MAALISKUUN PAKETOINTI JA HUHTIKUUN SUUNNITELMAT

Kimmeltävät keväthanget ovat painahtaneet vesisateen ja plussakelien myötä ja koko talven pihassa ilahduttanut lumilinna on nyt sulanut olemattomiin. Tämä on se aika vuodesta, kun tiet sulavat loskaisiksi ja pientareet muuttuvat rumiksi ja likaisenruskeiksi. Näitä loskakelejä ei todellakaan kaipaa ja pienten lasten sekä koirien kanssa tästä vuodenajasta on kaikkea muuta kuin innoissaan.

Tähtitaivas illankajossa.

Pääsiäinen on onneksi nyt kuun vaihteessa ja se tuo kivasti eloa tähän pitkään kevääseen. Rairuohon kasvatus ei tänäkään vuonna sujunut ja narsissitkin ehtivät jo kukkia, mutta onneksi keltaiset tulppaanit vielä ilahduttavat maljakossa ja tuovat pääsiäiseen väriä!

Blogin tapahtumat:

Maaliskuu on perinteisesti vuoden parhainta aikaa ulkoilla. Kevätauringon paiste hangilla ja lintujen sirkutus puissa tuovat hyvää fiilistä. Sanna piipahti perheineen Linnunradan tilalla Kempeleessä katsomassa ihania alpakoita ja typy oli tietysti aivan otettu niitä. Satun puuhakaksikko, isi & tirppa taas keksivät eräs sunnuntai, että nyt on hyvä retkeillä takapihalla ja paistaa tikkupullia. Tuumasta toimeen ja siinä olikin kivasti erilaista päiväohjelmaa ja retkeilyfiilistelyä. Sanna sai aikaiseksi toteuttaa joka vuotisen pähkinöinnin ja vaihtoi mullan viherkasvien ruukkuihin. Se oli niin aikaa vievää, että Sanna muisti miksi edellisestä kerrasta oli jo se kolme vuotta aikaa.

Linnunradan tila Kempeleessä ja alpakat.
Tikkupullan paistossa retkellä.

Maaliskuussa sattui kaiken myös sellainen aurinkoinen viikonloppu, että Sanna pääsi avaamaan mökkeilykauden ja niistä tunnelmista voi lukea tarkemmin täältä.

Valokuvaus:

Sanna kertoi kuinka hänen lintujen talviruokinta ja pihabongaus on sujunut kuluneena talvena. Lintulaudan vieraat ovat tylsästi olleet vanhoja tuttuja, mutta typyn kanssa tinttien ääntelyjä on ollut hauska opiskella ja vakio-oravat ovat aina ihastuttavia. Maaliskuun pakkasillat ovat kauniita ja Sanna kävi perheen kanssa ulkoilemassa lähisuolla ja kuvaamassa auringonlaskua. Tarkoitus oli kuvata myös iltataivaan tähtiä mutta se ei mennyt ihan putkeen. Sanna myös harjoitteli erilaisten #bookstagram-tyylisten kirjakuvien ottamista ja haaveili Instagram-feedin päivityksestä. Näin keväällä, kun pikkulinnut pomppivat puissa ja kohta uusia kasvien versoja alkaa puskea maasta, kamerakaluston päivitys hiipii mieleen. Lisää ajatuksia aiheesta voi käydä lukemassa täältä.

Talitiainen lintulaudalla.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Elämänohjeita nuorille -mietelausekirja on edelleen työn alla. Olemme saaneet siitä varovaista kiinnostusta erään ison kustantamon suunnalta, mutta kustannuspäätökseen on vielä matkaa. Kuun aikana olemme työskennelleet edelleen sen parissa. Kansi on nyt meidän mielestä hyvä ja seuraavaksi keskitymme sisällön hiomiseen ja viimeistelyyn. Olemme saaneet nuorilta palautetta, että he toivoisivat kirjaan konkreettisia asioita ja nyt lopulta keksimme kivan tavan toteuttaa tämä kirjaan sopivalla tavalla.

Kirjan kirjoittaminen on kivaa.

Blogin puolella Sanna kertoi ajatuksiaan Throne of Glass -kirjasarjasta, johon hän onnistui koukuttumaan talven lukumatatonin aikana. Kehittelimme viime talvena #kirjoittajagram-ideaa ja Sanna teki katsausta, kuinka siellä on vuoden aikana sujunut. Satu taas postasi lastenkirja-arvion Pippurinen kustannuksen kevään uutuuskirjasta: Muuri ja Mynni. Instagramissa tuli vastaan #kirjoitusbiisit-haaste ja Sanna innostui sen ansiosta miettimään, kuinka musiikkia voisi hyödyntää myös omassa kirjoittamisessa. Vaikka olemme lähettäneet Elämänohjeita nuorille -kirjan kustantamoihin, mietimme myös aktiivisesti voisiko omakustanne olla sille vaihtoehto ja kerroimme omakustanteista hieman tarkemmin tässä postauksessa.   

Myyri ja Munni lastenkirja.

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Olen tarkoituksella pysytellyt erossa kirjoista, sillä tuntui että jumahdin niihin kiinni liian tehokkaasti. Luin pitkästä aikaa Harry Potter ja Liekehtivä pikari -kirjan ja oli kyllä kiva, kun en muistanut lähellekään kaikkia yksityiskohtia. Luulen, että tuo on vähiten lukemani HP kirja, joten sen parissa kyllä viihtyi.

Maaliskuun luetut:

J. K. Rowling: Harry Potter ja Liekehtivä pikari

Harry Potter kirjasarjan neljännessä osassa Harry joutuu osallistumaan kolmivelhoturnajaisiin, johon kuuluu vaarallisia haasteita. Hänellä on myös omat ongelmansa Ronin kanssa, joka luulee, että Harry valehtelee hänelle, kun väittää ettei halunnut osallistua turnajaisiin. Arven vihlonta sekä kummallisen elävät unet mietityttävät myös Harrya.

Olen jo aiemminkin kertonut, että pidän Rowlingin kirjotustyylistä. Hän osaa kuvailla paikkoja ja tapahtumia niin, että tuntuu kuin katselisit elokuvaa, joka soljuu silmiesi edessä. Teksti on täynnä pieniä yksityiskohtia ja koko ajan tapahtuu jotain. Nykyisin Rowlingin tyyliä kuvata hahmoja on kritisoitu aika paljon ja olen kyllä samaa mieltä kritiikin kanssa. Jos aihe kiinnostaa niin tässä Lukuvika-podcastin jaksossa Harry Pottereiden ongelmia on mietitty monipuolisesti.

Nyt tulee sitten juonipaljastus, sillä luulen että en spoilaa tätä keneltäkään. Yleensä Pottereiden juonikuvio on hyvä ja loppuratkaisu jännittävä, mutta tässä osassa minusta siinä ei ole järkeä. Jos Villisilmä kerran on Voldemortin kätyri, joka lopussa tekee palkintopokaalista porttiavaimen, jolla Harry siirtyy hautausmaalle, niin miksi ihmeessä hän ei olisi voinut tehdä sitä jo koulun alussa. Jos hän kerran pystyy siihen, niin eikö olisi ollut helpompi taikoa, vaikka joku loitsupullo vastaavaksi? Hän on usein kahden kesken Harry kanssa, joten se olisi ihan hyvin mahdollista.

No tämä on saivartelua eikä sinällään vaikuta lukukokemukseen. Oli taas kiva seikkailla Tylypahkan maisemissa ja Rowlingin luoma taikamaailma on vain niin ihana.

Arvio: ★★★★

Harry Potter ja Liekehtivä pikari kirjakuva.

Mitä suunnitelmia on huhtikuulle?

Blogissa: Nyt kuun alussa on pääsiäinen, niin pääsiäisaiheisia postauksia on varmasti luvassa. Maa paljastuu lumen alta ja lapsilla on hauskaa läärätä vesilätäköissä.

Valokuvaus: Huhtikuun loskakelit eivät ole valokuvaajan unelma-aikaa ja saa nähdä mitä tällä rintamalla saamme aikaiseksi. Toivotaan yöpakkasia ja kaunista auringonpaisteen kimallusta huurteisista puista, silloin olisi mukava käydä ulkoiluttamassa kameraa.

Kirjoitus: Jännityksellä itsekin odotamme, millaista kerrottavaa meillä on Elämänohjeita nuorelle -kirjan suhteen. Meillä on myös suunnitelmia meidän YA-kirjasarjan toteutukseen ja yritämme parhaillaan hakea rahoitusta tämän idean toteuttamiseksi. Tästä lisää, kunhan itsekin tiedämme paremmin!

Kirjan kirjoittaminen.

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Nyt voi sanoa, että talvi on ohi. Toivotaan että huhtikuun loskakelit menevät nopeasti ja kohta saamme nauttia alkukesän lempeistä keleistä ja maasta versoavista kasvinaluista!

Tsemppiä kaikille tämän kurakauden keskelle!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: