KERRANKIN KULTTUURIA: VIHAINEN LESKI -TEATTERIESITYS OULUN TEATTERISSA

Yllätin itsenikin sillä, että selvisin kerrankin katsomaan teatteriesitystä!

Oulun teatterin Vihainen leski -esitys on ollut todella suosittu, joten varasimme liput jo vuoden alussa. Lauantaipäivän esitys alkoi klo 13 mutta aloitin tälläytymisen hyvissä ajoin, sillä arvelin saavani puuhiini pikkuapurin. Yllättävää kyllä hän touhusikin niin keskittyneenä isänsä kanssa, että minä sain meikata rauhassa ja olin kerrankin hyvissä ajoin valmis! Kengät olivat tosin hukassa ja kävin viime metreillä etsimässä nilkkureita varastosta mutta löysinkin saappaat, joiden olemassa olon olin jo unohtanut. Ne kävivät hyvin yksiin mekkoni kanssa, joten vedin saappaat ilahtuneena jalkaan.

VIhainen leski esitys Oulun teatterissa.

Minun lähtiessä typy jäi tyytyväisenä huiskuttamaan isänsä sylistä, joten ei tarvinnut huolehtia siitä, että neitiä harmittaisi äidin menot. Kävellessäni parkkipaikalta teatterille tajusin, ettei kengänkoon kasvaminen raskauden seurauksena olekaan myytti, sillä saappaat puristivat ikävästi ja ehdin jo miettiä niiden riisumista päästyäni istumaan. Onneksi puristava tunne katosi pian ja pystyin keskittymään esitykseen.

VIhainen leski esitys Oulun teatterissa.

Vihainen leski -esityksen alku oli vauhdikas ja lavalla oli sellaista menoa ja meininkiä, ettei tiennyt kehen hahmoon milloinkin kiinnittäisi katseen. Musiikki pauhasi ja näyttelijät tanssivat lavalla kuin olisivat parhaillaan oikeassa karaokebaarissa. Näyttelijät olivat jakautuneet useaan ryhmään, joista aina yhteen osoitti valo ja muut esittivät taustalla rooliaan baarimikkona, karaokelaulajana, tiskillä notkujana tms. Sitten valo siirtyi toiseen näyttelijäryhmään, ja alkuperäiset puhujat hiljenivät mutta jatkoivat roolinsa näyttelyä. Pidin siitä, kuinka se teki tunnelmasta intensiivisen eikä samanlaista voisi tavoittaa elokuvassa.

Näytelmän juoni lyhyesti: Päähenkilö oli yli seitsemänkymppinen leskeksi jäänyt Ullis, joka oli ollut 12 vuotta miehensä omaishoitaja. Liitto ei ollut onnellinen ja nyt hän yrittikin oppia nauttimaan elämästään ja siitä vapaudesta, jonka hän oli lopultakin saanut. Leski tapasi näytelmän alkupuolella upean miehen, joka kuitenkin katosi ja tämän jälkeen juoni keskittyi kuvailemaan ongelmia ahneiden lasten kanssa, jotka vain kärkkyivät äitinsä omaisuutta ja suunnittelivat virkeän hotjoogaan hurahtaneen lesken sijoittamista hoitokotiin. Esitystä kevensi hauskasti Ulliksen varsin kirjava kaveriporukka, joka paljasti ehkä turhankin intiimejä asioita sen hetkisistä ongelmistaan. Lopussa tietenkin upea mies löytyi ja ahneet lapset saivat nenilleen.

VIhainen leski esitys Oulun teatterissa.

Esityksessä käsiteltiin varmasti aivan oikeaa ongelmaa, joka voi heijastua vanhuksen elämään; lapset yrittävät säästää perintörahojaan tinkimällä lesken elämänlaadusta ja laittaa vanhemman hoitokotiin, että itse pääsisivät helpommalla. Esityksessä sivuttiin myös millaisten asioiden keskellä vanhempien ihmisten puheet pyörivät ja nostettiin esille esimerkiksi seksuaalisuus. Esitys oli räväkkä ja rollaattorit saivat kyytiä eikä tekonivelkään hidastanut menoa.  Hienosti suunniteltu musiikki nostatti myös hilpeää tunnelmaa ja huomasinkin monta kertaa nauravani ääneen. Näyttelijät olivat hyviä ja eläytyivät rooleihinsa hienosti. Varsinkin lonkkavaivainen Pike oli huippu.

VIhainen leski esitys Oulun teatterissa.

Esityksen jälkeen olin todella tyytyväinen, että kävin katsomassa näytelmän ja kyllä se mukavasti piristää lapsiarkeakin, kun välillä selviää ihmisten ilmoille. Pitäisi muistaa useamminkin käydä katsomassa teatteriesityksiä, niissä on aivan omanlainen tunnelmansa!

Minkä teatteriesityksen sinä olet viimeksi katsonut? Odotatko jonkun ensi-iltaa? Vinkkaa kommenteissa mitä kannattaisi käydä katsomassa!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: