HAVUASETELMIA JA HAVUKRANSSIN TEKO-OHJE

Jee! Talvi on tulossa ja piha alkaa olla talvikunnossa. Kuisti ja terassi vain näyttävät niin paljailta, kun kaikki ruukut ja kesäkukat on kerätty pois. Siksi minulla on tapana sommitella lyhdyistä, kanervista ja havuista talvisia asetelmia piristämään talon ilmettä tämän harmauden keskellä.

Tänä vuonna vain näyttää siltä, että kanervat jäivät kauppaan mutta onneksi täällä maalla havuja ja varpuja löytyy pihapiiristä ja niistä saa helposti tehtyä kauniita asetelmia. Yleensä olen laittanut asetelmat jo aikaisemmin, nyt se venähti tänne marraskuulle asti mutta olen sentään liikkeellä ennen lumia!

Näin lasten kanssa tämäkin pihapiirin kaunistus oli useamman päivän operaatio. Ensin piti kerätä havuja ja pestä lyhdyt, sitten etsiä varastosta kaikki astiat ja ruukut ja asetella havut paikoilleen. Ja missä olikaan kaikki narut ja kävyt, joita tuli jemmattua sille varalle, että niitä voisi käyttää koristeena? Minulla on edelleen liian monta miljoonalaatikkoa ja seulan lailla vuotava muisti, joten olen aina iloisesti yllättynyt, kun löydän jonkin etsimäni tavaran.

Alkuviikon ihastuttava pakkanen vaihtui tihkusateeseen, kun sain lopulta asetelmat paikalleen mutta nyt ne ovat valmiita ja odottamassa kaunista ensilunta koristeeksi.

Havukranssia en ole tehnyt vielä kovinkaan montaa kertaa ja olin tyytyväinen miten kivan näköinen tämänkertaisesta kranssista tuli ja siksipä uskaltaudun jakamaan vinkit sen tekemiseksi:

Havukranssin teko-ohje:

Tarvitset: pitkiä suoria pajunoksia, kuusenhavuja, rautalankaa

  1. Puno rautalangalla pitkät pajunoksat yhteen ja pyöräytä ne renkaaksi
  2. Leikkaa kuusenoksat sopivan mittaisiksi, tee oksista pieniä kimppuja ja kiinnitä ne pajurenkaaseen rautalangalla
  3. Leikkaa viimeisen kimpun oksista vähän lyhempiä, että saat päät piilotettua ensimmäisenä kiinnittämäsi kimpun alle
  4. Korista kranssi sopivilla koristeilla

Pari käytännön vinkkiä:

  • Rautalanka kannattaa kieputtaa esimerkiksi leveän puukepin ympärille, jolloin sitä on helppo käsitellä ja kiristää, kun alkaa punomaan kranssia
  • Käsineiden käyttö kannattaa, sillä kuusen havut pistelevät ikävästi
  • Ilman pikkuapulaisia tämä sujuu nopeammin

Nyt on mukava ulkoilla ja fiilistellä joulun tuloa, kun kuisti on laitettu talvikuntoon!

Miltä sinun syksyinen piha näyttää?

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: