KESKITALVEN KUULUMISIA

Hui kun tämä talvi on hurahtanut vauhdilla! Meidän arki on ollut niin toiminnan täyteistä, ettei aikaa kirjoitusjuttuihin ole juuri ollut. Koronatilanne on ollut niin huonona, että typy oli joulukuun ja melkein koko tammikuun kotona, joten keskitalven on saanut puuhastella leikki-ikäisen ja vauvan kanssa.

Keskitalven riemua.

Päivät lasten kanssa sujuivat muuten oikein mallikkaasti, mutta ei niin yllättäen heidän nukkumiset menivät ristiin. Vauvan pitkien aamupäiväunien aikaan meillä oli typyn kanssa hyvä ulkoilla. Kun taas kun typy nukkui päiväuniaan, vauva halusi seurustella äitin kanssa, joten omaa aikaa ei juurikaan ole ollut.

Luminen tie keskitalvella.
Talvinen maisema.

Nyt kun koronatilanne on parempaan suuntaan, typy on taas palannut hoitoon ja minulla on aamupäivisin kivasti aikaa tehdä omia juttuja. Löysin Paapiin verkkokaupasta aivan ihania trikookangaskuoseja ja olen innostunut ompelemaan lapsille vaatteita. Trikookankaasta saa tehtyä mekkoja, paitoja, pöksyjä ja vauvalle bodeja. Ne ovat aivan ihanan tuntuisia ja mikä parasta: luomupuuvillaa ökö-tex -standardilla, joten niissä ei ole mitään ylimääräisiä kemikaaleja.

Lasten vaatteiden ompelu.

Huono puoli ompeluhommissa on, että se vie aikaa kirjoitusjutuilta ja nyt onkin melkoista tasapainoilua näiden kaikkien omien puuhien kanssa: mihin sitä haluaa käyttää aikaa, kun sitä on rajoitetusti saatavilla. Varmaan aika tuttu ongelma kaikkien pienten lasten vanhemmille. Itse olen karsinut sitä aikaa tästä bloggaamisesta ja somen käytöstä ja sen takia meillä onkin sometileillä käynnissä radiohiljaisuus, jolle olisi tarkoitus tehdä tässä jotain, kun uusi arki alkaa taas rullata.

Ulkoilemassa vauvan kanssa keskitalvella.

En tiedä mitä mieltä muut ovat siitä, kun kalenterin lehden sai kääntää helmikuuhun, mutta minua se hieman ahdistaa. Itse olen niin nauttinut joulu- ja tammikuun pakkasista ja pimeistä aamuista ja illoista. Nyt sitten päivä pitenee silmissä ja ollaan taas menossa kevättä kohti. Vaikka lisääntyvä valo tuo myös virtaa, siitä tulee hieman haikea olo, kun miettii että sydäntalvi on taas mennyt. No, nyt vaan toivon, että sattuisi vielä joku pakkasjakso ja saisimme nauttia kuuraisten puiden kauneudesta ennen kevättalven aurinkoisia päiviä.

Talvinen metsämaisema.
Luminen heinä.

Tänä talvena lasten kanssa on ollut ihana ulkoilla, kun on ollut lunta ja oikea talvi. Ollaan typyn kanssa käyty harjoittelemassa luistelua ja sen jälkeen laskettu viereisessä suuressa pulkkamäessä, jossa saa niin kovat vauhdit, että äitiä ainakin pelottaa. Haluaisin käydä myös typyn kanssa ensimmäisen kerran laskettelemassa, ja saa nähdä milloin selviäisimme rinteeseen. Itse lasken laudalla ja haluaisin opettaa myös häntä, mutta voi olla, että ensin olisi parempi kokeilla laskettelua suksien kanssa. Saa nähdä kumpaan päädytään. Laitan siitä sitten myöhemmin päivitystä.

Valkoinen koira keskitalvella lumessa.
Mäen laskussa lasten kanssa.

Talvisen raikasta helmikuuta kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: