VIRTUAALISEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMAN KUTSUTUT ESIINTYJÄT

Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman alkuun on enää vajaa viikko!

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo 16 huippukiinnostavaa kirjaprojektia, ja on kyllä hauska päästä kuulemaan niistä ja kirjoittajista kirjaideoiden takana.

Tapahtuman teema on tänä vuonna kirjoittajasta kirjailijaksi ja noiden harrastajakirjoittajien lisäksi tapahtumassa esiintyy upeita kirja-alan ammattilaisia, jotka kertovat jokaiselle kirjailijan urasta haaveilevalle kirjoittajalle hyödyllistä tietoa!

Tule sinäkin mukaan katsomaan näiden kirja-alan osaajien säkenöiviä esityksiä!

KIRJAILIJOITA

Anniina Mikama on kuvittaja ja palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut suositun nuorten kirjatrilogian Taikuri ja taskuvaras. Trilogian ensimmäinen osa, sarjan nimikkokirja Taikuri ja taskuvaras, voitti Topelius-palkinnon vuonna 2019, ja toinen osa, Huijarin oppipoika, oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana samana vuonna. Anniinalta on kesällä ilmestynyt entisaikaisiin Kainuun korpimaisemiin sijoittuva nuortenkirja Myrrys.

Anniina kertoo tapahtumassa trilogian kirjoittamisesta ja siitä, kuinka tarjota trilogiaa kustantamoille.

Magdalena Hai on tuottelias ja palkittu fantasiakirjailija, joka on lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi kirjoittanut lyhytproosaa aikuisille. Vuonna 2018 hän oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana kirjallaan Royaumen aikakirjat 1: Kolmas sisar, jonka jatkoa on tänä syksynä ilmestynyt kirja Isetin solmu.  Magdalena kirjoittaa myös suosittua Painajaispuoti-lastenkirjasarjaa, jota on julkaistu jo 24 kielialueella.

Magdalena kertoo tapahtumassa lastenkirjojensa kuvitusprosessista sekä valottaa tekijänpalkkion jakautumista kirjailijan ja kuvittajan välille.

Emma Luoma on kirjailija, amatööriakrobaatti, tanssiharrastaja, sirkusfani ja sairaalalääkäri, jonka esikoiskirja Vain huonoja vaihtoehtoja ilmestyi 2019, ja nuorille aikuisille suunnattu romaani Perhosten aika keväällä 2021.

Emma esiintyy yhdessä Dess Terentjevan kanssa ja he kertovat siitä, kuinka käsikirjoitus muotoutuu kirjaksi ja millaisia eroja siinä prosessissa on isojen ja pienien kustantamojen välillä.

Dess Terentjeva on suomenvenäläinen kirjailija, joka kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille, usein sateenkaarinäkökulmasta, ja pitää Youtubessa Sateenkaarikirjoja-kanavaa. Hän kirjoittaa Susanna Hynysen kanssa suosittua Neon kaupunki -trilogiaa, joka on tänä vuonna Kuvastaja-palkintoehdokkaana. Hän on vastikään julkaissut Taajuus Z -kirjoituskilpailun voittaneen Ihana-säieromaanin WSOY:n kustantamana.

Dess kertoo Youtubessa Sateenkaarikirjoja-kanavansa videolla kirjailijan toimeentulosta: onko se äkkirikastumista vai väliinputoamista?

Lottaliina Pokkinen on juristi, ammattineuvottelija, kouluttaja, viulisti ja tietokirjailija, jonka opastaa kirjoissaan luovan alan ihmisiä sopimusneuvotteluihin. Hänen Artisti maksaa – neuvotteluopas luoville aloille rohkaisee luovan alan osaajaa arvostamaan omaa ammattitaitoaan sekä neuvoo vuorovaikutustaitojen hyödyntämisestä sopimusneuvotteluissa.

Lottaliina antaa tapahtumassa kaikille luovan alan ihmisille hyödyllisiä vinkkejä neuvottelutilanteisiin.

Anna Kaija on kirjailija, sanataideohjaaja, Levelup!-peliblogin pitäjä sekä yksi indieklubin perustajista. Anna on valinnut indiekirjailijan urapolun ja julkaisi esikoiskirjansa vuonna 2015. Anna pitää kirjoitusaiheista blogia, vetää kirjoitus- ja sanataidekursseja sekä julkaisee omia kirjojaan.

Anna kertoo tapahtumassa omakustantamisesta ja indiekirjailijan uravalinnasta

Sanni Ylimartimo on innokas kirjagrammaaja, kirjoittaja ja pian myös Kariston esikoiskirjailija. Hän osallistui vuosi sitten Virtuaaliseen KIRJOITTAJA-tapahtumaan ja sai pian tämän jälkeen kustannussopimuksen. Hänen esikoiskirja Pimeässä hohtavat tähdet ilmestyy keväällä 2022.

Sanni esittelee tapahtumassa säieromaaninsa matkaa käsikirjoituksesta kirjaksi.

KIRJA-ALAN AMMATTILAISIA

BoD – Books on Demand on digitaalisen kirjanjulkaisun markkinajohtaja Manner-Euroopassa ja on vuodesta 2007 tarjonnut kirjailijoille ja kustantamoille painetun ja e-kirjan julkaisupalveluita Suomessa.

Tapahtumassa BoD asiantuntija Susanna Heußner esittelee omakustanteiden tekemistä ja kertoo neuvoja niiden omatoimiseen markkinointiin.

Kirjoittajaklubi kannustaa kirjoittamaan ja järjestää erilaisia verkkokursseja ja webinaareja, joilla inspiroitua ja löytää luovuutensa sekä verkostoitua kirjoittajien yhteisössä.

Kirjoittaminen kannattaa aina! Kirjoittajaklubin Martta Tervonen puhuu videollaan kirjoittamisen hyödyistä ja luovuuden voimasta.

Pippurinen Kustannus on vuonna 2019 perustettu lastenkirjoihin keskittyvä pienkustantamo, jonka Pippa Pippuri -satusarja on valloittanut lukemattomat pienet lukijat.

Kustantamon perustaja Sinituuli Viljanen kertoo pienkustantamon toiminnasta sekä antaa neuvoja kirjojen julkaisuun.

Haamu Kustannus on erikoistunut aavemaisiin tarinoihin ja visuaalisesti säväyttäviin kirjoihin.

Tiina Hautala pohtii kustantajan mietteitä kuvittamisesta ja kertoo esimerkkinä, kuinka Haamun aavetarinasarjan kirjojen visuaalinen ilme luodaan. Samalla hän antaa myös vinkkejä kirjojen kuvittamisesta kiinnostuneille.

Kustannus Z on lasten ja nuorten tekstejä julkaiseva kustantamo, jonka tavoite on tehdä heidät näkyväksi kotimaisella kulttuurikentällä.

Kirjailijuuden suhteen iällä ei ole merkitystä. Kustannus Z perustaja Lea Pennanen kertoo tapahtumassa siitä kuinka nuorikin voi olla kirjailija.

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry on kirjoittajille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille tarkoitettu yhdistys, joka edistää suomalaista tieteis- ja fantasiakirjallisuutta, ja he tarjoavat jäsenilleen jäsenetuna novellipituisten tekstien arvostelupalvelua.

Arvostelupalvelua esittelemässä ovat Katri Alatalo palvelun koordinaattorin roolissa sekä Pyry Palermo palautteen antajan roolissa. Keskustellaan muun muassa siitä kuinka palvelua voi hyödyntää omassa kirjoitusharrastuksessa.

Kirjailijaliitto on kirjailijoiden ammatillinen järjestö, jonka tehtävä on vahvistaa kirjailijoiden ammatillista asemaa ja edistää suomalaista kirjallisuutta. Kirjailijaliitto tarjoaa jäsenilleen palveluita ja koulutusta mutta neuvoo myös uransa alussa olevia, vielä liittoon kuulumattomia kirjailijoita esimerkiksi kustannussopimusasioissa.

Tapahtumassa Kirjailijaliiton lakimies Ville Toro kertoo kaikille kirjoittajille hyödyllistä tietoa tekijänoikeuksista ja kustannussopimuksista.

HARRASTAJAKIRJOITTAJAT

Tässä myös pieni kurkistus millaisia harrastajien kirjaprojekteja tapahtumassa esittäytyy:

Nuorten seikkailua, jonka maagisessa maailmassa satuolennot ovatkin totta; YA-fantasiaa, jossa muinainen maailma ja sen taikuus heräävät henkiin; jännitystä, joka yhdistää historiaa ja seikkailua; trilleri, jossa rikos kytkeytyy yliluonnolliseen sekä dekkari, jossa yksittäisen henkirikoksen selvitys laajenee sarjamurhatutkinnaksi.

Eikö tämä kaikki kuulosta superkiinnostavalta?

Tervetuloa seuraamaan Virtuaalista KIRJOITTAJA-tapahtumaa!

– Satu ja Sanna

ps. Tapahtuma on ilmainen, kaikille avoin Instagramissa ja Facebookissa live-esityksinä järjestettävä harrastajatapahtuma!

Facebook-sivu: Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: