VUODEN 2021 LANU!-KIRJALLISUUSFESTIVAALI

Kevät kääntyy kohta toukokuuksi ja on LANU!-kirjallisuusfestivaalien aika! Festareilla esiintyy kirjailijoita lasten-, nuorten- ja nuorten aikuisten kirjallisuuden parista, ja he kertovat kirjoittamisestaan ja työstään kirjojen keskellä. 

LANU!-kirjallisuusfestivaali.

Virtuaalinen LANU!-festarit järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä ja tapahtuma sai niin suuren suosion, että se järjestetään uudelleen myös tänä keväänä. Toivotaan että siitä tuleekin vuotuinen perinne! Tänä vuonna ajankohta on 5.–8.5.2021.

Tämän vuoden ohjelmassa on esityksiä laajalla skaalalla niin romaanien, sarjakuvien, kuvitustaiteen, spoken wordin kuin pelienkin maailmaan. Jokainen löytää varmasti itselleen mielenkiintoista seurattavaa. Yleisölle tapahtuma on ilmainen ja kaikki esitykset, paitsi lauantain Instagram-livet, ovat nähtävillä LANU-festareiden Youtube-kanavalla toukokuun loppuun saakka.

LANU!-kirjallisuusfestivaali.

Meille tapahtumassa on monia mielenkiintoisia esiintymisiä.

Torstaina 6.5. klo. 9:00 Magdalena Hai ja kuvittaja Teemu Juhani kertovat yhteistyöstään Neiti Kymenen ihmeellinen talo -teoksen parissa. Kello 13:00 puolestaan keskustellaan lukemisen tulevaisuudesta. ”Miltä näyttää lukemisen tulevaisuus nuor­ten silmin? Mitä muuta lukeminen voi olla kuin perinteistä kirjallisuutta?” Nämä ovat hyviä kysymyksiä ja odotamme mielenkiinnolla millaista keskustelua niistä saadaan aikaiseksi.

Perjantaina 7.5. klo. 12:00 on Elina Pitkäkankaan kiinnostava esitys Kuinka kirja syntyy. Siinä on mukana myös Myllylahden kustannuspäällikkö Niina With ja Pitkäkankaan Kuura-trilogian ilmeen luonut graafikko Karin Niemi. Kello 13:00 puolestaan mietitään, mitä yhteistä on lukemisella ja pelaamisella. Pelit – uhka vai mahdollisuus -esityksessä kirjailijat Aki Parhamaa ja Anders Vacklin kertovat heidän YA-romaanista Replica, jossa virtuaalipelaaminen on noussut ihmisten elämän keskipisteeksi.

LANU!-kirjallisuusfestivaali.

Lauantaina 8.5. on taas mielenkiintoista ohjelmaa. Päivän aloittaa klo. 12:00 Kuvittajan luona kylässä -esitys, jossa kirjailija Elina Rouhiainen käy juttelemassa kuvittaja Kaisa Rannan luona heidän Valkeantuoja-lastenromaanistaan, joka pohjautuu Kaisan ideoimaan fantasiamaailmaan. Kello 12:30 kirjailijat Briitta Hepo-oja ja Joonas Riekkola keskustelevat kirjoistaan Sydämiä seireeneille ja Silkkomaahan kadonneet esityksessä: Fantasian monet maailmat. Päivän päättävässä kirjavinkkauksessa nuorille aikuisille klo. 15:00 mietitään, miltä näyttävät YA-kirjallisuuden uusimmat tuulet. Tämä pitää ehdottomasti katsoa!

Lauantain iltapäivässä on Instagram-live esitykset klo. 15:30–18:30, joista ainakin Kirjailija Indie-kustantajana -esiintyminen, jossa Päivi Lukkarila keskustelee Katri Alatalon kanssa omakustanteen tekemisestä, on meidän katsomislistalla. Myös Siri Kolun ja Salla Simukan esiintyminen: Yhteistyötä ja Avunantoa, on varmasti kiintoisaa katsottavaa.

LANU!-kirjallisuusfestivaali.

Paljon erilaista ohjelmaa ja mielenkiintoisia esiintymisiä on siis luvassa! Kannattaa seurata festareita ja, jos ei sillä hetkellä pääse katsomaan esityksiä, videot löytyvät vielä Youtubesta.

Muistakaa kaikki kirjojen ystävät käydä katsomassa esityksiä!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: