JOULUA KOTIIN LASTEN KANSSA

Tänään on ensimmäinen adventtisunnuntai ja keittiön ikkunalle voi sytyttää yhden kynttilän. Kerroimme jo aiemmin että marraskuussa on hyvä aloittaa joulun fiilistely ja kaivella esiin ensimmäiset joulukoristeet. Nyt, kun joulukuu on aivan ovella ja pakkasviikonlopun aikana tuli tehtyä perusteellisempaa siivousta, stailasimme kodin jouluilmettä lasten kanssa. Mikäs sen hauskempaa sunnuntaipäivän puuhaa! Joulun aika menee aina ohi niin nopeasti ja sen takia on kiva koristella koti hyvissä ajoin, että ehtii nauttimaan joulun tunnelmasta vähän pidempään.

Jouluista koristelua lasten kanssa.

Sanna:

Typyn päiväunien aikana kasasin somisteet sivupöydälle ja laitoin jo kaikki särkymisherkimmät koristeet paikoilleen. Tähän lukeutuu mm. posliininen joulukyläsomiste, joka on ollut jo lapsuudessa koristamassa joulun aikaa. Kun typy heräsi, välipalan jälkeen oli virtaa laitella koristeita. Hän auttoi tiputtelemaan joulupallot lasisiin somisteisiin ja yhtään ei huolettanut niiden puolesta. Seuraavaksi sitten liu’utettiin pienet karkkitangot paikoilleen korkeisiin kynttilänjalkoihin. Ihme kyllä hän uskoi, ettei niitä kannata syödä. Ilmeen viimeisteli punaiset LED-kynttilät ja tonttu-ukot.

Joulukoristelua lasten kanssa.
Joulua kotiin lasten kanssa.

Sommittelimme sitten käpyjä paikoilleen isoon kynttiläsomisteeseen ja minä tökin vielä koristekuuset paikoilleen. Laitoimme jouluisen fleece-pussin televisiotasolle ja kerroin että sinne saattaa välillä ilmestyä herkkuja, joten tarkastapa sen sisältö. Sieltähän löytyi suklaakonvehti ja voi sitä hymyä <3  Kerroin, että pussin sisältöä kannattaa käydä tarkastamassa muulloinkin, sillä sieltä saattaa löytyä herkkuja vielä ennen joulua. Hän aikoi käydä.

Jouluinen sommitelma.
Joulua kotiin lasten kanssa.

Laitoimme valopallonauhan roikkumaan paikoilleen verhotankoon ja toivottavasti typy malttaa olla roikkumatta siinä. Ripottelimme lopuksi valkoisella spreijattuja käpyjä ympäri taloa ja aloimme olla tyytyväisiä kodin ilmeeseen.   

Joulua kotiin lasten kanssa.

Satu:

Minun päivä alkoi sillä, että etsimme tirpan kanssa valonauhat, kynttiläkipot ja jouluiset koristeet kaapista ja levitimme ne pitkin olohuonetta. Sitten olikin hyvä sommitella erinäisiä asetelmia ja tirppa oli hyvin innoissaan laittelemassa tonttuja joka paikkaan. Joulupukkikyhty oli iso vau, ja se piti heti käydä viemässä ulos kuistin aidalle. Kuulemma se oli niin hieno, että saisi olla siellä koko talven.

Joulukoristelua kotiin lasten kanssa.
Joulupukki lyhty joulukoriste.

Aamupäivän aikana tajusin, että minulla oli tarkoitus tehdä tirpalle omatekoinen joulukalenteri ja aika alkoi olla vähissä sen tekemiseen, joten vauvanhoidon lomassa yritin saada tehtyä 24 pientä jouluista pussukkaa, joihin voisin sujauttaa pieniä kivoja yllätyksiä joulua odottaessa.

Tee itse joulukalenteri.

Violetti on minun lempivärini ja se näkyy myös joulun koristelussa. Minulla oli tarkoitus myös askarrella jouluisia paperitähtiä mutta päivä loppui kesken, joten pitää tehdä niitä toisena päivänä.

Joulukoristelua kotiin lasten kanssa.
Joulutonttu koriste.

Joulukoristeiden laittaminen lasten kanssa oli hauskaa ja joulujutuista tulee aina niin kiva fiilis. LED-kynttilät luovat kaunista valoa pimeisiin iltoihin ja tontut muistuttavat, että joulu on tulossa. Nyt voikin hyvällä mielellä kailottaa joululauluja!

Ihanaa joulunodotusta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: