KESKITALVEN UPEAT ULKOILUKELIT

Voi miten nyt on saatu nauttia oikeasta talvesta! Pakkasta on ollut 10–15 astetta ja välillä se on laskenut jopa –20 asteen pintaa. Päivät ovat olleet pilvisyydestä huolimatta kirkkaita ja puut ovat kuorruttuneet kauniiseen lumihuntuun. Tätä oli viime talvena niin ikävä, joten nyt tästä kyllä nauttii täysin rinnoin.

Talvinen pihapiiri.

Tänne Kempeleeseen saatiin lunta vähän enemmän tuossa vuodenvaihteen tienoilla. Sitä ei vieläkään ole hirveästi, mutta kuitenkin sen verran että varvut eivät loista metsän pohjasta. Me otimme lumesta heti ilon irti ja kolasimme pienen nyppylän kotipihaan, johon sai tehtyä liukumäen ja pienen tunnelin. Oli kyllä niin hauska puuhailla oikeita lumileikkejä ja mieheni nauroi, että hän ei oikein tiedä kumpi tästä lumesta on enemmän innoissaan: äiti vai lapsi.

Lumitunnelissa möyrimässä.

Kotipihassa riittää nyt monenlaista puuhaa rattikelkan ja pulkan kanssa, niitä on saanut vetää ristiin rastiin pihapiiriä ja tietysti olemme laskeneet mäkeä. Olemme myös jäädyttäneet pienen jääläntin takapihalle, jossa typy voi harjoitella luistelemista. Pienet bambinjalat eivät vielä kovin suurta aluetta tarvitse ja siinä on hyvä harjoitella pystyssä pysymistä. Toivottavasti saisimme lähiaikoina tirpan viime vuoden sukset Satulta, niin pääsisimme myös harjoittelemaan hiihtämistä.

Jäädytetty luistelu paikka.

Lähimetsissä ulkoilu on nyt hieno kokemus, kun puut notkuvat lumipeitteensä alla ja kaikkialla on niin talvisen näköistä. Kävimme loppiaisen aikaan ulkoilemassa lähisuolla ja rattikelkka liikkui umpimetsässä oikein kivasti eikä edes kalahtanut mihinkään kantoon. Retkieväitä emme nyt tehneet, sillä pienet sormet ja varpaat jäätyvät niin nopeasti näillä keleillä, joten tyydyimme vain ulkoilemaan.

Yksinäinen puu suolla.
Pakkaspäivän ulkoilua suolla.
Pakkaspäivän ulkoilua suolla.

Iltaisin olen kuitenkin kaivannut tähtiä. Viimeiset pari kuukautta ollut niin pilvistä ettei niitä ole liiemmin näkynyt. Eilen illalla pilvipeite repeili hieman ja typykin bongasi heti tähtiä pilvien lomasta. Toivottavasti kelit kirkastuisivat, niin voisimme opetella tähtikuvioita!

Pakkanen, huurteiset puut ja tähtitaivas.

Sääennuste lupailee näiden pakkasten jatkuvan ja onkin kiva, että tämä talven ihanuus ei ole aivan heti loppumassa vesisateeseen.

Riemukkaita ulkoiluhetkiä kaikille!

– Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: