MARRASKUUSSA VOI ALOITTAA JO JOULUN ODOTUKSEN!

Nyt on taas se aika vuodesta, kun voi heittäytyä odottamaan joulua! Halloween ja kekri on juhlittu ja voi sanoa hyvästit syksylle ja valmistautua tulevaan talveen. Puiden oksat ovat vielä paljaita ja maa on täynnä lakastuneita lehtiä ja kasveja. Tämä marraskuun alku on ollut ennätyksellisen lämmin! Lumesta ei ole vielä tietoakaan, vaikka maa suorastaan huutaa lunta peittelemään sen talvihorrokseen. Se toisi huomattavasti myös sitä joulutunnelmaa ja toivottavasti tänä vuonna saisimme kauniin talven.

Joulun odotus alkaa jo marraskuussa.

Nuorempana taisimme Satun kanssa aloittaa joululaulujen laulamisen jo lokakuussa mutta nyt vanhempana marraskuu on vakiintunut jouluhömpän aloituksen ajankohdaksi. Kotona tekee perusteellisempaa siivousta ja kaivelee ensimmäiset joulukoristeet esille, ulkona laittelee viimeisetkin tavarat talvitelolle ja suunnittelee jouluisten asetelmien tekemistä.

Monen moista tonttukoristetta.

Ulos on ihana laittaa lyhdyistä ja havuista asetelmia koristamaan paljasta kuistia sekä viritellä muutamat valonauhat pimeiden iltojen somisteeksi. Ne tuovat kaunista tunnelmaa ja iltakävelyllä on jo huomannut miten ne säihkyvät monissa pihoissa ja tuovat valoa tähän marraskuun synkkyyden keskelle. Myös kyntteliköt koristavat jo monia ikkunoita ja ne ovat myös minulla ensimmäisiä joulukoristeita, jotka kaivetaan esille. Iltaisin kynttelikön lämmin valo luo ihanaa tunnelmaa ja tekee mieli kuunnella joululauluja ja juoda kuumaa glögiä.

Kynttilälyhty ja havuasetelma.

Kynttelikön lisäksi erinäiset tuikkukipot ja pienet tonttukoristeet ja olkipukit ilmestyvät jo marraskuussa koristamaan hyllyjä ja lipaston päällisiä. Aiemmin tuikkuja tuli poltettua enemmän mutta viime vuosina on uutisoitu siitä, ettei niiden polttaminen ole kovin terveellistä, joten nyt lapsen kanssa olen pitäytynyt enemmän LED-kynttilöissä. Ne ovat myös paloturvallisempia mutta jokin tunnelma niistä jää puuttumaan.

Tonttukoristeet kaivetaan esiin jo marraskuussa.

Me olemme Satun kanssa aina rakastaneet joululauluja ja niitä tulee laulettua lähestulkoon päivittäin joulua odottaessa. Meidän suosikkejamme ovat ne perinteiset tunnelmalliset laulut mutta nyt lasten kanssa laulamme paljon myös menevämpiä lasten joululauluja. Harmittelemme aina sitä, ettemme kumpikaan osaa soittaa mitään soitinta sillä mikä olisi mukavampaa kuin soittaa ja laulaa yhdessä lasten kanssa!

Joulun odotus alkaa jo marraskuussa.

Minulle joulunaika on yksi vuoden kohokohtia ja sitä pitää tunnelmoida ajoissa, sillä joka vuosi joulunpyhät menevät ohi aivan liian nopeasti! Tämä joulun odotus on siitäkin ihanaa, että silloin saa rauhoittua, juoda glögiä ja syödä suklaata sohvan nurkassa ilman joulukiirettä. Välillä joulunpyhät menevät vähän liiankin kiireisiksi kaikkien kyläilyjen kanssa. Nyt marraskuussa onkin hyvin aikaa rauhoittua, fiilistellä ja nauttia kotona olemisesta.  

Tonttukoriste ja joulun odotus.

Joko sinä olet kaivellut joulukoristeita esiin?

Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta kaikille!

– Sanna 

Ps. Meidän viime vuoden jouluaiheiset postaukset löydät Joulu-tägin alta.

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: