SYYSKUUN PAKETOINTI JA LOKAKUUN SUUNNITELMAT

Ruska hehkuu nyt kauneimmillaan ja olemme saaneet nauttia lämpimistä syksyisistä päivistä. On ollut hauska ulkoilla lasten kanssa, kun heitä ei ole vielä tarvinnut topata pieniksi michelin-ukoiksi eikä hanskojenkaan repiminen käsistä ole haitannut. Syksy on myös mitä parasta aikaa luonnossa liikkumiseen ja nyt saa ihailla keltaoranssin sävyissä hehkuvia lehtiä ja poimia niitä maasta. Jääkin nähtäväksi mitä niistä vielä keksisi askarrella!

Päivät ovat lyhentyneet ja hämärä hiipii yhä aikaisemmin. Illalla ennen nukkumaan menoa ehtii jo katselemaan taivaalle ja on taas mukava ihailla tuttuja tähtikuvioita. Joulusuklaat ovat myös löytäneet tiensä kauppojen hyllyille ja ensimmäinen Geisha-paketti lähtikin jo kauppareissulla mukaan. Jospa myös glögit kohta ilmestyisivät – olisi ihana kääriytyä sohvannurkkaan viltin alle glögikupposen kanssa, sytyttää pari kynttilää ja nauttia rauhoittuneista illoista.

Blogin tapahtumat:

Blogissa olemme puuhailleet paljon lasten kanssa. Kuun alussa Satu kävi vauvan kanssa ei-ehkä-niin-onnistuneella piknikillä. Mietimme myös sitä, miten kiva lasten kanssa on puuhailla keittiössä, vaikka siitä tuleekin sotkua ja tekemiseen menee huomattavasti enemmän aikaa.  Mummolassa taas  tekemistä riitti kasvihuoneessa, viinimarjapensaissa ja pihahommissa. Satu kertoi myös, kuinka heidän arki uuden tulokkaan kanssa ei ole ihan vielä löytänyt paikkaansa D-vitamiinitippojen, rotavirusrokotteen ja syysflunssan vuoksi, mutta on toiveikas, että nyt kun näistä on päästy, päivien rytmi alkaisi löytyä.

Valokuvausreissut:

Syksy on valokuvauksen kannalta yksi vuoden kauneimmista ajankohdista, kun keltaisen, oranssin ja punaisen sävyt alkavat hehkua puissa ja aamuisin usva leijuu maiseman yllä luoden upeaa tunnelmaa. Olemme molemmat ulkoiluttaneet kameraa mummolassa: Satu ikuisti kauniita syyskuun alkupäivien hetkiä ja Sanna taas kuvaili usvaisen aamun fiiliksiä sekä tarttui typyn iltauniseen hetkeen ja kävi ulkoilemassa tähtikuvauksen merkeissä. Sanna myös selasi kameran muistikorttia läpi kesän ajalta ja sinne unohtuneita valokuvia löytää täältä.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Satu on ollut valtavan tehokas editoimaan meidän ensimmäistä kirjaa. Vaikka vauva ei ole välillä niin nukkunutkaan, hän ei ole antanut sen häiritä, vaan lelun heilutus ja tekstin lukeminen onnistuu yhtä aikaa. Viimeisimmän editointikierroksen jälkeen teksti oli sillä mallilla, että ensimmäistä kertaa päätimme tulostaa koko käsikirjoituksen. Oli kyllä kutkuttavaa nähdä se hillitön tekstinivaska ja ajatella, että se on omaa hengentuotosta. Satu on päässyt jo vauhtiin editoinnin kanssa ja paperit alkavat täyttyä eriväristen yliviivauskynien ja post-it-lappujen merkinnöistä. Sanna odottaa jännityksellä kuinka värikkääksi kässäri voikaan muuttua. Editoinnin lomassa Satu myös kirjaa ylös kaikki esiin nousevat asiat, jotka vielä kaipaavat pohdintaa. Lista on saanut jo ihan kivasti pituutta, joten kirjamaailman pähkäily jatkuu vielä hyvän tovin.

Sannalla on ollut aivan erilaiset kirjoitushommat ja hän on keskittynyt joka syksyiseen riesaan: apurahahakemukseen Suomen Akatemialle eikä ole voinut juuri tehdä muita kirjoitusjuttuja. Kirjoitusaiheisissa postauksissa meillä oli ensimmäinen Vieraskynä-teksti, kun ihana Varjokirjat-tilin Sanni kertoi, kuinka hänen luovuus pääsee valloilleen työpäivän aikana. Mietimme myös, kuinka meillä laulu- ja kirjoitusjutut syntyivät vasta päälle kolmikymppisinä ja uskomme sen johtuvat siitä, että elämä rauhoittui ja luovuudelle tuli tilaa. Satu pohti myös Juha Tapion Rakastettu-biisin sanoituksia ja millaisia ajatuksia hienot sanat herättävätkään.     

Miten lukuhommat sujuivat?

Sanna: Aivan karmeasti. Olen ollut naimisissa Akatemian apurahahakemuksen kanssa ja yrittänyt myös harjoitella piirtämistä erääseen meidän toiseen kirjoitusprojektiin, josta toivottavasti voisimme kertoa enemmän tässä syksyn aikana! Jospa lokakuu olisi hieman rennompi ja ehtisin uppoutua myös hyvään kirjaan.

Satu: Oman käsikirjoituksen editointi on vienyt kaiken vauva-arjessa liikenevän vapaa-ajan, joten lukuhommat ovat olleet katkolla.

Mitä suunnitelmia on lokakuulle?

Blogissa: Toivottavasti kauniit syyskelit jatkuisivat ja pääsisimme retkeilemään lasten kanssa. Olisi kiva kuvailla ruskan värittämää maisemaa ja nauttia raikkaista syyskeleistä.

Valokuvaus: Syksyn väriloistoa pitäisi saada ikuistettua valokuviin, joten jospa vauva olisi hyväuninen tapaus ja Satu pääsisi kuvailemaan. Myös lyhyitä, kotiseudulle suuntautuvia valokuvausreissuja voisi innostua tekemään! Olemme olleet aivan onnettomia niiden suhteen koko kesän ajan…

Kirjoitus: Satu yrittää saada paperisen käsikirjoituksen editoitua lokakuun aikana ja mietimme sitten yhdessä esiin nousseita asioita ja parannettavia kohtia. Kun Satu saa editointikierroksen valmiiksi, Sanna käy käsikirjoituksen kimppuun. Toivottavasti tässä syksyn aikana voisimme suunnitella kirjan lähettämistä esilukijoille! Jännittää!

Lukutavoite: Lukutavoitteena taas yksi kirja.

Toivotaan muuten, etteivät syysmyrskyt eivät vielä rantaudu Suomeen ja pyyhkäise ruskaa olemattomiin!

Värikästä ja rentouttavaa lokakuuta kaikille!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: