KAKKUOHJEIDEN SUOSIKIT JUHLAHETKIIN

Meillä oli viikonloppuna vauvan kastajaiset. ajattelin siinä kakkuohjeita hakiessani, että olen käynyt näillä samoilla sivuilla monen monta kertaa, aina kun olen järjestämässä juhlia. Päätin koostaa ne kaikki nyt tähän samaan postaukseen, joten ne on helposti löydettävissä tuleviin juhlahetkiin.

Kastajaiskakku tytölle.

Minulla on 26 cm halkaisijan irtopohjavuoka, joten haen aina ensimmäisenä, että monenkos munan kakku siihen pitääkään tehdä? Se tieto löytyy näppärästi täältä Kinuskikissan sivuilta: Erikokoisten kakkujen riittävyys. Täytteen olen tehnyt aina vähän mututuntumalla. Pidän tuorejuusto-rahka-kermatäytteestä, johon olen sekoittanut soseutettuja marjoja tai laittanut pohjalle hillokerroksen ja sen päälle vaniljaisen tuorejuustotäytteen. Täyttämiseen minun pitää aina hakea, että kuinka paljon sitä kakkua piti kostuttaa ja tämä kinuskissan ohje on ollut hyvä: Kakkupohjan kostutus.

Vaaleanpunainen kastajaiskakku.

Kun kakku on saatu täytettyä, alan suunnitella sen päällystämistä. Olen nykyisin ihastunut sokerimassalla päällystämiseen. Sen alle pitää laittaa ensin voikreemi, koska muuten sokerimassa vettyy. Tällä Annin uunissa -ohjeella tulee tosi hyvä ja kuohkea kreemi: Monipuolinen voikreemi. 26 cm kakulle käytin 300g voita ja sitä jäi hieman ylikin.

Seuraavaksi mietin, kuinka paljon sokerimassaa tarvitaan kakun päällystämiseen. Siihen löytyy ohje täältä Kinuskissan sivuilta: Kaulittavalla massalla kuorruttaminen. Tuossa on myös hyvin ohjeistettu kuinka päällystäminen kannattaa tehdä, jos siitä ei ole aiempaa kokemusta. Minä käytin nyt 3 pakettia Kinuskissan vaniljamassaa 26 cm kakulle, ja se riitti hyvin (paketti painaa 250g).  

Kettukakku synttärijuhliin.

Täytekakun lisäksi tarjoan usein juhlissa myös juustokakkua. Se on kaunis ja helppo tarjoiltava. Tässä on keksipohjan tekemiseen helppo ohje Kinuskissan sivuilta: Juustokakun keksipohja. Täyte tulee sitten tehtyä aina vähän eri ohjeilla sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Sama tuorejuusto-rahka-kerma -yhdistelmä toimii tässäkin perusohjeena, ja siihen voi lisätä soseutettua marjaa. Paseerattu punainen viinimarja ja vadelma ovat omia suosikkejani.

Juustokakku.

Näitä ohjeita olen siis käyttänyt tässä viime vuosien aikana usein, kun on tullut leivottua kakkuja lasten synttäreille ja kastajaisiin. Toivottavasti näistä on apua muillekin!

Iloisia leivontahetkiä!

– Sanna

Ps. Muita hyödyllisiä ohjeita kakkujen tekemisessä on tietysti erilaisten pursotusten tekeminen: Kinuskikissa: Pursotusmalleja

Sokerimassaruusut olen tehnyt tällä Kakkusankareiden ohjeella: Sokerimassaruusut

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: