RAKKAIMMAT JOULULAULUT

Yksi rakkain asia joulussa on tietenkin joululaulut!

Joululaulu oi jouluyö joululaulukirjassa..

Lapsuudessa meidän kotonamme laulettiin paljon joululauluja ja kotijoukkojemme iloksi olemme jatkaneet tätä perinnettä. Monet joululaulut herättävät lämpimiä tunteita ja niitä tulee laulettua joka vuosi. Jos pitäisi nimetä kaikkein rakkain joululaulu, se olisi varmaankin iki-ihana Tonttu. Siinä on kaunis mollivoittoinen melodia ja hienot sanat, jotka maalaavat mieleen tarinan tontun yksinäisestä puuhailusta jouluyönä. Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo, on laulun tunnelmallinen aloitus. Satun mielestä se on suomenkielisten laulujen kaunein fraasi.

Joululaulu tonttu joululaulukirjassa.

Monista vanhoista klassikoista tulee elävästi mieleen perukan koulun joulujuhlat, joihin kuului joulunäytelmien lisäksi olennaisena osana joululauluesitykset. Heinillä härkien kaukalon laulettiin juhlassa varmasti joka vuosi. Surumielistä ja kaunista. Samaa kategoriaa on myös  Varpunen jouluaamuna. Klassikko, jota laulettiin ja lauletaan aina joulun aikaan. Yksi kauneimmista on En etsi valtaa loistoa. Sitä laulaessa tulee aina rauhallinen ja tavallaan kaihoisa olo. Sylvian joululaulu, Jouluyö juhlayö ja Maa on niin kaunis ovat myös joulun ajan kauniita ja tunnelmallisia lauluja, joiden laulaminen alkaa jo hyvissä ajoin syksyllä.

Joululaulu kuuraparta joululaulukirjassa.

Iloisemmista joululauluista on vaikea nimetä suosikkia, eikä niitä ole lapsuuden jälkeen tullut laulettua niin paljon, mutta nyt oman jälkikasvun myötä ne ovat taas nousseet laululistalle. Sinivuorten yö, Kulkuset ja Tonttujen jouluyö ovat hyvän mielen lauluja, joiden sanat muistaa vieläkin ulkoa. Kilisee, kilisee kulkunen, Talven ihmemaa, Kuuraparta ja Tonttuparaati ovat tietenkin laululistalla ja niitä laulaessa tulee aina hyvälle mielelle, unohtamatta tietenkään ihanaa Petteri punakuono -kappaletta. Sen hyväntuulinen rallatus jääkin joskus rasittavasti soimaa päähän.

Joululaulu kulkuset joululaulukirjassa..

Uudemmista joululauluista Suvi Teräsniskan Hei, mummo on ihana. Samoin Tarja Turusen You would have loved this -kappale kuuluu suosikkeihin, kuten myös hänen tummasävyiset kappaleet vuonna 2017 julkaistulta From Spirits and Ghosts -albumilta. Viimeisenä pitää mainita ihana Walking in the Air, jota kuunnellaan joka jouluaatto Lumiukko-ohjelmaa katsoessa. Se kuuluu perinteisiin kuusen koristelun jälkeen. Tämä ohjelman versio on kaunis ja tuo lapsuusmuistoja mieleen, mutta meille ehdoton suosikki on Nightwishin sovitus Tarja Turusen laulamana.

Joululaulu hei mummo joululaulukirjassa..

Mitkä joululaulut sinulle on rakkaimpia? Puuttuiko listalta joku sinun suosikkisi?

– Satu ja Sanna

Ps. Ensi viikon perjantaina aiomme kertoa Kainuulaisesta jouluruuasta. Jos haluat sitä odotellessa lukea lisää joulujuttuja, tässä meidän viime viikon postaus: 10 parasta asiaa joulun odotuksessa ja joulussa.

Jaa tämä postaus:

2 kommenttia artikkeliin ”RAKKAIMMAT JOULULAULUT”

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: