VIRTUAALINEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMA 11.-14.5.2020: UPEITA KIRJOITUSPROJEKTEJA SEKÄ MIELENKIINTOISIA KUSTANTAMOIDEN JA KIRJAILIJOIDEN ESITYKSIÄ!

Ensi viikolla starttaa ensimmäinen Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma. Aiemmat postaukset aiheesta voit lukea täältä ja täältä. Tapahtuman tarkoitus on tuoda kirjoittajia yhteen ja myös tarjota kustantamoille mahdollisuus löytää kiinnostavia kirjaprojekteja.

Kaikki live-esitysten pitäjät ovat nyt ilmoittautuneet ja kutsutut esiintyjät varmistautuneet. Tämän viikon tiistain postauksessa mainittujen esiintyjien lisäksi myös jännittävän aavemainen Haamu Kustantamo pitää esityksen. Heidän Tiina Hautala vastailee kysymyksiin pienkustantamon toiminnasta. Tiina on myös vetänyt Käsikirjoituksesta kirjaksi -kursseja, joten hänellä on varmasti monta vinkkiä kerrottavana kirjoittajille. Kannattaakin ehdottomasti katsoa Tiinan esitys ja hänelle suunnattuja kysymyksiä voi lähettää etukäteen meille: kaamoskuutamolla@gmail.com.

Kirjoittaminen.

Tapahtumassa nähdään 18 kirjoittajan esitykset. Niitä ei tullut ihan niin monta kuin mitä arvelimme esikyselyn perusteella, mutta ehkä osa hyödyntää mahdollisuutta tehdä esittelyvideo live-esityksen sijaan? Siksi kannattaakin muistaa seurata tapahtuman Facebook-sivuja! Ainakin Myllylahden kustantamon Niina Within ja Tähtitekstin Stella Vuoman esitykset ovat luvassa. Myös kirjallinen kuvaus kirjoitusprojektista käy vallan mainosti, jos live-esitys/video ei houkuttele.

Tapahtuman aikataulu on kompromissi genrejen ryhmittelystä ja esiintyjien aikataulutoiveista.

Maanantaina esitellään kaunokirjallisuuteen liittyviä mielenkiintoisia projekteja. Osa on aivan valmiita kirjoja, joten kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa esitykset. Päivän aloittaa Kariston Minna Klapuri, joka kertoo käsikirjoituksista kustannustoimittajan näkökulmasta. Päivän viimeisenä esiintyjänä on Pippurinen Kustannuksen Sinituuli Viljanen. Hän kertoo, kuinka päätyi perustamaan oman kustantamon Pippa Pippuri -lastenkirjoilleen. Heille molemmille voi lähettää etukäteen kysymyksiä, Minnalle meidän kauttamme ja Sinituulille Pippurinen kustantamon kautta (pippurinen@pippurinenkustannus.fi).

Kirjoittaminen.

Tiistai on nuorten ja nuorten aikuisten kirjaprojektien päivä. Olemme valtavan iloisia, miten monta huippumielenkiintoista, osa oikeastaan aivan valmista, nuorten/YA-kirjaprojektia tähän tapahtumaan ilmoittautui! Kun teimme esitysten esittelydokumenttia, tuli valtavan innostunut tunne, ettei malttaisi odottaa, että pääsee kuulemaan niistä tarkemmin! Tiistain päättää tunnettujen YA-kirjailijoiden Elina Rouhiaisen ja Sini Helmisen keskustelu siitä, millaista on olla YA-kirjailija suomessa. Tämä on valtavan mielenkiintoista ja me olemme ainakin kuulolla kynä ja paperi sauhuten!

Keskiviikkona esiintyy vielä yksi nuorten aikuisten kirjoitusprojekti. Kuulemme myös runoutta ja saamme kuulla yhdestä lastenkirjaprojektista. Ihana Otavan esikoiskirjailija Emma Sofianna Söderholm kertoo matkastaan kirjailijaksi ja innostava, suositun Kaukokaipuu-blogin pitäjä, esikoiskirjailija Marinella Himari kertoo kirjaprojektistaan ja omakustanteen synnystä. Aavamaisiin tarinoihin erikoistuneen Haamu Kustannuksen Tiina Hautala vastaa kysymyksiin pienkustantamon arjesta. Tiinalle voi laittaa myös etukäteen kysymyksiä meidän kautta.

Kirjoittaminen.

Torstain on jännitystä täynnä, sillä silloin saamme kuulla mielenkiintoisista dekkari/jännitys -projekteista! Siellä on kutkuttavan kuuloisia käsikirjoituksia, joten kannattaa olla kuulolla. Päätimme pitää oman kirjoitusprojektimme esittelyn torstaina, vaikka se genren mukaan olisi kuulunut tiistaille, mutta haluamme lopuksi sanoa myös pari sanaa itse tapahtumasta ja kuulla mitä muilla on siihen sanottavana, joten sen vuoksi päätimme jättää oman esityksemme viimeiseksi. Aluksi siis kerromme ensimmäisen vartin aikana omasta kirjoitusprojektista ja sen jälkeen on yleistä keskustelua itse KIRJOITTAJA-tapahtumasta.

Meillä on siis aivan valtavan jännittävä viikko edessä! Toivottavasti mahdollisimman moni saapuu seuraamaan esityksiä. Kannattaa myös muistaa, että ihminen ja tekniikka ovat harvoin saumaton yhdistelmä, joten voi tulla aikataulun muutoksia! Eli kannattaa seurata KIRJOITTAJA-tapahtuman Facebook-sivuja. Tiedotamme siellä heti, jos jonkun esityksen aika muuttuu tai jokin esitys joudutaan perumaan.

Kirjagram valokuva.

Tässä lopuksi vielä yleistä tietoa tapahtumasta, viikon aikataulu ja esiintyjäesittelyt. Siinä on myös hieman ohjeistusta digi-osaajille ja digi-aloittelijoille, kuinka live-esityksiä pääsee seuraamaan sekä tietoa oman kirjoitusprojektin esittelyvideon/tekstin jakamisesta tapahtuman Facebook-sivuille. 

Me toivotamme jännittävää ja riemukasta viikkoa kaikille ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan tapahtumaa!

– Satu ja Sanna

Ps. Jos haluat tarkempaa ohjeistusta somekanavista, kannattaa käydä katsomassa Virtuaalisen LANU!-kirjallisuusfestivaalin muistiinpanoja. Heillä oli kattava ja yksityiskohtainen opastus somessa surffailun kiemuroihin.

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: