Lyhyesti meistä:

Kaamoskuutamolla on kahden kainuulaisen siskoksen blogi. Täällä asutaan Kainuussa ja tutustutaan sen upeisiin maisemiin retkeillen ja valokuvaten, pähkäillään kirjan kirjoittajan arkisia ongelmia, tuskaillaan lauluharrastuksen haasteita sekä nostetaan esille mielenkiintoisia seikkoja ja henkilöitä Kainuusta.

Blogin takana olemme me, kaksoset Satu ja Sanna, joille Kainuu on synnyinpaikka ja koti, jonka metsissä mieli rauhoittuu. Yritimme molemmat aikoinaan karistaa kotipaikan tomut jaloistamme ja opiskelimme Oulun yliopistossa tutkijan ura mielessä. Kävikin niin, että valmistumisen jälkeen Satu on asunut Kainuussa jo vuosikymmenen ja Sanna on hitaasti mutta varmasti hivuttamassa itseään takaisin – tällä hetkellä kesämökki seisoo jo Kuhmossa järven rannalla.

Satu: Keksin lukion toisena vuonna haluavani opiskella biologiaa Oulun yliopistossa ja haaveilin tutkijan urasta. Toiveilla on tapana toteutua ja olenkin työskennellyt tutkijana yli kymmenen vuotta, mutta  kaupunkielämän sijaan tieni veikin takaisin kotiseuduille Kainuuseen. En koskaan tuntenut kotiutuvani Ouluun vaan usein viikonloppuisin matka suuntautui takaisin kotikulmille ja lopulta tajusin, että miksi pitäisi yrittää lähteä, kun kerran täällä on hyvä olla. Metsät, järvet, taivaan värit ja tähtitaivas ovat Kainuun perukoilla niin erilaisia kuin katulamppujen loisteessa enkä ole kertaakaan katunut paluupäätöstäni.

Sanna: Hoksasin ravintolakokin paperit saatuani, että voisin hakea niillä myös yliopistoon, sillä ura keittiössä ei tuntunutkaan omalta. Parin mutkan kautta päädyin opiskelemaan kemiaa Oulun yliopistoon. Nyt toimin tutkijana ja toivon usein, että voisin vain siirtää elämäni (perheen, kaverit ja työpaikkani) Kainuuseen, jotta voisin kävellä suoraan kotipihasta metsään ulkoilemaan. Joka kerta mökillä katsellessani kaupungin valoissa piiloon jäävää tähtimerta, sydäntäni vihloo ja toivon, että joskus vielä nuo tähdet loistaisivat minun kotipihassani.

Tervetuloa seuraamme!

Satu & Sanna

Mukaamme pääset myös Instagramissa:

Valokuvaus: @in.the.polar.moonlight
Kirjoittaminen: @kaamoskuutamolla

Tai Facebookissa:

Kaamoskuutamolla

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: