ETÄAJAN AJATUKSIA

Olin lasten kanssa viikonloppuna kyläilemässä Sannan luona ja kotimatkalla kuuntelin Radio Novasta mentalisti Pete Poskiparran haastattelua. Kuten monissa haastatteluissa nykyisin, myös tässä puhuttiin koronavuoden vaikutuksesta elinkeinoon. Poskiparta kertoi, kuinka hänkin on ottanut nettikeikat mukaan tarjontaansa ja heitti vielä, että hyvä kun korona sattui nyt eikä 15 vuotta sitten, jolloin ei olisi ollut tämän päivän kehittyneitä etäyhteysmahdollisuuksia.

Jäin miettimään sitä, että kyllä. Jos koronan kerran piti iskeä, onneksi se iski nyt, kun meillä on sentään hyvät mahdollisuudet etätöihin ja etänä on helppo pitää yhteyttä perheenjäseniin ja ystäviin. Teamsit ja Zoomit ovat arkipäivää työpaikoilla ja kavereiden kanssa soitellaan videopuheluita vaikka WhatsAppilla tai Skypellä.

Korona onkin pakottanut ottamaan melkoisen loikan etäyhteyksien hyödyntämisessä. Se on myös kasvatti maaseudun vetovoimaa, sillä etäyhteyksien ansiota töitä voi tehdä myös kauempana työpaikasta, sekä muistutti maaseudun merkityksestä Suomen omavaraisuudelle. Näin kainuulaisena oli hienoa, kun maaseutu sai ansaitsemansa arvonnousun.

Tänä vuonna koronavirustartunnat ovat vaihdelleet, ja nyt kovien rajoitusten ja rokotusten ansiosta näyttäisi siltä, että ne ovat taas laskusuunnassa. Toivottavasti sama laskusuunta jatkuu ja kesällä pääsisimme elämään normaalimpaa arkeamme ja tapaamaan läheisiämme, sillä mikään etäyhteys, oli se kuinka hyvä tahansa, ei korvaa sitä että pääsee tapaamaan kasvotusten.

Minä odotan kesässä sitä, että pääsisimme kokoontumaan koko perheen kanssa pelkäämättä millaista joukkoaltistumista tässä nyt saa aikaan, juhlimaan siskontytön rippijuhlia koko suvun kesken, käymään kesälomareissulla muuallakin kuin Sannan luona Kempeleessä ja näkemään kavereita rannalla tai terassilla.

Toivottavasti kesän myötä pääsemme palailemaan etäajasta lähemmäs lähiaikaa.

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: