LUMILEIKIT LASTEN KANSSA

No nyt on lunta! Kuluneen viikon aikana lunta on tuiskuttanut monta kymmentä senttiä ja lumitöitä on saanut tehdä ahkerasti. Kinokset ja lumilinnoitukset ovatkin kasvaneet jo mukaviin mittoihin ja ulkona on mahdollisuus kunnon lumileikkeihin lasten kanssa. Karsean viime talven jälkeen tästä lumenpaljoudesta nauttii nyt täysin rinnoin eikä tulisi mieleenkään valittaa lumitöiden tekemisestä.

Lumileikit lasten kanssa, mäen laskeminen.

Lasten kanssa ulkona kuluu nyt aika, kun lumen ansiosta pystyy puuhaamaan vaikka mitä, kuten:

Rakentamaan lumilinnoja ja tekemään tunneleita. Olemme tehneet oikean lumilinnoituksen, jossa lumikäytäviä pitkin pääsee kävelemään ja tunneliin voi mennä mönkimään. Lumikasan päältä voi sitten laskea mäkeä vaikka mahallaan ja pehmeässä lumessa on kiva pyöriä. Sinne voi myös juuttua kiinni ja huutaa sitten äitiä auttamaan.

Lumilinnan portaat.
Lumitunneli lumilinnassa.

Laskemaan mäkeä. Mäenlasku on huippuhauskaa talvipuuhaa ja myös äiti viihtyy rinteessä. Siinä saa myös tehokasta hyötyliikuntaa. Laskuvälineitä on kertynyt monenlaisia ja suosikki vaihtelee aina päivän mukaan; välillä se on liukuri, välillä pulkka ja välillä rattikelkka. Sannan pihassa traktorilla on saanut puskettua niin ison nyppylän, että sieltä melkein hirvittää laskea mäkeä.

Leikkimään hippaa ja piilosta. Lumeen on kiva kävellä reittejä ja niitä pitkin juoksemalla on hauska olla hippasta. Lumisten puiden ja pensaiden taa on myös hyvä mennä piiloon ja leikkiä piilosta. Se näyttää olevan kaksi- ja kolmevuotiaiden pikkutyttöjen lempileikki.

Piilosta on kiva leikkiä ulkona.

Tekemään lumiukon. Pitkän pakkasjakson jälkeen välillä oli taas plussa-asteita ja Satu rakensi heti tirpan kanssa lumiukkoa. Sanna on myös odottanut plussakeliä, että hän tekisi lumihevosen, mutta Kempeleessä mittari on pysytellyt vielä pakkasen puolella, joten heppa on saanut toistaiseksi vielä odottaa.

Lumileikit lasten kanssa, lumiukon rakentaminen.

Luistelemaan ja hiihtämään. Lapset ovat saaneet joululahjaksi luistimia ja suksia ja niiden käyttöä on tullut harjoiteltua. Hiihtäminen sujuu jo kolmevuotiaalta tasaisella maalla mutta jostain syystä tirppa haluaisi vain laskea suksilla rinnettä ja silloin ollaan aina nurin. No, ehkäpä tässä talven aikana siinäkin taidossa kehitytään ja tiedä vaikka keväthangilla pääsee suksimaan jo maastossa.

Lumileikit lasten kanssa, hiihtäminen.
Lumileikit lasten kanssa, luisteleminen.

Tekemään lumienkeleitä.  Yksi talvinen hauskuus on lumienkeleiden tekeminen, jossa suurin haaste on päästä ylös niin, ettei hajota luomustaan. Aina kun on pläntti puhdasta lunta, siihen on hyvä heittäytyä tekemään lumienkeleitä.

Tarkkailemaan pihapiiriä. Meidän puuhiin ulkona kuuluu myös pihapiirin elämän tarkkailu ja tuoreesta puuterilumesta on hyvä seurata, millaista elämää lähimetsässä on vilissyt yön aikana.

Pihapiirin elämän katselua yhdessä lapsen kanssa.

Tekemään lumitöitä. Pihan kolaaminen on mitä parhainta hyötyliikuntaa ja myös hauskaa yhdessä tekemistä, kun lapset huhkivat oman pikkulapion kanssa. Sillä voi kantaa lunta joko penkkaan tai äitin kolaan ja, jos lapion kanssa puuhaamiseen kyllästyy, sitten voi istahtaa kolan kyytiin ja äiti saa lisäpainot kuntoiluun.

Pihapiirin kolaaminen on kivaa yhdessä tekemistä.

Nyt kun on oikea talvi ja lunta kivaan puuhailuun, ulkona olisi niin paljon tekemistä, ettei millään malttaisi palata sisälle. Toivottavasti nämä talviset kelit jatkuvat samanlaisina!

Ihania lumisia leikkihetkiä kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: