LOKAKUUN PAKETOINTI JA MARRASKUUN SUUNNITELMAT

Syyskuun lopun kauniit keltaiset lehdet lojuvat nyt sateen piiskaamina maassa ja koivut odottavat paljaina lumihuntua. Kellojen siirtämisen jälkeen illat pimenevät varhain ja, kun keli on muutenkin ollut sateinen ja harmaa, päivälläkin on ollut aika hämärä meno. Nyt loppukuusta ei ole tarvinnut hehkuttaa upeita ulkoilukelejä vaan sade on piiskannut ikkunoihin ja illalla on lähinnä tehnyt mieli fiilistellä viltin alla sohvan nurkassa. Glögit ovat onneksi löytäneet tiensä kauppojen hyllyille, joten höyryävä kupponen ja pari palaa suklaata ovat illoissa arjen luksusta.

Syksyistä lampimaisemaa Kainuussa.

Loka-marraskuun vaihde on jotenkin aina pysäyttävä. Halloween ja kekrin aika saavat muistelemaan heitä, jotka eivät enää ole luonamme. Tulee sytytettyä kynttilöistä, kuunneltua Tarjan From spirits and ghosts -albumia ja kaihoiltua.

Blogin tapahtumat:

Meillä oli torstaina blogisynttärit! Aivan uskomatonta että olemme pitäneet tätä blogia jo vuoden. On kyllä ollut hauskaa ja meillä on valtavasti ideoita, mistä haluamme puhua täällä jatkossa! Nyt lokakuussa Sanna mökkeili syyslomalla Kainuun maisemissa ja siitä reissusta oli kerrottavaa monessa postauksessa. Olemme myös kyläilleet mummolassa ja lapset ovat saaneet puuhailla ulkona vaikka mitä; on leikitty pimeäpiilosta taskulamppujen kanssa ja laskettu mäkeä saunarinteessä. Se oli kylläkin lyhytaikaista hupia, sillä lumi katosi hetkessä.

Karikko Kainuun maisemissa.

Valokuvausreissut:

Lokakuu oli meille hyvä valokuvauksen suhteen. Satu kävi alkukuusta kuvaamassa upeaa aamu-usvamaisemaa, jossa syksyn värit vielä hehkuivat kauniina. Sanna kertoi hienosta revontulinäytelmästä, jota hän pääsi kuvaamaan Kempeleessä ja kävi myös retkeilemässä Paltamon Jättiläisenmaassa perheensä kanssa. Sannalle kertyi myös kuvia mökkisaaresta, jossa hän pääsi kuvaamaan kummipojan kanssa ja, vaikka päivä oli syksyisen harmaata, kuvissa oli kiva oma tunnelmansa. Sanna oli aktiivinen valokuvaaja ja kävi myös tirpan ja kameran kanssa retkeilemässä Sotkamon harjuilla. Satu kuvitteli, että hän olisi sillä aikaa saanut pidettyä siivouspäivää mutta vauva ei ollut halunnut nukkua, joten hän oli sen sijaan nauttinut laatuajasta vauvan kanssa.

Jättiläisenmaan harjumaisemaa Paltamossa Kainuussa.
Pieni lintubongari.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Satu on päässyt hyvään vauhtiin tulostetun käsikirjoituksen editoinnissa mutta on käynyt hyvin selväksi, että kahden lapsen kanssa on entistä vaikeampaa löytää aikaa kirjoittamiselle. Vaikka vauvan saa nukkumaan, on silti se pikkutyttö, jonka kanssa täytyy ulkoilla, syödä ja puuhailla, joten aamun lyhyet hetket ja päivän tunnit, kun lapset sattuvat nukkumaan samaan aikaan, ovat niitä hetkiä, jolloin voi keskittyä kirjamaailmaan. Ajan puute turhauttaa aivan valtavasti, sillä kirja olisi niin hyvässä vaiheessa eikä haluaisi mitään muuta kuin syventyä editointipuuhiin mutta kun… Tämä on vain tätä arjen todellisuutta ja pitää hyväksyä se, että nyt mennään lasten ehdoilla ja vielä tulee nekin päivät, kun saa rauhassa keskittyä kirjoittamaan.

Kirjoittaminen on kivaa.

Sanna ei ole vielä jatkanut kuudennen kirjan kirjoitusta, sillä hän on edelleen harjoitellut piirtämistä ja meitä molempia jännittää, millaisiksi kuvat oikein muotoutuvat. Osa maisemista alkaa olla ihan kivoja, mutta hahmoissa on vielä tekemistä, joten katsotaan saako tätä pakettia kasaan jouluun mennessä… Jännittää!

Meillä on myös ollut hurjan mielenkiintoisia postauksia, joista on tullut paljon keskustelua Facebookin puolella. Kiitos kaikille, jotka ovat kommentoineet siellä! Selvitimme millaiset ovat kirjailijan tulot Suomessa ja oli hieman masentavaa todeta että aika huonot. No, yritimme sitten löytää vähän positiivisempaa kulmaa tähän asiaan ja listasimme myydyimpiä kirjoja Suomessa ja maailmalla. Kerroimme myös Elina Rouhiaisen ja Sini Helmisen keskustelusta Virtuaalisessa KIRJOITTAJA-tapahtumassa aiheesta: millaista on olla YA-kirjailija Suomessa?       

Bookstagram valokuvasommitelma.

Mitä suunnitelmia on marraskuulle?

Blogissa: Yritämme päivittää blogin kategorioita ja samalla myös kuvia. Varmasti jotain jouluista tekstiä on tiedossa ja suunnittelemme lasten kanssa askartelua, vaikka se ei ole meidän vahvinta osaamistamme.

Valokuvaus: Marraskuun räntäsade ei perinteisesti ole sitä valokuvaajan unelma-aikaa, mutta toivottavasti joitain pakkaspäiviä olisi tiedossa ja voisimme kuvata kuuran kuorruttamaa luontoa. Viime vuonna marraskuun alussa oli ihana pakkasjakso ja toivotaan tälle vuodelle samanlaista. Sekä revontulia! Niiden aktiivisuus on kasvussa, joten odotamme kyllä innolla repojen kuvaamista!

Kirjoitus: Satu jatkaa tulostetun käsikirjoituksen editointia ja tavoitteena olisi saada se marraskuun aikana valmiiksi, joten toivottavasti lapset nukkuvat hyvin pimeiden aamujen ansiosta.

Bookstagram halloween tyylinen valokuvasommitelma.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja. Jospa tämä lukujumi menisi ohi ja lukuhommat lähtisivät taas sujumaan.

Toivotaan pakkaslumen kuorruttamia puita ja kauniin kuulaita päiviä!

Halloweenin inspiroimana hämyisää marraskuuta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: