HERKULLINEN OMENAHILLO

Syksyn puuhiin kuuluu perinteisesti hillojen tekeminen ja omenahillo on yksi suosikeistani. Se on niin hyvää pannukakun päällä ja sopii mainiosti myös juustokakkuun tuorejuustotäytteen pohjalle. Tänä vuonna ajattelin, että hillot jäisi vauvan takia keittämättä, mutta kun saimme sankollisen omenoita, mieli muuttui nopeasti. Tuumasta toimeen siis!

Omenahillon ohje.

Kuorin omenat ja laitoin ne veteen, jossa oli sitruunamehua. Tämä sen takia, etteivät omenat tummuisi. Pilkoin omenat isoiksi paloiksi ja laitoin kattilaan. Hillon tein ihan hillosokeripaketin ohjeen mukaan ja lisäsin sekaan myös kanelia, koske se sopii omenahilloon loistavasti:

Omenahillon tekeminen.
Herkullinen omenahillo.

Omenahillon ohje:

2 kg omenoita

1 kg hillosokeria

1 dl vettä

Kanelia maun mukaan tai keitä kanelitankoa omenoiden kanssa

Lisää omenat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä 10–15 minuuttia. Soseuta omenat ja kaada kuuma hillo hillopurkkeihin.

Omenahillon tekeminen.

Lasiset hillopurkit kuumensin uunissa 100 asteessa 15–20 minuuttia ja keitin kannet kiehuvassa vedessä saman ajan. Itse hillon tekeminen sujui mallikkaasti siihen asti, kun aloin soseuttaa omenoita sauvasekoittimella. Ihmettelin että miksi tämä surisee mutta mitään ei tapahdu?

Sauvasekoitin oli rikki. Sen teräosa liikkui alaspäin eikä pyörinyt, joten soseuttamisesta ei ollut tulla mitään. No, siinä sitä mietittiin, että kuinka kummassa tämä hillo saadaan tehtyä? Onneksi mieheni keksi, että kun terän painaisee paikoilleen, sillä ehti hetken soseuttaa ennen kuin se tippui taas pois, joten hillo syntyi pienissä erissä ja lopputulos oli yllättävän tasaista.

Herkullinen omenahillo.

Hilloa tuli myös yllättävän paljon. Luulin kuumentaneeni purkkeja enemmän kuin tarpeeksi mutta lopulta niitä jäi vain yksi tyhjäksi. Näillä purnukoilla kelpaakin herkutella talven aikana ja lupasin myös viedä muutaman hillopurkin Satulle.

Omenahillon ohje.

Mukavan syksyistä loppuviikkoa kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: