vihkokuva.

Kirjasome on kasvanut kohisten vuoden aikana. Siellä on nyt yli 103 000 julkaisua, kun vuosi sitten siellä oli reilu 40 000 postausta. Onkin hienoa, että lukeminen ja kirjat kiinnostavat ja niiden pariin löytää yhä enemmän ihmisiä. Toivotaan, että tämä sama trendi jatkuu myös tulevaisuudessa!

Mietin eräässä toisessa kirjoittajagram-postauksessa, mitä kaikkea #kirjoittajagram-tägin alla voisi jakaa? Samantapaisesti kuin mitä kirjagrammaajat tekevät. Sen inspiroimana pidin viime talvena parina kuukautena mm. kirjoituslistaa kirjoittamistani sanamääristä ja suunnitteluun käytetystä ajasta. Tänä talvena kirjoittaminen on ollut niin rikkonaista, että lopetin listan pitämisen, mutta se oli kyllä hauskaa ja toi kirjoittamista hieman konkreettisempaan muotoon.

Kirjoittajagram vihkokuva.

Tarkoitus on myös ollut miettiä erilaisia haasteita mutta lapsiarki ja työt ovat vieneet suurimman inspiraation mistään ylimääräisestä. Nyt kevään myötä tuntuu, että energiatasot alkavat palautua ja mietin, että kehittelen oman haasteen tämän postauksen innoittaman. Päätin ristiä sen #minunkirjoittaminen-tägiksi ja sen ajatus on kertoa omasta kirjoitustyylistä ja -tavoista. Kohdat ovat seuraavanlaiset:

Kirjoittajana olen: hidas/nopea
Suunnittelen tekstini: huolella/go-with-the-flow
Kirjoitan mieluiten: kerrontaa/dialogeja
Muistiinpanovihko on: must/hukassa
Kynä kädessä on: mustekynä/lyijykynä
Kupissä höyryää: kahvia/teetä
Paras aika kirjoittaa: aamu/ilta
Paras kirjoituspaikka: pöydän ääressä/muualla
Kirjoitan: päivittäin/inspiraation mukaan
Kielioppi: ihanaa/jaa…
Editointi on: parasta/ pakkopullaa

Kirjoittajagram kuulumisia.

Näihin ajatuksiin, antoisia kirjoitushetkiä kaikille ja kevätauringon paistetta!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: