ELOKUUN PAKETOINTI JA SYYSKUUN SUUNNITELMAT

Tuntuu uskomattomalta, että syksy on jälleen ovella. Kesä meni taas kerran niin vauhdilla! Puiden vihreys on vaihtunut jo keltaisen suuntaan ja mustikanvarvut täplittävät metsää purppuran ja violetin sävyissä. Tuuli on muuttunut syksyisen viileäksi ja aamujen tuoksussa on se tuttu syksyinen raikkaus. On ihana, että kesän kiireet alkavat olla takana. Jospa nyt olisi aikaa rauhoittua aamuisin kirjoitusjuttujen pariin ja fiilistellä pimeneviä iltoja sohvan nurkassa.

Aamuaurinko nousee järven takaa.

Elokuu oli lämmin ja saimme nauttia vielä helteisistä keleistä. Lapsilla oli hauska läträtä vesileikkejä ulkona ja nauttia kesän viimeisistä hetkistä. Nyt kuun vaihteessa aamut ovat viileitä ja on saanut taas kaivella pipot ja hanskat kaappien kätköistä käyttöön. Muutamana aamuna on ollut upea usva, mikä luo aivan oman tunnelmansa valokuviin.

Blogin tapahtumat:

Blogissa oltiin lasten kanssa retkeilyaiheisissa teemoissa, kun Sanna kertoi miten hauskaa vajaan parivuotiaan kanssa on telttailla kotipihassa. Typy myös aloitti päivähoidossa elokuun alussa, ja Sanna iloitsi siitä, kuinka reippaasti hän oli kulkenut metsäretkillä isompien lasten mukana ja ollut metsässä kuin kotonaan. Sanna kävi myös useamman reissun Kainuun suuntimilla ja kertoi kuinka kaunis Kainuun luonto onkaan loppukesästä ja kuinka upeita auringonnousuja ja -laskuja hän pääsi ikuistamaan. Satu on keskittynyt uuden arjen hakemiseen vauvan kanssa. Se on onneksi sujunut ihan kivasti ja sunnuntain postauksessa oli vähän kuulumisia vauva-arjesta.

Päivänkakkarapelto aamuauringossa Kainuussa.
Kaunis ilta-auringon kajo.

Valokuvausreissut:

Ei-niin-yllättävästi emme ole selvinneet kuvailemaan minnekään kauemmas, mutta Sanna kävi Kainuun visiitillään kuvaamassa saunareissun yhteydessä meidän kotipaikkamme saaressa. Eräällä toisella reissulla loppukuusta hän pääsi nauttimaan hämärtyvien iltojen ja aamujen auringonkajon värinäytelmistä ja mietti miten kuvia kannattaisi käsitellä Lightroomissa. Alkukuusta Sanna kertoi vuoden 2014 upeasta halonäytelmästä, jota hän pääsi ikuistamaan upouudella järjestelmäkamerallaan, jota ei silloin vielä osannut käyttää kunnolla ja laajakulmakin puuttui. Postauksen lopussa on muuten kysymys halosta, jota emme tunnistaneet. Varmasti joku haloekspertti osaisi kertoa mikä se on vai onko se vain joku pilvien muodostama efekti.

Järvimaisema ja seisomassa rantakivellä.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Kirjoistusaiheisissa blogipostauksissa mietimme, että kirjoittamisesta kannattaa puhua. Se on monelle tärkeä harrastus, joten miksi siitä ei voisi puhua kuten vaikka lenkkeilystä tai sählyn pelaamisesta? Kerroimme myös kuinka meidän kirjoitusprosessi etenee ja toivottavasti näin syksyn pimeyden myötä kirjoitusvire palautuu ja pääsemme jatkamaan kirjaseikkailun parissa. Kerroimme myös Otavan esikoiskirjailijan Emma Sofianna Söderholmin matkasta kirjailijaksi

Kirjoittaminen on kivaa sommitelma.

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Siis apua, aivan surkeasti! Melkein nolottaa sanoa, etten ole tainnut koko elokuussa edes avata kirjaa. Alkukuusta typy aloitti päivähoidossa ja uuden arjen hakemisessa meni aikaa, joten illat tuntuivat todella lyhyiltä! Innostuin myös Photoshop-kuvankäsittelyohjelman piirto-ominaisuuksista, kun Pippirinen-kustannuksen Sinituuli Viljanen kertoi Instagramissa, kuinka hänellä lastenkirjojen kuvittaminen ei ole mikään nopea prosessi, vaan kuvien tekemiseen menee aikaa. Meillä on eräs toinen, lapsille suunnattu kirjoitusprojekti, johon olisi ihana saada talvisia kuvia, joten ajattelin kokeilla, kuinka Photoshop lähtisi taipumaan minun käsissä. Tässä lapsiarjessa se on sitten heti pois muusta tekemisestä, joten kirjojen lukemiselle ei vain ole jäänyt aikaa.

Piirretty talvinen maisema.

Satu: Vauva-arjen pyörittäminen on ollut sen verran intensiivistä, ettei kirjan lukeminen ole käynyt mielessäkään…

Mitä suunnitelmia on syyskuulle?

Blogissa: Meillä on uusia suunnitelmia blogitekstien suhteen; voi olla, että syyskuussa pääsette kuulemaan myös muiden kuin meidän ajatuksia mm. kirjoittamisesta. Meillä on myös tarkoitus saada joitain lauluja siihen kuntoon, että voisimme jakaa niitä täällä. Laulaminen ja laulujen kirjoittaminen on meille rakas harrastus, ja olisi mukava päästä esittelemään myös niiden mielenmaisemaa.

Kirjoittaminen on hyvä harrastus.

Valokuvaus: Meillä on tarkoitus pitää jokin yhteinen valokuvaustuokio, kunhan syksyn värit pääsevät loistoonsa. Viime syksynä kävimme kuvaamassa pari reissua ja saimme aivan ihania kuvia muistoksi. Niitä voi käydä katsomassa meidän @in.the.polar.moonlight -Instagram tililtä sekä täältä ja täältä.

Upea syysruska Kainuussa.

Kirjoitus: Olemme jo puhuneet kirjan kirjoituksen aloittamisesta ja uskoisimme, että syyskuussa pääsemme jatkamaan tarinan parissa. Toivottavasti Satun vauva-arki asettuisi kivasti uomiinsa ja hänellä olisi mahdollisuuksia käydä läpi Sannan muokkauksia ensimmäisestä kirjassa. Sitten voisimme suunnitella tekstin antamista esilukijoille kommentoitavaksi. Sanna taas suunnittelee jatkavansa kuudetta kirjaa heti, kun saamme mietittyä matkaajien uuden etapin yksityiskohdat läpi.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Toivottavasti syksystä tulisi kaunis ja aurinkoinen, niin saisimme nauttia syksyn väriloistosta ja raikkaudesta.

Ihanaa ja tunnelmallista syyskuuta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: