VAIHTELEEKO KIRJOITUSMAKU VUODENAJAN MUKAAN?

Kesällä on kiva lukea kepoisia kirjoja – kaipaako silloin myös kevyempää kirjoitettavaa?

Bookstagramin puolella moni on kertonut lukevansa kesäisin mielellään kevyttä hömppää ja romantiikkaa. Myös me lukeudumme siihen joukkoon, joka mielellään roikkuisi riippumatossa (jos omistaisi sellaisen) ja lukisi jotain kepeää hyvänmielen kirjaa kauniina kesäpäivänä. Mutta miten on kirjoittamisen kanssa? Voiko myös kirjoitusmaku vaihtua vuodenajan mukaan?

Kirjoitusmaku_muuttuu.

Mehän olemme kertoneet siitä, kuinka meidän kirjasarjan kirjoitus tyssää kesäaikaan ja kirjoitusinto palaa syksyn myötä. Aiemmin kesäisin on syntynyt paljon uusia lauluja ja on ollut hyvä keskittyä lauluharrastukseen. Nyt kun olemme pitäneet tätä blogia, tuntuu että blogitekstien kirjoitus on helppoa näin kesäisin, vaikka kirjan kirjoitus tökkii. Talvella taas kirjan kirjoitusinnon ollessa päällä blogitekstejä syntyi verkkaisemmin ja välillä kyselimme toisiltamme, että mistä postataan huomenna. Nyt ei ole ollut sitä ongelmaa.

Kirjoitusvihko.

Toki sekin vaikuttaa, että Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman ansioista meillä on tekeillä monia kirjoitusaiheisia blogipostauksia. Lisäksi koronarajoitusten väistyttyä Sannakin pääsee mökkeilemään ja saa blogiin sopivia postausaiheita. Kevät ja kesä ovat myös eri valokuvauksellista aikaa ja luonnon kauneutta saa ihailla joka mielitekoon verrattuna ankeaan räntäsateiseen talveen.

Kirjoitusvihko ja kynä.

Onko muille kirjoittajille kesä aikaa, jolloin on helpompi tarttua kevyempiin aiheisiin sen sijaan että painisi suuren kirjakokonaisuuden parissa? Onko se kesän valoisuus ja levottomuus, kiire nauttia lyhyistä ja ohikiitävistä kesän hetkistä, niitä asioita, jotka tekevät isompiin kokonaisuuksiin keskittymisen vaikeammaksi?

Kirjoitusvihko ja kynä.

Olemme jutelleet tästä jonkin verran muiden kirjoittajien kanssa Instagramissa, eikä heillä ole ollut vastaavanlaista vaihtelua, mutta tämä otanta käsittää vain kourallisen ihmisiä. Olisikin mielenkiintoista kuulla suuremman ihmisjoukon kokemuksia kesäisestä kirjoitusinnosta, joten kerro meille kokemuksiasi kommenteissa, laita sähköpostia kaamoskuutamolla@gmail.com tai viestiä IG/FB -kanavissa.

Idearikkaita kirjoitushetkiä kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: