VIRTUAALINEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMA STARTTAA! 18.–22.10.2021 LUVASSA MIELENKIINTOISIA KIRJAPROJEKTEJA JA UPEITA KUTSUTTUJA ESIINTYJIÄ

Ensi viikolla starttaa toisen kerran järjestettävä Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma!

Tapahtuman tavoite on luoda yhteisöllisyyttä ja tuoda kirjoittajia yhteen puhumaan harrastuksestaan. Se myös tarjoaa kustantamoille uudenlaisen mahdollisuuden löytää kiinnostavia kirjaprojekteja ja nähdä vilaus henkilöstä käsikirjoituksen takana.

Tapahtuman teema on tänä vuonna kirjoittajasta kirjailijaksi ja tästä postauksesta löytyy kaikki tämän vuoden kutsutut esiintyjät sekä lyhyet esittelyt heidän aiheistaan.

Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman seuraaminen

Vielä muistutuksena, että tapahtuma on ilmainen, kaikille avoin Instagramissa ja Facebookissa live-esityksinä järjestettävä harrastajatapahtuma!

Tässä on ohjeistusta tapahtuman seuraamiseen. Jos jokin asia jää epäselväksi, meille voi laittaa viestiä somessa tai sähköpostilla (kaamoskuutamolla@gmail.com).

Jos haluat tarkempaa ohjeistusta somekanavista, kannattaa käydä katsomassa virtuaalisen LANU!-kirjallisuusfestivaalin muistiinpanoja. Heillä on kattava ja yksityiskohtainen opastus somessa surffailun kiemuroihin.

Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman esitykset:

Maanantaina 18. päivä esiintyy muutama jännityskirjaprojekti sekä Pippurinen Kustannuksen Sinituuli Viljanen, joka kertoo kirjan julkaisukaaresta: käsikirjoituksesta kirjaksi ja sen jakelusta vähittäismyyntiin. Tapahtuman Facebook-sivulla julkaistaan kirjailija Dess Terentjevan video, jossa hän kertoo kirjailijan toimeentulosta: onko se äkkirikastumista vai väliinputoamista?

Tiistaina 19. päivä meillä on paljon esityksiä. Päivän aikana esiintyy mielenkiintoisia nuorten- ja YA-kirjaprojekteja. Näemme myös hienoja kutsuttuja esityksiä, kun Kirjailijaliiton lakimies Ville Toro kertoo kaikille kirjoittajille hyödyllistä tietoa tekijänoikeuksista ja kustannussopimuksista. Kirjailijat Emma Luoma ja Dess Terentjeva taas kertovat kuinka käsikirjotus muotoutuu kirjaksi ja millaisia eroja siinä prosessissa on isoissa ja pienissä kustantamoissa. Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien Pyry Palermo ja Katri Alatalo taas kertovat yhdistyksen arvostelupalvelun toiminnasta ja kuinka sitä voi hyödyntää kirjoitusharrastuksessa.

Keskiviikkona 20. päivä näemme lisää nuorten- ja YA-kirjaprojekteja, ja kuulemme myös pari haastattelua. Satu pääsee haastattelemaan juristikirjailija Lottaliina Pokkista, joka antaa vinkkejä luovan alan sopimusneuvotteluihin. Toisessa Satun haastattelussa taas suosittu ja palkittu lasten- ja nuortenkirjailija Magdalena Hai kertoo lastenkirjojensa kuvituksen synnystä sekä tekijänpalkkion jakautumisesta kirjailijan ja kuvittajan välillä. Julkaisemme myös Kirjoittajaklubin videon tapahtuman FB-sivuilla, siinä Martta Tervonen kertoo kirjoittamisen hyödyistä ja luovuuden voimasta!

Torstaina 21. päivä pääsemme taas kuulemaan muutamaa jännityskirjaprojektia sekä paria tietokirjaa. Sanna pääsee haastattelemaan Anniina Mikamaa, joka kertoo kirjasarjan kirjoittamisesta ja siitä, kuinka tarjota sitä kustantamoille. Tämän jälkeen indiekirjailija ja sanataideohjaaja Anna Kaija kertoo omakustantamisesta ja indiekirjailijuudesta. Haamu kustannuksen Tiina Hautala puolestaan valottaa, kuinka heidän kirjojen visuaalinen ilme luodaan ja antaa vinkkejä kirjojen kuvittamisesta kiinnostuneille.

Perjantaina 22. päivä pääsemme ensiksi kuulemaan runoutta. Sen jälkeen BoD – Books on Demand yrityksen Susanna Heußner esittelee omakustanteiden tekemistä ja kertoo neuvoja niiden omatoimiseen markkinointiin. Kustannus Z kustantamon Lea Pennanen taas kertoo siitä, kuinka nuorikin voi olla kirjailija. Päivän ja koko tapahtuman päättää Kariston esikoiskirjailija Sanni Ylimartimo, joka esittelee säeromaaninsa Pimeässä hohtavat tähdet matkaa käsikirjoituksesta kirjaksi.

Meillä on siis aivan huikaiseva viikko edessä!

Lämpimästi tervetuloa kaikki seuraamaan esityksiä.

Tässä vielä tapahtuman aikataulu ja esitysten esittelyt, ne löytyvät myös tapahtuman FB-sivuilta:

Esitysten esittelyt:

Tule mukaan ja kutsu myös kaverisi katsomaan esityksiä – puhutaan kirjoittamisesta!

– Satu ja Sanna

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma: Facebook-tapahtumasivu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: