VIRTUAALISEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMAN TILANNEPÄIVITYS

Päivitämme tässä postauksessa virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman kuulumisia. On ollut mukava huomata, että tällaiselle tempaukselle on kiinnostusta.  Olemme saaneet paljon positiivista palautetta tapahtuman järjestämisestä, ja ihmiset ovat lähteneet innoissaan mukaan.

Kirjoittajia on ilmoittautunut mukavasti parikymmentä mutta lisääkin mahtuu! Toivomme etteivät kaikki jättäisi ilmoittautumistaan viime tippaan, sillä meidän täytyy tehdä tapahtuman aikataulutus ja se on sitä helpompaa mitä enemmän on aikaa. Eli jos haluat olla mukana lisäämässä kirjoittajien yhteisöllisyyttä ja kertoa kirjoitusharrastuksestasi ja -projektistasi, ilmoittauduthan ajoissa!

Ilmoittautumisohjeet: lähetä meille sähköpostia (kaamoskuutamolla@gmail.com) perjantaihin 8.5.2020 mennessä. Kerro IG/FB käyttäjätunnuksesi, käsikirjoituksesi genre (muista vain yksi projekti/esitys), lyhyt kuvaus työstäsi (max. 50 sanaa). Kerro onko työsi lähes valmis, vai keskeneräinen. Ja kerro myös, jos jokin päivä ei sovi sinulle (mm. 14.5 poikkeustila on ohi ja osa ihmisistä ehkä palaa töihin). Yritämme ottaa kaikki toiveet huomioon aikataulua suunnitellessa!

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma.

Kirjoittajien lisäksi tapahtumassa esiintyy kustantamoja, kirjailijoita ja muita kirjallisuusalan ammattilaisia.

Seuraavat esitykset ovat ainakin luvassa:

Otavan esikoiskirjailija Emma Sofianna Söderholm on ohjannut mm. matalan kynnyksen sanataideryhmiä ja hän kertoo matkastaan kirjailijaksi. Hän vastaa tapahtumassa myös kysymyksiin ja niitä voi lähettää etukäteen joko Instagramissa tai sähköpostilla: emma.sofianna@gmail.com

Kirjailija Elina Rouhiainen on kirjoittanut suositut Susiraja- ja Väki-kirjasarjat ja hän kertoo, millaista on olla YA-kirjailija Suomessa.

Pienen pippurisen Pippurinen kustannuksen Sinituuli Viljanen tulee kertomaan kuinka päätyi perustamaan oman kustantamon Pippa Pippuri -lastenkirjoilleen sen sijaan, että olisi julkaissut niitä jonkin jo olemassa olevan kustantamon kautta.

Myllylahden Niina With tekee tapahtuman Facebook-sivuille videon, jolla hän antaa vinkkejä, mitä aloittelevan dekkaristin olisi hyvä ottaa huomioon kirjoitusprosessin aikana ja kustantamoa lähestyessään. Hän on puhunut tästä useilla dekkarikursseilla ja aihe on saanut hyvän vastaanoton.

Kariston Minna Klapuri kertoo yleisesti kustannustoimittajan työstä ja häneltä voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä etukäteen ja myös esityksen aikana.

Minnalle suunnattuja kysymyksiä voi lähettää meille: kaamoskuutamolla@gmail.com. Koostamme ne ja lähetämme hänelle etukäteen mietittäväksi.

Kirjoittajagram kuva.

Näiden lisäksi Tähtitekstin Stella Vuoma tekee tapahtuman Facebook-sivulle videon, jossa hän kertoo, millaisia syitä ja prosesseja kustannuspäätösten ja kaavamaisten hylkykirjeiden taustalta löytyy. Stella on työskennellyt aiemmin toistakymmentä vuotta Like Kustannuksen kustannustoimittajana, ja nykyään hänellä on oma toiminimi, joka palvelee sekä kustantamoita että kirjoittajia. Stella puhuu myös siitä, mitkä ovat käsikirjoitusten tarjoajien tyypillisiä kompastuskiviä ja miten niitä voi välttää. Melkoinen tietopläjäys on siis luvassa ja kaikkien kirjoittajien kannattaa ehdottomasti katsoa hänen esityksensä! 

Kannattaa pistää myös muistiin, että Stellalla on lähiaikoina alkamassa Kirjailijaksi-verkkokurssi, joka opastaa käsikirjoituksen tarjoamisessa vaihe vaiheelta alkuvalmisteluista loppuun saakka. Kurssilta saa tukevat eväät kustantajan etsintään ja omien julkaisumahdollisuuksiensa parantamiseen.

Kirjagram kuva.

Koska Suomen luonto on meille rakas, halusimme saada tapahtumaan mukaan myös eräaiheista kirjailijaa.

Suomen palkituinta Kaukokaipuu-matkablogia kirjoittava Marinella Himari on juuri julkaissut eräaiheisen Erältä, eräistä -kirjansa omakustanteena ja kertoo, miksi päätyi tähän ratkaisuun. Marinella on myös loistava esimerkki siitä, kuinka kirjoittamisesta ja omasta intohimosta voi kehkeytyä työ. Hänen kirjansa myyntivoitosta 10% lahjoitetaan vanhojen metsien suojeluun – näin kirjoittamisella voi vaikuttaa ja saada näkyvyyttä itselle tärkeille asioille.

Tässä lopuksi haluamme vielä kiittää Kariston Minna Klapuria ja Myllylahden Niina Withiä siitä, että he ovat vastanneet meidän kysymyksiimme tapahtuman toteutuksesta ja kertoneet siihen kustantamojen näkökulmaa. Iso kiitos myös kirjailija Emma Sofianna Söderholmille, joka toi esiin sen, että myös kirjailijoiden kokemuksia kannattaa jakaa tapahtumassa.

Ensi viikolle on siis luvassa monenlaisia esityksiä, mikä on aivan mahtavaa!

Kirjoittajagram kuva.

Toivottavasti mahdollisimman moni kirjoittaja saa tiedon tapahtumasta, joten vinkatkaa tietoa eteenpäin kavereille, että saadaan kattava osallistujajoukko seuraamaan esityksiä!

Ottakaa myös seurantaan KIRJOITTAJA-tapahtuman Facebook-sivu!

Tapahtuman järjestäminen on hyvällä mallilla ja pian mekin voimme alkaa panikoida omaa esitystämme. Palaamme näihin tunnelmiin sunnuntain postauksessa, jossa julkaisemme kaikki esiintyjät sekä laitamme ohjeistusta tapahtuman seuraamiseen omalta kotisohvalta.

Palataan taas!

– Satu ja Sanna

Ps. Tässä meidän viime viikon postaus KIRJOITTAJA-tapahtumasta.

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: