HUHTIKUUN PAKETOINTI JA TOUKOKUUN SUUNNITELMAT

Huhtikuu on lopuillaan, nyt hohtava lumihanki on huvennut ja vain suurimmat lumipenkat jököttävät vielä pihassa likaisen harmaina. Silti ne sopivat lapsille lumikakkusten tekemiseen tai vaikka mäenlaskuun kurahousuilla, jotka muuten luistavat siinä puuhassa turhankin hyvin. Tämä kevät on edennyt hitaasti, sillä joskus tähän aikaan on nautittu helteistä, mutta nyt on satanut lunta ja tuullut niin kylmästi, ettei merinovillakerrastosta ole voinut vielä luopua.

Hohtavat keväthanget.

Kevään edetessä tuntuu, että myös kello juoksee nopeammin, ja tämä huhtikuu on suorastaan lentänyt ohi. Iltaisin ei ole tarvinnut potea tekemisen puutetta, kun lumen alta paljastuva maa vaatii toimenpiteitä ja kirkas auringonpaiste paljastaa kotoa paikkoja, joihin ei talven pimeinä iltoina juuri kiinnittänyt huomiota.

Blogin tapahtumat:

Huhtikuun alussa vietettiin pääsiäistä ja kokoonnuimme koko perhepoppoo mummolaan. Lapset askartelivat mummon kanssa pääsiäisjuttuja, ja kävimme aamuisin ulkoilemassa hangilla, jotka juuri ja juuri kantoivat aikuista, lapsia aivan mainiosti. Satu laati kevään perinteistä to-do -listaa ja voi sitten loppukesästä kommentoida, montako kohtaa siltä listalta tuli ruksittua. Sanna mökkeili perheineen useamman kerran huhtikuun aikana ja näiltä reissuilta jäi erityisesti mieleen loppukuun kantohanget. Silloin oli hauskaa, kun järvellä ja metsässä pääsi liikkumaan missä halusi ja typy juoksenteli leikki-ikäisen innolla joka paikkaan. Loppukuusta Satu kävi pitkästä aikaa kyläilemässä Kempeleen suunnalla. Ne reissut ovat olleet vähissä tämän korona-ajan takia ja paluumatkalla hän pohtikin, millaisia ajatuksia tästä poikkeusajasta nousee mieleen.

Keväinen auringonnousu.

Valokuvaus:

Sanna jakoi kuvia kauniin pakkasaamun hankien kimalluksesta ja kirkkaasta kuutamon loisteesta. Puolen kuun taitteessa Satu taas kävi ulkoilemassa kameran kanssa ja katsastamassa kuinka kevät oli edennyt lähiseuduilla. Kevään piristys vappu lähestyy ja sen hengessä Sanna kokeili hieman erilaista kuvaamista ja otti valokuvia siman tekemisestä. Paistoimme myös munkkeja ja otimme molemmat omia versioitamme vappuisista valokuvista.

Vappuinen kirjagram kuva.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Elämänohjeita nuorille -mietelausekirja sai eräästä suuresta kustantamosta palautetta, ettei se valitettavasti sovi kustannusohjelmaan. Tavallaan harmi mutta mietimme, että nyt meillä on ainakin rauhassa aikaa miettiä, mitä haluamme tehdä sen kanssa ja editoida sitä entistä paremmaksi.

Olemme myös päässeet kivasti vauhtiin YA-kirjasarjan ensimmäisen osan editoinnin suhteen ja pyrimme saamaan sen alkuosan esilukijoille mahdollisimman pian, sillä olemme tehneet sen kanssa pitkään töitä ja nyt olisi kiva saada siitä lukijapalautetta.

Kirjagram kuva.

Blogissa kerroimme alkukuusta 5.–11.4. vietettävästä lukuviikosta. Mietimme myös, kuinka kirjan hahmojen kuvailu vaikuttaa lukukokemukseen. Satu tajusi, että hän ehkä kaipaisi hieman tarkempaa kuvailua, kun taas Sanna ei ollut kiinnittänyt tähän juuri huomiota. Päivitimme myös Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman kuulumisia. Tänä vuonna Virtuaalinen LANU!-kirjallisuusfestivaali järjestetään 5.–8.5. emmekä halua järjestää VKT:tä heti sen perään, koska ihmisillä voi olla someähky. Siksi päätimme siirtää tapahtuman syksylle. Tästä tulee loppukesän aikana tarkempaa tietoa!

Kirjagram kuva.

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Aloitin alkukuusta Cassandra Claren Keskiyön valtiatar mutta jostain syystä en vain pääse sisälle kirjaan. Olen vieläkin aivan alussa, mutta yritän saada sen luettua toukokuun aikana. Tässä kuussa kuuntelin elämäni ensimmäisen äänikirjan! Tästä on tulossa tarkemminkin pohdintaa mutta täytyy sanoa, että se oli hauska kokemus.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa

Tämä oli aivan ihastuttava kirja! Se kertoi alle kolmikymppisestä Jenny Malmströmistä, joka oli jäänyt leskeksi pari vuotta sitten ja myös heidän lapsi oli syntynyt kuolleena miehen kuoleman jälkeen. Vaikka alkuasetelma oli hieman synkkä, kirja oli kuitenkin valoisa ja hyväntuulinen. Jenny tapasi Turun rouvainjärjestön kautta tehtaanjohtajan pojan Fredrik Barkerin, kun hänen piti suostutella tämän isä tehtaanjohtajien yhteiseen hankkeeseen rakentamaan työntekijöille parempia asuntoja. Heidän tapaaminen ei kuitenkaan sujunut kovinkaan hyvin ja Jenny jäi kihisemään kiukkua Fredrikiä kohtaan.

Muitakin miehiä oli kuvioissa ja Jenny tapasi maisteri Vanhasen, joka opetti lyseossa ja halusi perustaa suomenkielisen sanomalehden Turkuun. Maisteri Vanhanen olikin hyvin kiinnostunut kauniista Jennysta, joka puolestaan hieman empi omia tunteitaan. Monenlaista ihmissuhdekuviota on siis luvassa.

Itse kirja henki aivan ihanaa vanhanajan tunnelmaa ja pidin valtavasti joulun ajan kuvauksista ja kerronnasta, kuinka ennen asioita on hoidettu. Minulle tuli tästä kirjasta samanlainen hyvänolontunne kuin viime kesänä Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -kirjojen parissa.

Arvio: ★★★★★

Satu: Kuuntelin äänikirjana Samu Haberin Forever yours -elämänkertakirjan ja koukutin itseni siihen totaalisesti. Reilun 15 tunnin mittaisen kirjan kuunteluun meni useampi päivä mutta silti olisin voinut kuunnella sitä paljon pidempään. Tästä on tulossa ajatuksia myöhemmin.

Arvio: ★★★★★

Mitä suunnitelmia on toukokuulle?

Blogissa: Kuun alussa vietetään vappua ja sen tiimoilta on varmaankin luvassa sokerintahmaisia valokuvia.

Vappusimaa ja sitruuna.

Valokuvaus: Olemme suunnitelleet kyläilyä kummitätimme mökillä Suomussalmella ja odotamme kauniiden maisemien kuvailua sillä suunnalla. Toukokuu on otollista aikaa lintubongaukselle ja toivottavasti saamme toteutettua tässä alkukuusta jonkinlaista linturetkeä!

Kirjoitus: Yritämme saada YA-kirjan alkuosan esilukijoille ja jatkaa editointia niin, että koko kirja olisi valmis lähitulevaisuudessa. Toivotaan että lapset nukkuvat hyvin, sillä silloin on ne omat hetket, jolloin voi keskittyä kirjoittamiseen!

Keltaiset neilikat.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Kohta on taas kesä ja saa nauttia siitä kauneudesta, kun hennot kasvinversot puskevat maasta ja luonto herää henkiin. Siinä on vain oma taikansa ja vuodesta toiseen se on yhtä sykähdyttävää ja riemastuttavaa!

Ihanaa kesän odotusta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: