VUODEN 2021 VIRTUAALINEN KIRJOITTAJA-TAPAHTUMA

Kesän voi pian julistaa päättyneeksi ja syksyn saapuminen tarkoittaa myös Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman lähestymistä! Tänä vuonna se pidetään 18.–22.10.2021 ja teemana on kiinnostava Kirjoittajasta kirjailijaksi -aihe.

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2020. Tapahtuman tarkoitus on nostaa kirjoitusharrastuksen profiilia, lisätä kirjoittajien välistä yhteisöllisyyttä sekä tarjota kustantamoille uudenlainen mahdollisuus löytää kiinnostavia käsikirjoituksia.

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma syksy 2021.

Onko sinulla siis käsikirjoitus, joka on viimeistelyä vaille valmis ja suunnittelet lähettäväsi sen kohta kustantamokierrokselle? Tule mukaan tapahtumaan ja esittele käsikirjoituksesi 15 minuutin mittaisessa Instagram/Facebook-live esityksessä muille kirjoittajille ja potentiaalisesti myös kustantamoille! Ilmoittautuminen sähköpostilla kaamoskuutamolla@gmail.com tai Instagramissa tilille @kaamoskuutamolla.

Kirjoittajasta kirjailijaksi -teemalla haluamme tuoda esille sitä, että kirjoittaminen on hieno harrastus, jota kaikki voivat harrastaa. Jos kuitenkin haluat julkaista kirjasi ja tähdätä kirjailijaksi, siinä tavoitteessa on monia asioita, joista kannattaa olla tietoinen, olipa tarkoituksesi tarjota käsikirjoitustasi kustantamoon tai julkaista se omakustanteena.  

Miten valita oikea kustantamo käsikirjoitukselle? Jos saat kustannussopimuksen, mitä kaikkea sitä tehdessä pitäisi osata ottaa huomioon ja mistä saa neuvontaa? Vai olisiko sinun tapauksessasi omakustanne järkevämpi vaihtoehto? Miten silloin lähteä etenemään?

Varsinkin omakustanteen kanssa ostettu kustannustoimitus on hyvä vaihtoehto, mutta sitä voi hyödyntää myös ennen kirjan lähetystä kustantamoihin. Millaisia eri vaihtoehtoja tähän prosessiin on saatavilla? Riittäisikö pelkkä kielentarkastus vai kannattaisko myös tarina arvioida ammattilaisen kanssa?

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma syksy 2021.

Jos päätyy tekemään omakustanteen, sitä pitäisi myös osata markkinoida. Nykyisin myös monet kustantamot toivovat kirjailijoiden itsensä osallistuvan aktiivisesti kirjansa markkinointiin ja syy on hyvin yksinkertainen: näkyvyys lisää kirjamyyntiä. Mutta millaisia markkinointivaihtoehtoja kirjoille on? Nykyisin indie-kirjojen julkaisu on suosittu vaihtoehto perinteiselle kirjailijanuralle kustantamossa. Kuinka indie-kirjailijaksi päätyy? Mitkä ovat tämän valinnan hyviä ja huonoja puolia?

Entä sitten työttömyysturva? Erinäisissä kirjailijoiden keskusteluissa on noussut esille seikka, että TE-keskusten palveluissa paikkakuntien välillä on tulkintaeroja, kuinka kirjailijaa käsitellään asiakkaana ja huoli siitä, että kirjailija katsotaan yrittäjäksi. Miten siis käy, jos julkaiset kirjan, jonka myyntituotto ei riitä elämiseen ja jäät työttömäksi? Kohdellaanko sinua eri tavalla sen mukaan millä paikkakunnalla satut asumaan?

Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtuma syksy 2021.

Entäpä jos kirjotat lastenkirjaa, joka tarvitsee myös kuvituksen. Ovatko kustantamot kiinnostuneita sellaisesta ja miten saada kirjalleen kuvitus? Voiko kirjailija vaikuttaa kirjansa kuvituksiin vai päättääkö siitä kustantamo? Entäpä jos kuvituksesta ei tykkäisikään?

Myös korona-ajan vaikutus kirja-alaan kiinnostaa. Millaisia trendejä voi syntyä ja miltä kirjojen ja lukemisen tulevaisuus näyttää?

Tässä siis aiheita, joita on tarkoitus käsitellä kirja-alan ammattilaisten kanssa hienojen kirjoittaja-esitysten lisäksi. Laita siis päivämäärä muistiin ja tule pitämään esitystä tai seuraamaan muiden esityksiä!

Syksyä odotellessa!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: