TAMMIKUUN KIRJOITUSPÖHINÄT

Tammikuu on minulle vuoden parasta kirjotusaikaa. En tiedä mikä siinä on, mutta aina aamuisin kirjan juonikuviot pyörivät mielessä ja kun herään, on niin mukava asettua sohvannurkkaan kahvikupin kanssa ja uppoutua kirjamaailman seikkailuihin. Olen myös usein ottanut Vitin sisälle. Se toimii minun muusana. Jotenkin koiran tuhina, kun se makaa jalkojen päällä, sopii yhteen kirjoittamisen kanssa.

Kirjan kirjoittaminen.
Valkoinen koira sohvalla.

Olen kirjoittanut kuudetta kirjaa pitkin syksyä, mutta en mitenkään säännöllisesti. Tuntuu jopa itsestä hassulta, että miksi esimerkiksi marraskuun pimeät aamut eivät olisi yhtä hyviä kirjoittamiseen kuin tammikuun. Joku kumma siinä kuitenkin on, että nyt tammikuussa tekstiä syntyy kuin itsestään ja olen taas päässyt hyvin mukaan kirjan juonikuvioihin. Marraskuussa kirjoittaminen oli paljon hitaampaa enkä tehnyt sitä joka aamu, enkä myöskään päässyt uppoutumaan yhtä hyvin mukaan tarinaan.

Kirjan kirjoittaminen sujuu aamuisin.

Nyt olenkin nauttinut täysin rinnoin tästä kirjoitusinnosta. Aamun kirjoitushetket ovat olleet viime vuosina yksi parhaimpia juttuja talvessa. On kiva hiippailla alakertaan, kun typy ja mies vielä nukkuvat, ja laittaa kahvipannu tulille ja käynnistellä konetta sitten höyryävän kupposen kanssa. Ne ovat itselle omaa aikaa tässä lapsiarjessa, jotain omaa tekemistä.

Kirjan kirjoittaminen aamuisin.

Nyt olen päässyt kuudennessa kirjassa kohtaan, jossa on aivan uusi paikka. Siitä on ollut hauska etsiä tietoa ja punoa näitä faktoja sitten omiin juonikuvioihin. Suunnitelmat alkavat olla jo ihan hyvällä mallilla, ja pääsen varmasti kohta taas jatkamaan kirjoitusta. Toivon kyllä kovasti, että saisin kuudennen kirjan kirjoitettua loppuun viimeistään keväällä.

Antoisia kirjoitushetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: