HELMIKUUN PAKETOINTI JA MAALISKUUN SUUNNITELMAT

Talvi jää nyt taa ja kevättalven auringonpaiste ja upeat ulkoilukelit odottavat! Niistä saatiinkin jo viikonloppuna hieman esimakua. Täytyy kyllä myöntää, että mieli on hieman haikea, sillä tämä talvi on ollut aivan ihana: upeat kuuraiset puut pakkasjaksojen myötä, runsaat lumipenkat ja lumileikit lasten kanssa. Kunnon talvi! Mutta kevättalvi on myös upeaa aikaa ulkoiluun ja päivien valostumisen myötä illallakin ehtii ulkopuuhiin valoisan aikaan, joten toivotaan että hienon talven jatkeeksi saamme oikeat hanget ja kauniit kevättalven ulkoilukelit.

Pakkaspäivän ulkoilua.

Blogin tapahtumat:

Helmikuussa oli upeat pakkaskelit ja keskityimme ulkoilemaan. Eräänä lauantaina Sannalla oli suuria ulkoilusuunnitelmia, mutta pullanpaiston venyessä heidän reippailu typistyi pullantuoksuiseen retkeilyyn lähimetsän suuntimilla, joka oli kuitenkin myös oikein hauskaa. Ystävänpäivän kunniaksi Satu jakoi appelsiinisuklaa kuppikakkujen reseptin, jota seuraamalla tirppa onnistui isänsä kanssa leipomaan varsin mallikkaita kuppikakkuja, joten resepti sopii hieman kokemattomillekin leipojille. Sannan toinen ulkoilureissu ulottui hieman kauemmas kotipiireistä, ja he suuntasivat ikuistamaan talven upeita huurteisia maisemia Kiimingin Koitelinkoskille.

Ystävänpäivän applesiinisuklaa kuppikakut.

Valokuvaus:

Kuten blogin tapahtumat ja retkeilyt, myös valokuvausaiheet ovat helmikuussa pyörineet hyvin pitkälti talven pakkasmaisemien ympärillä. Sanna kertoi kuinka hänestä on mukava ihailla kuuraisia puita ulkoilureissujen aikana; olipa sitten keskipäivän auringonpaiste tai laskevan auringon kajo, ne ovat aina valokuvauksellisia. Hän jakoi myös Koitelinkoskille tehdystä reissusta lisää valokuvia, joissa oli kaunis huurteinen tunnelma. Satu sai ikuistettua talvisia maisemia, kun hän muisti ottaa kameran mukaan kärryttelyreissulle, ja seuraavalla viikolla kuvasi kuulaan pakkaspäivän innoittamana  aurinkosäteitä.

Kiimingin Koitelinkoskilla ulkoilemassa pakkaspäivänä.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Elämänohjeita nuorille -mietelausekirja on edelleen kustantamokierroksella ja olemme myös keränneet siitä ajatuksia ja palautetta nuorilta. Haluaisimme saada kirjasta sellaisen, että se puhuttelee nuoria ja sen takia palautteen saaminen on tärkeää. Tähän ja kaikkeen muuhun suunnitteluun on mennyt niin paljon aikaa, että muut kirjoitushommat ovat jääneet vähemmälle. Meillä on myös uusi kirjaidea kehitteillä, ja olemme saaneet sitä pikkuhiljaa hahmoteltua kaiken muun tekemisen keskellä.

Elämänohjeita nuorelle -kirja.

Blogissa kerroimme alkukuusta mielenkiintoisesta tutkimuksesta, jonka mukaan lapsuudenkodin kirjamäärällä oli suoraan vaikutusta lasten pärjäämiseen elämässä. Sanna mietti myös, pitäisikö hänen alkaa lukemaan englanniksi, sillä hän onnistui koukuttamaan itsensä pariin kirjasarjaan, joiden viimeisiä osia ei ole vielä käännetty suomeksi. Satu kertoi myös hieman tarkemmin meidän Elämänohjeita nuorille -kirjasta sekä siitä, että toivoisimme saavamme sille nuoria esilukijoiksi.  

Käännetty YA-kirjallisuus.

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Minulla oli taas hyvä lukuvire alkukuusta mutta halusin tehdä muutakin kuin vain nököttää nenä kiinni kirjassa, joten jätin lukuhommat suosiolla vähemmälle parin Sarah J. Maasin kirjan jälkeen. Nyt helmikuussa luin hänen Valtakunta-kirjasarjaa ja pidin kyllä siitä, vaikka ei se yhtä hyvä kuin Throne of Glass ollutkaan.

Helmikuun luetut:

Sarah J. Maas: Okaruusujen valtakunta

Kirjan alussa Feyre niminen nuori nainen ampuu suden tietämättä mihin se hänet johtaa. Hän on opetellut metsästämään pitääkseen perheensä hengissä ja myy sudennahan saadakseen siitä rahaa perheelleen. Feyre asuu isänsä ja kahden sisarensa kanssa mökin rötiskössä, jonne he ovat joutuneet heidän isänsä menetettyä rikkautensa. Isä tai sisarukset eivät juuri vaivaudu miettimään kuinka he pärjäävät vaan perheen elättäminen on Feyren vastuulla.

Kun karmiva peto saapuu mökin ovelle vaatimaan Feyrea vastuuseen suden tappamisesta, hän joutuu eroon perheestään ja päätyy Prythianiin, haltioiden maahan, joka on erotettu ihmisten maailmasta muurilla. Pian selviää, että peto, joka hänet vei, olikin naamiokasvoinen haltia Tamlin, jonka valtakunta on ongelmissa. Vähitellen Feyre oppii pitämään vangitsijastaan ja hän myös kohtaa monenlaista uutta ja uhkaavaa olentoa haltioiden maailmassa. Kirjan lopussa hän joutuukin miettimään, että haluaako jäädä sinne vai ihmisten maahan.

Okaruusujen valtakunta -kirjan aloitus on lainattu Kaunotar ja hirviö -sadusta. Siinä Belle joutuu hirviön vangiksi linnaan, tässä Feyre viedään haltioiden maahan. Haltioiden maailma on täynnä satumaisia hahmoja ja itse haltijoita on monenlaisia, eivätkä ne suinkaan ole kaikki hyväntahtoisia. Myös haltioiden maailma on ongelmissa, kun sen ylle on langetettu kirous, jonka aikaraja on loppumassa.

Tässä kirjassa oli paljon tapahtumia ja juonenkäänteitä ja viihdyin kyllä sen parissa. Feyren oleskelu linnassa oli välillä hieman puuduttavaa mutta loppua kohti kirja alkoi muuttua taas mielenkiintoisemmaksi. Jotkin kohdat tuntuivat ehkä hieman väkisin väännetyiltä mutta ne eivät haitanneet lukukokemusta pahemmin. Voin kyllä suositella tätä YA-kirjojen ystäville!

Arvio: ★★★★

Sarah J. Maas ja Okaruusujen valtakunta.

Sarah J. Maas: Usvatuulen valtakunta

Feyre onnistui kumoamaan Haltioiden yllä olleen kirouksen, mutta maksoi siitä kovan hinnan: ihmisyytensä. Hän muuttui Okaruusujen valtakunta -kirjan lopussa haltijaksi muiden haltioiden pelastaessa hänen henkensä, ja nyt hän joutuu opettelemaan kuinka elää kuolemattomuutensa kanssa.

Juonesta on todella vaikea sanoa mitään spoilaamatta sitä, ja koska Satukin ehkä joskus päätyy lukemaan näitä kirjoja, totean vain, että kirja ei todellakaan etene niin kuin alun perin voisi kuvitella ja alun ärsytyksen jälkeen, se on vain hyvä juttu. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin ensimmäisestä, Tuntui että tämä oli ehjempi eikä junnannut paikoillaan. Myös tätä voin suositella lämpimästi YA-kirjojen ystäville.

Arvio: ★★★★

Sarah J Maas ja Usvatuulen valtakunta.

Mitä suunnitelmia on helmikuulle?

Blogissa: Toivottavasti kelit ovat kohdillaan ja pääsemme kertomaan kevättalven kauniista ulkoilureissuista, ehkä pilkkimisen ja mäenlaskun merkeissä.

Kevättalven tuntua ilmassa.

Valokuvaus: Pidemmän tähtäimen sääennuste lupailee myös kirkkaita päiviä ja olisikin hienoa kuvata kevättalven hankien loistoa. Myös kirkkaat yöt ovat tervetulleita.

Kirjoitus: Näköjään kuukausi on aika lyhyt aika kirjoitusrintamalla, joten saa nähdä onko meillä tämän kummempaa kerrottavaa maaliskuunkaan lopulla.

Kirjan kirjoittaminen.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Illat ovat valostuneet helmikuussa huimaa vauhtia ja maaliskuun lopulla ne alkavat olla jo todella valoisia. Nautitaan näistä talven viimeisistä rippeistä vielä, kun niitä on, sillä kohta on kevät.

Auringonpaisteista ja hankien hohtoista maaliskuuta! 

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: