SYKSYN KIRJALLISUUS- JA KIRJOITUSTAPAHTUMAT

Elokuu alkaa olla kohta puolessa välissä ja vääjäämättä illat pimentyvät ja keltaiset lehdet hiipivät vihreyden joukkoon. Nyt voikin jo kääntää katseen kohti tulevaa syksyä ja miettiä mitä kaikkea onkaan tulossa kirjallisuus- ja kirjoitusrintamalla.

Syksyn kirjallisuustapahtumia valokuva.

Kouvolan Dekkaripäivät järjestetään nyt tulevana viikonloppuna 13.–14.8.2021.

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään 4.–5.9.2021. Tapahtumassa on koululaisille suunnattu Ihan kipsissä -sarjistyöpaja, jossa pääsee harjoittelemaan sarjakuvan tekemistä ammattilaisen ohjauksessa.

Joensuun kirjallisuustapahtuma järjestetään 17.–19.9.2021. Se on kaikille avoin ja keskusteleva kirjallisuustapahtuma, jonka esiintyjinä on kirjailijoita ja alan tutkijoita. Vuoden 2021 teemana on lapsi.

Raahen kirjamessut järjestetään 22.–25.9.2021 ja tapahtuman ohjelma päivittyy lähempänä.

Syksyn kirjallisuustapahtumia valokuva.

Toinen suuri kirjatapahtuma on Turun kirjamessut 1.–3.10.2021. Tapahtuma juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Ohjelmaa tai esiintyjiä ei ole vielä julkaistu, mutta tapahtuman teemana on tänä vuonna musiikki, joka ainakin meistä kuulostaa oikein mielenkiintoiselta.

Varmasti yksi odotetuimmista tapahtumista on Helsingin kirjamessut 28.–31.10.2021. Viime syksynä niitä ei järjestetty koronan vuoksi, joten tänä vuonna riemu on varmasti suuri, kun kirjaihmiset pääsevät vaihtamaan kuulumisia. Tarkempaa ohjelmaa ei vielä ollut saataville, mutta esimerkiksi viime syksyn verkossa järjestetyn messun kymmenen katsotuinta videota on nyt kaikkien katsottavissa. Myös eri lukupiirien ajankohdat on julkaistu. 

Tampereen kirjamessut järjestetään 4.–5.12.2021. Tapahtuman ohjelmaa ei ole vielä julkistettu mutta messut järjestetään Tampere-talossa ja teemaan sopivia tapahtumia on myös ympäri kaupunkia.

Oulun kymmenes Sarjakuvafestivaali järjestetään 18.–21.11.2021. Tapahtuman paikkana toimii Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja Sarjasto. Siihen voi myös osallistua livestriimin kautta.

Syksyn kirjoitustapahtumia valokuva.

Vuoden suurin kirjoitustapahtuma NaNoWriMo järjestetään maailmanlaajuisesti marraskuussa ja siitä voi lukea tarkemmin meidän viime vuoden postauksesta. Tähän olisi houkuttelevaa osallistua ja saakin nähdä olisiko meillä jokin projekti jota tämän aikana voisi työstää.

Aiomme myös järjestää Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman lokakuussa, 18.–22.10.2021 ja tästä on tulossa lisätietoja lähitulevaisuudessa. Jos asia kiinnostaa, tästä linkistä löytyy kevään 2020 ohjelmaa.

Harmi kyllä muita kirjoitusaiheisia tapahtumia ei osunut silmään. Vinkkaa kommenteissa, jos tiedät jonkin puuttuvan listalta!

Syksyn kirjoitustapahtumia valokuva.

Paljon mielenkiintoista on siis luvassa syksyn aikana kirjallisuus- ja kirjoitusrintamalla. Saa vain nähdä kuinka koronatilanne vaikuttaa niiden järjestämiseen. Toivotaan että ne saataisi kuitenkin järjestettyä. Se, että osassa tapahtumia on myös livestriimi mahdollisuus ja virtuaalista ohjelmaa, on kiva lisä ja mahdollistaa sen, että täältä kotisohvaltakin voi osallistua!

Antoisia kirjallisia hetkiä!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: