NÄIN VIRTUAALINEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMA SAI ALKUNSA

Kerroimme eilen Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuman alkusanoissa, kuinka se oikein sai alkunsa ja mietimme, että voisimme avata sitä myös täällä blogipostauksessa.

Moni, joka on lukenut meidän blogia alusta asti, tietää ettei meille kirjoittamisesta puhuminen ollut aluksi oikein luontevaa. Me emme oikeastaan kirjoittaneet nuorempina. Satu on aina kirjoittanut runoja mutta ei ollut oikeasti ajatellut kirjan kirjoittamista. Päälle kolmikymppisinä Sanna sai idean tähän meidän nuorten aikuisten kirjasarjaan, josta me molemmat innostuimme. Siitä lähtien me olemme kirjoittaneet aktiivisesti ja kirjoittaminen on myös rönsyillyt muihin kirjaprojekteihin.

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma.

Meille kirjoitusharrastus oli aluksi jotenkin noloa. Sellaista ettei siitä oikein osannut puhua kenellekään ulkopuoliselle. Ei kavereille, eikä työpaikan kahvikeskusteluissa tullut mieleenkään kertoa harrastuksestaan tai kirjamaailman seikkailuista.

Pari vuotta sitten löysimme #kirjagram-yhteisön Instagramista, jossa on ihania samanhenkisiä ihmisiä, jotka lukevat ja kirjoittavat. Siellä pääsee myös juttelemaan oikeiden kirjailijoiden kanssa, joten kirjoitusharrastus on alkanut tuntua aivan normaalilta harrastukselta. Tämän blogin myötä siitä on tullut juteltua myös työpaikalla ja kavereiden kanssa.

Olemme myös huomanneet, että me emme ole ainoita, joille kirjoittamisesta puhuminen on vaikeaa, vaan moni muukin vähän häpeilee sitä. Jopa jo julkaisseet kirjailijat. Ilmeisesti luovuuteen liittyy häpeän tunteita, mikä on tosi turhaa.

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma.

Nykyisin me olemme sitä mieltä, että kirjoittaminen on aivan upea harrastus: siinä voi tuoda omaa luovuuttaan esille, voi rauhoittua ja irtautua arjen vilskeestä. Tässä lapsiarjessa on ollut aivan ihanaa, kun on ollut jotain omaa tekemistä. Oma pakopaikka, jossa ladata akkuja.

Kirjoittamisesta pitäisikin puhua enemmän. Lukemisen hyödyistä puhutaan paljon, mutta kirjoittaminen on varmasti vähintään yhtä hyvä harrastus. Tästä on muuten tulossa tapahtumaan Kirjoittajaklubin video keskiviikolle. Kannattaa katsoa!

Halusimme siis nostaa kirjoitusharrastuksen profiilia. Se on monesti yksinäistä puurtamista mutta se voi olla myös yhteisöllistä ja siitä voi hyvin puhua muillekin. Sen vuoksi ideoimme vuosi sitten koronakeväänä tämän tapahtuman. Se sai innoitusta silloin myös ensimmäisen kerran järjestetystä LANU!-festivaalista, jossa nostettiin esille lasten- ja nuorten kirjailijoita ja lukemisen merkitystä.

Tapahtuma sai silloin niin paljon kiitosta ja innostunutta palautetta, että halusimme nyt järjestää sen toisenkin kerran. Tänä vuonna halusimme tapahtumaan teeman, jota varmasti moni kirjoittaja pohtii ja joka on myös monen tavoite: kirjoittajasta kirjailijaksi.

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma.

On huippua, että saimme mukaan aivan upeita kutsuttuja esiintyjiä ja myös mielenkiintoisia kirjoitusprojekteja, joista jo eilen ja tänään saatiin maistiaisia. Iso kiitos kaikille tapahtumaan osallistujille!

Me olemme aivan innoissamme ja on kiva päästä tässä viikon aikana kuulemaan noita esityksiä ja juttelemaan kirjailijoiden kanssa. Siellä on tiedossa paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä asiaa, joka valottaa kaikkea sitä, mitä on hyvä tietää, kun ollaan matkalla kirjoittajasta kirjailijaksi.

Tämä on harrastajatapahtuma, emmekä me voi maksaa kutsutuille esiintyjille esiintymispalkkioita, mutta me kaikki voidaan osoittaa heille kiitosta ja arvostusta niin, että käydään ostamassa heidän kirjojaan, nostetaan niitä esille somessa ja otetaan heidän sometilejä seurantaan.

Tervetuloa seuraamaan esityksiä! Tällä viikolla puhutaan kirjoittamisesta.

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: