HUHTIKUUN PAKETOINTI JA TOUKOKUUN SUUNNITELMAT

Huhtikuu on mennyt yhdessä hujauksessa! Tuntuu että vasta kirjoitimme maaliskuun paketointia ja nyt onkin jo huhtikuun vuoro. Keväällä aika taitaa juosta nopeammin! Talvi on ihanaa horrostamista ja rauhoittumisen aikaa mutta näin keväällä on tunne, että pitää koko ajan tehdä jotain. Tämä valitettavasti heijastuu myös kirjoittamiseen, joka onkin nyt ollut katkolla kirjoitusjumin takia ja, koska meillä on mennyt paljon aikaa muihin suunnitelmiin. Toivomme kuitenkin että, kunhan pahimmat keväthöyryt on päästelty, kirjoitushommat alkaisivat taas sujua!

Synkeä metsämaisema.

Blogin tapahtumat:

Jos jotain hyvää löytyy siitä, että kirjankirjoitusprojekti on pysähdyksissä, niin nyt on ollut hyvin aikaa tehdä blogipostauksia. Olemme saaneet postaukset ajoissa valmiiksi ja meillä on myös paljon ideoita tuleviin postauksiin liittyen mm. bookstagramissa käytyyn YA-keskusteluun!

Twilight trilogia kirjakuva.

Yhteensä huhtikuussa postauksia kertyi 14 kappaletta. Koronaeristäytyminen vaikuttaa edelleen meidän blogikuvioihin. Sanna on nököttänyt jumissa Kempeleessä, joten mökkeilystä tai valokuvausreissuista Kainuun suunnilla ei ole tarvinnut postailla. Olemme molemmat harrastaneet lähiretkeilyä ja huomanneet, että sekin on oikein mukavaa lasten kanssa ja myös takapihan metsästä saa näpsittyä kännykällä kivoja kuvia.

Huhtikuun luminen metsä.

Kerroimme kuinka alkukuusta järjestetty virtuaalinen LANU!-kirjallisuusfestivaali oli meistä erittäin onnistunut tapahtuma ja ideoimme itse vastaavanlaisen virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman, joka järjestetään toukokuun puolessa välissä. Sen parissa onkin vierähtänyt tämä loppukuu ja todennäköisesti toukokuun alku.

Bookstagram kirjakuva.

Valokuvausreissut:

Tästä tulikin jo mainittua tuossa edellisessä kappaleessa. Satu on käynyt näpsimässä keväisiä kuvia Sotkamon suunnilla mm. pilkkireissujen ja pilvibongauksen merkeissä. Sanna taas kuvaili pääsiäisaiheisia bookstagram-kuvia ja on keskittynyt takapihan metsän ikuistamiseen kännykkäkameralla. Mainitsimme huhtikuun taivasteluissa, että huhtikuussa on Ursan perinteinen havaintotempaus halohuhtikuu. Yritimme katsella niitä taivaalta mutta tänä vuonna emme onnistuneet bongaamaan hienoa halonäytelmää.

Kevättalven auringonpaiste.
Keväinen metsämaisema.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Satun kirjoitusjumi iski lopulta myös Sannaan, joten meidän kirjoitusprojektimme on ollut nyt jäissä. Olemme kirjajuttujen sijaan ideoineet blogitekstejä ja -projekteja. Jospa tämä luova tauko tekee hyvää ja, kun pääsemme taas kirjoittamaan, se sujuisi hyvin, kun pää on täynnä uusia ideoita!

Miten lukuhommat sujui?

Sanna: Myös lukeminen on ollut vähän takkuista enkä ole saanut luettua kuin yhden kirjan ja sitten sellaisen pienen minikirjan typyn kanssa. Lasken sen nyt tässä kuitenkin kirjaksi!

Huhtikuun luetut.

Huhtikuun luetut:

J.K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

Minä pidän näistä Harry Potter -sarjan alkupään kirjoista enemmän kuin loppupään, ne alkavat olla vähän ahdistavia kuoleman ollessa läsnä monessa kirjassa. Toki ne ovat hyvin kirjoitettuja ja pidän niistäkin paljon mutta nämä alkupään kirjat ovat lähempänä sydäntäni. Sarjan kolmannessa kirjassa Harry inhoaa ennustustunteja, taistelee huispausmestaruudesta, harmittelee Hiinokan kohtaloa, on innoissaan uudesta pimeyden voimilta suojautumisen opettajasta Lupinista ja tietysti kuulee järkytyksekseen, kuinka hänen vanhempiensa paras ystävä Sirius petti heidän luottamuksen ja janoaa kostoa. Kirjan tapahtumat rullaavat sujuvasti eteenpäin ja koko ajan tapahtuu jotain jännittävää. Rowling on kyllä mestari kirjoittamaan niin, että tuntuu kuin katselisit koko ajan elokuvaa, joka juoksee päässäsi. Hän kylvää ihastuttavia ja hassuttelevia yksityiskohtia, ja tekstiin on vain niin mukava uppoutua, vaikka sen on lukenut jo monta kertaa.

Arvio: ★★★★★

J.K. Rowling: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Luin tämän, koska halusin lukea jotain helppoa ja nopeaa. Lisäksi meillä on omassa kirjoitusprojektissa paljon erilaisia olentoja, joten ajattelin tästä olevan hyötyä myös siihen. Luin taikaolennot itseasiassa ääneen typylle, joka kuunteli aivan innoissaan ja katseli kuvia samalla. Hänen isänsä taas oli aivan ihmeisään siitä, että mitä minä oikein lapselle luen. Hän ei arvatenkaan ole lukenut Harry Pottereita. Pidän siitä, kuinka Rowling on ottanut esikuvaksi todellisia eläimiä ja keksinyt niille taikamaailmaan liittyvän selityksen. Esimerkiksi drontti, joka on kuollut sukupuuttoon, osaakin kadota ja sitä kutsutaan dirivaakuksi. Kaikkien olentojen kuvaukset eivät olleet yhtä onnistuneita ja osa oli ehkä jopa väkisin keksityn kuuloisia. Mutta kaikkiaan ei voi kuin ihailla Rowlingin mielikuvituksen määrää.

Arvio: ★★★★

Satu: Sain lopultakin luettua loppuun Stephanie Garberin Caraval-kirjan. Siinä taisi mennä melkein kaksi kuukautta enkä missään vaiheessa päässyt oikein kunnolla kirjan imuun. En tiedä johtuiko se siitä, että luin sitä pienissä pätkissä? Ehkä pidemmät lukurupeamat olisivat mahdollistaneet paremman eläytymisen kirjamaailmaan.

Stephanie Garber: Caraval

Kirja jäi jotenkin etäiseksi, vaikka siinä kuvattiinkin omanlaistaan kiehtovaa fantasiamaailmaa ja periaatteessa pidin kirjailijan kirjoitustyylistä, tosin koin tunteiden kuvaamisen erilaisina väreinä hieman uuvuttavana. Voi myös olla, etten ole aivan kirjan kohderyhmää vaan se sopii paremmin nuoremmille lukijoille. Kirjasta on jo julkaistu jatko-osat Valenda ja Finale, ja ehkä jossain sopivassa vaiheessa innostun lukemaan ne. Kirjan filmatisointioikeudet on myyty Hollywoodiin ja, jos tästä kirjasta joskus ilmestyy elokuva, aion kyllä ehdottomasti katsoa sen, sillä oikeat tekijät saavat siitä varmasti aikaan visuaalisesti näyttävän seikkailun. Tätä kirjaa suosittelen fantasian ja miksei romantiikan ystäville.

Arvio: ★★★

Mitä suunnitelmia on toukokuulle?

Blogissa: Toukokuussa jatketaan samaan malliin ja samalla postausaikataululla. Seuraamme kiinnostuneina, kuinka koronakevät tulee etenemään ja millaisilla rajoituksilla mennään kesään. Me emme ole nähneet kohta kahteen kuukauteen ja välillä se harmittaa, sillä olisi paljon hauskempi suunnitella blogi- ja kirjajuttuja myös kasvotusten eikä vain puhelimen tai sähköpostin kautta.

Valokuvaus: Jos eristäytyminen jatkuu, jatkamme lähiretkeilyä mutta, jos tilanne näyttää menevän parempaan suuntaan, Sanna voi uskaltautua mökkeilemään Kainuuseen. Sukulointi jää arvatenkin välistä mutta silloin on ainakin aikaa keskittyä valokuvaukseen!

Kevättalven auringonpaiste.

Kirjoitus: Yritämme molemmat päästä eroon tästä rasittavasta kirjoitusjumista! Alkukuu meillä menee varmaankin järjestäessä virtuaalista KIRJOITTAJA-tapahtumaa, joka pidetään toukokuun 11.–15. päivä. Kannattaa käydä tutustumassa tapahtuman Facebook-sivuihin, jotka päivittyvät koko ajan, ja jos vain mahdollista, seurata toukokuussa itse tapahtumaa!

Kirjoittajagram kuva.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Ihanaa ja aurinkoista kevään jatkoa kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: