ELOKUUN PAKETOINTI JA SYYSKUUN SUUNNITELMAT

Elokuu on tullut loppuun ja kesä on ohi. Nyt voi sitten fiilistellä syyskuun pimeitä iltoja ja ihastella tähtien tuiketta taivaalla. Tavallaan on iloinen siitä, että syksy ja sen upeat ulkoilukelit ovat tulossa, mutta on myös hieman haikea olo, kun kesä päättyi. Lasten kanssa oli kiva leikkiä vesileikkejä ja ulkoilu oli helppoa, kun pihalle pystyi juoksemaan kesämekko päällä. Nyt taas alkaa vaateruljanssi ja saa nähdä millaiset kurakelit on edessä.

Elokuu on ollut sateinen eikä kesäisiä päiviä juurikaan enää ollut. Viinimarjat on poimittu ja rastasparvet lehahtelevat nyt punaisten pihlajanmarjojen kimpussa. Pihlajoissa ja pihakoivuissa onkin jo keltaisia lehtiä, joka tarkoittaa sitä, että kohta voi kaivella haravat esiin ja lapset pääsevät pomppimaan lehtikasoissa.

Maaruskan värejä.

Blogin tapahtumat:

Sanna kertoi alkukuusta heidän heinäkuun viimeisestä mökkireissusta Kainuuseen. Heidän uutukaisen laskettu aika oli elokuun puolenvälin tienoilla, joten ihan loppuun asti ei kärsinyt harrastaa mökkeilyä. Satu puolestaan kävi perheineen yhden yön taktiikalla Kolilla ja pääsi valokuvaamaan Suomen kansallismaisemia. Täytyy sanoa, että Koli on aika upea paikka, jossa pitää ehdottomasti käydä uudestaan!

Kolin maisemia.

Loppukesä ja syksy ovat parasta aikaa retkeillä, ja Satu onkin harrastanut lasten kanssa eväsretkeilyä. Se on mukavaa vaihtelua lapsiarkeen kotona. He kävivät myös koko perheen voimin ulkoilemassa Hiidenportin kansallispuiston suunnalla Urpolammen laavulla. Sinne oli helppo mennä myös reilu vuosikkaan taaperon kanssa.  

Hiidenportti Urpolammen laavulla.

Valokuvaus:

Äitiysloman kunniaksi Sanna innostui leipomaan pullia ja viinereitä ja harjoitteli leipomusten valokuvausta. Kirjagramin puolella leipomukset ovat usein kuvausrekvisiittana, joten tästä inspiroituneena hän mallaili pullia ja kirjoja valokuviin. Sanna testasi myös, kuinka erilaista on ottaa makrokuvia zoom-linssillä tai loittorenkaiden kanssa 50mm objektiivilla. Kummassakin on omat hyvät puolensa.

Leipomukset valokuvausrekvisiittana.

Satu taas muisteli parin vuoden takaista Hossan reissua Pahamaailma-nimiseen paikkaan ja haaveili tulevan syksyn kuvausreissuista. Joskus käy sitten niin, ettei valokuvausreissu toteudu ihan niin kuin suunnittelee: Satu aikoi käydä kuvaamassa loppukesän merkkejä koskella mutta sen sijaan hän ulkoilutti 50mm objektiiviaan lasten kanssa metsätiellä.

Syksyn värejä.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Meidän ensimmäisen kirjan editointi on taas edennyt niin, että sen keskiosa on aivan lähipäivinä lähdössä esilukijoille. Tarkoitus on sitten jatkaa kirjan lopun parissa.

Satu tuskaili alkukuusta sitä, kuinka oma kirjoittaminen sujuu niin hitaasti ja ihmetteli, kuinka Stephanie Mayer oli kirjoittanut Twilight-saagan ensimmäisen kirjan vain parissa kuukaudessa. Teimme myös katsausta syksyn kirjallisuustapahtumiin ja listasimme sinne myös Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman, jonka järjestämme lokakuun 18.–22. päivä. Satu mietti myös, kuinka kirjan tapahtumaympäristö vaikuttaa lukukokemukseen. Hän ei pidä mistään luolakohtauksista ja inhoaa Taru sormusten herrasta sitä kohtausta missä Frodo ja Sam seikkailevat sen karmivan jättiläishämähäkin luolastossa.  

Timo Parvela Sammon vartijat.

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: En ole saanut luettua yhtään fyysistä kirjaa. Yhden äänikirjan sain kuunneltua loppuun, toinen on kesken, samoin kuin yksi e-kirja.

Lottaliina Pokkinen: Artisti maksaa, luovan alan neuvotteluopas

Kuuntelin tämän kirjan Satun suosituksesta ja se oli kyllä hyvin informatiivinen. Lottaliina on taiteilijoita edustava juristi ja hänellä on kokemusta monenlaisista neuvottelutilanteista. Hän kertoo hyvin millaisia tilanteita sopimusneuvotteluissa voi tulla vastaan ja kuinka niihin kannattaa reagoida. Pidin siitä, kuinka tunnetut taiteilijat, joita oli laaja joukko (mm. Marco Bjurström, Lenita Airisto, Sofi Oksanen), kertoivat omia näkemyksiään ja kokemuksiaan sopimusten tekemisestä.

Hän neuvoi, että sopimusneuvotteluihin kannattaa aina valmistautua huolella. Kannattaa olla varasuunnitelma, jos ei saakaan mieleistä sopimusta aikaiseksi. Omaa ammattitaitoa kannattaa nostaa esiin ja kertoa millaista osaamista sinulla on tarjottavana. Ei kannata tyytyä vain näkyvyyteen tai sopimukseen, joka ei täytä sinun toiveita, vaan kannattaa neuvotella ja pyrkiä saamaan aikaan molempia osapuolia miellyttävä sopimus.

Tämä oli mielenkiintoinen kuunneltava ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille luovan alan tekijöille!

Arvio: ★★★★  

Mitä suunnitelmia on syyskuulle?

Blogissa: Syksyn kauniit kuulaat päivät kutsuvat varmasti ulkoilemaan, joten retkeilyjuttuja on jälleen luvassa, ainakin Satun taholta. Sannalla jää nähtäväksi, kuinka vauvan kanssa pääsee liikenteeseen.

Syksyinen suomaisema.

Valokuvaus: Ulkoilureissut ja pihapuuhat lasten kanssa ovat syyskuun juttu ja pääsevät varmasti myös blogiin. Toivottavasti olisi myös kauniita kuulaita iltoja, jolloin voisi käydä kuvaamassa tähtiä ja ehkä jopa revontulia.

Kirjoitus: Jatkamme ensimmäisen kirjan lopun editointia ja Sanna yrittää päästä kuudennen kirjan kirjoituksen pariin.

Kirjan kirjoittaminen.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Haikeissa tunnelmissa sanomme hyvästit kesälle. Siitä jäi erityisesti mieleen kesäkuun hellejaksot, trooppiset yöt, leppoisat illat rannalla ja lasten vesileikit. Lapset kyllä nauttivat lämmöstä ja siitä että ulkona sai kirmailla vähissä vaatteissa. Toivomme syksyltä kauniita kuulaita päiviä ja tähtikirkkaita öitä.

Raikasta syyskuuta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: