VIRTUAALISUUS AVAA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA

Tämän koronakevään aikana on ollut monen moista virtuaalista tapahtumaa: Helsingissä vietettiin etävappua ja mm. mantan lakitus ja JVG:n keikka nähtiin virtuaalisesti, ja nyt toukokuussa on tulossa massiivinen FeelHelsinki-tapahtuma, joka alkaa 18.5.2020. Esiintyville taiteilijoille onkin kehitetty erilaisia keikka-alustoja, joiden kautta he voivat määritellä omat keikkansa ja monet yritykset tarjoavat palveluita virtuaalisten tapahtumien järjestämiseen.

Virtuaalinen tapahtuma.

Me huomasimme Ylen uutisen, jossa kerrottiin kuinka virtuaalisuus mahdollistaa myös kirjailijoiden kouluvierailut. Jutussa tulee hyvin ilmi, kuinka vierailut voivat olla merkittävä tulonlähde kirjailijoille, joiden toimeentulo koostuu monesta lähteestä. Jutussa kerrottiin, että pelkästään lukukeskus välittää 1500 kirjailijavierailua vuodessa. Koronan takia on jo jouduttu perumaan 400 vierailua, joista tulee 100 000 euron taloudelliset tappiot.

Lukukeskus aloitti Otavan kirjasäätiön tuella hankkeen, jolla pyritään vastaamaan poikkeusoloihin ja kehittämään virtuaalisia palveluja. Tämä mahdollistaa myös kirjailijoiden ja lukijoiden kohtaamisen ruudun välityksellä. Tässä meidän järjestämässä KIRJOITTAJA-tapahtumassa taas kirjoittamisen harrastajat ovat päässeet kohtaamaan ja jakamaan ajatuksia yhteisestä harrastuksesta.

Virtuaalinen tapahtuma.

Tämä etäyhteyksien hyödyntäminen onkin varmasti harvoja hyviä puolia tässä korona-ajassa. Nyt on ollut pakko opetella käyttämään virtuaalisuutta hyödyksi, ja virtuaalisissa tapahtumissa on se hyvä puoli, että ne ovat kaikkien saavutettavissa.  Täällä pohjoisemmassa asuessa nimittäin monesti harmittaa, miten lähes kaikki mielenkiintoiset tapahtumat keskittyvät Etelä-Suomeen, eikä niihin monestikaan ole mahdollisuutta osallistua.

Virtuaalinen tapahtuma.

Toki toivomme, että paikan päällä järjestettävät tapahtumat, joissa ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan, palaavat pian elämäämme. Nämä virtuaaliset tapahtumat ovat kuitenkin olleet hyviä piristeitä arkeen ja toivottavasti ne jäävät elämään koronakriisin jälkeenkin.

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: