SYYSKUUN PAKETOINTI JA LOKAKUUN SUUNNITELMAT

Syyskuussa on saanut nauttia kauniista ruskan väreistä. Lehdet hehkuvat vieläkin kirkkaan keltaisissa ja punaisissa sävyissä mutta voi olla, että seuraavan tuulipyräkän myötä ne varisevat maahan. Nyt loppukuusta on ollut kauniita aurinkoisia päiviä ja tämä on juuri sitä syksyä parhaimmillaan! Ajatus lokakuun vesisateista ja kuraisista/hiekkaisista lapsista ei tunnu houkuttelevalta, kun saanut iloita näistä kuulaista päivistä.

Blogin tapahtumat:

Alkukuusta Satu vietti perheensä kanssa viikonloppua mummolassa ja hän jakoi sieltä parhaita hetkiä. Lakastuneessa horsmikossa oli kiva seikkailla lasten kanssa ja erilaiset pilvet ovat aina mukavaa bongattavaa. Sanna sai sankollisen omenoita ja innostui keittämään niistä omenahilloa. Rikkinäinen sauvasekoitin hieman haittasi operaatiota, mutta hillo saatiin kuitenkin kunnialla purkkeihin.

Mökkeilyä oli myös ohjelmassa, kun Sanna perheineen vieraili vielä mökillä, vaikka hän luulikin, ettei sinne tulisi enää tälle vuodelle lähdettyä. Yllättävän kivasti mökkeily kuitenkin sujui vauvan kanssa. Sanna myös päivitti, kuinka heidän ensimmäinen kuukausi uuden tulokkaan kanssa on mennyt. Vauva on pääsääntöisesti ollut yhteistyökykyinen mutta joskus iltaisin ja aamuyöstä on levottomampia hetkiä. Blogissa on nyt ollutkin useampia vauvajuttuja, kun Sanna vielä iloitsi ensimmäisestä lyhyestä retkestä vauvan kanssa ja siitä miten mukava oli päästä ulkoilemaan ja ihailemaan syksyn värejä.  

Valokuvaus:

Satu kävi perheensä kanssa retkellä Hiidenportissa ja sai kuvattua siellä alkusyksyn tunnelmia. Puut eivät vielä hehkuneet ruskan väreissä mutta varvuissa oli jo syksyn sävyjä. Sanna pääsi mökkireissulla kuvaamaan aivan upeaa punahehkuista auringonnousua. Siitä sai kauniita kuvia! Satu on kunnostautunut valokuvausrintamalla ja hän kävi ottamassa kuvia syksyisestä koskesta, josta sai iltahämärässä kauniita tunnelmallisia kuvia, kun vedenpinnan pehmensi pitkällä valotusajalla.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Meidän YA-kirjan keskiosa lähti esilukijoille alkukuusta ja pari on jo ehtinyt kommentoida sitä. On kyllä huippukiva kuulla, että he ovat viihtyneet tarinan parissa! Tekstiä on pidetty helppolukuisena ja hyvin kirjoitettuna. Tuollainen positiivinen palaute antaa kyllä uskoa tähän kirjoittamiseen, sillä lapsiarjen ja kaiken muun pyörityksen keskellä tuntuu välillä vaikealta muistaa, että kyllä tässä kirjoitusharrastuksessa on järkeä.

Sanna iloitsi alkukuusta sitä, miten vauvan kanssa pystyi kirjoittamaan aamuisin. Tämän jälkeen vauvalla oli sitten levottomampi vaihe eikä kirjoitusjutuista tarvinnut haaveilla, mutta nyt loppukuusta näyttää, että meno on taas rauhallisempaa ja kirjoitusjutut ovat onnistuneet. Kävimme myös läpi mistä kirjailijan tulot muodostuvat ja Satu kertoi millaisia ennakkoluuloja hänellä on Game of Thrones -sarjaa kohtaan. Saa nähdä innostuuko hän jossain vaiheessa katsomaan sitä. Loppukuusta pohdimme äänikirjojen tekijänoikeuspalkkioita ja sitä, voiko kirjailija kohta enää elättää itseään työllään. 

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Lukuhommat sujuivat aika huonosti. Olen keskittynyt nyt lähinnä Netflix-sarjojen seuraamiseen ja kirjat ovat jääneet vähemmälle. Yksi äänikirja on aivan loppusuoralla ja aloitin Anniina Mikaman uutuutta Myrrys, mutta se on vielä kesken.

Satu: Minulla myös lukeminen on jäänyt vähemmälle mutta olen saanut jatkettua Jessica Townsendin Nevermoor-kirjasarjan parissa, ja siitä on tiedossa ajatuksia lähiaikoina.

Mitä suunnitelmia on lokakuulle?

Blogissa: Syksy etenee ja illat pimenevät. Lokakuussa voi jo alkaa fiilistellä joulun tuloa ja ripustella valonauhoja valaisemaan pimeyttä. Eikö ensimmäisiä pipareita voisi myös jo leipoa? Glögit ja joulusuklaat ovat ainakin löytäneet tiensä kauppojen hyllyille! Höyryävän kuuma glögikupponen sohvannurkassa kynttilän (nykyisin LED-kynttilän) valossa auttaa kummasti pääsemään syksyn leppoisaan tunnelmaan. Loppukuusta vietetään halloweenia ja sitä varten pitää kaivertaa kurpitsalyhtyjä ja ehkäpä askarrella pienet noidanhatut.

Valokuvaus: Lokakuussa voi olla vielä valokuvauksen kannalta kaunista ruska-aikaa, tai sitten syysmyrskyt riepottavat kaiken kauneuden maahan ja puiden oksat roikkuvat paljaina. Tähtitaivaan ja linnunradan valokuvaukseen paljas maa ja aikainen pimeän tulo kuitenkin sopivat hyvin, joten toivotaan kuulaita iltoja ja mielellään myös revontulia!

Kirjoitus: Loppukuusta, 18.–22.10. järjestämme Virtuaalisen KIRJOITTAJA-tapahtuman ja sen järjestelyt vievät ison osan vapaa-ajasta. Voikin olla, että kirjan editointi ei tässä kuussa etene kovin vauhdikkaasti. Yritämme kuitenkin keskittyä kirjan loppuosaan ja ehkä saisimme sen tämän syksyn aikana esilukijoille. 

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Reipasta lokakuuta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: