TAMMIKUUN PAKETOINTI JA HELMIKUUN SUUNNITELMAT

Täytyy sanoa, että kerrankin ei tule tammikuuta ikävä. Yleensä tammikuu on ihanaa rauhoittumisen aikaa ja saa nauttia keskitalven kauniista tunnelmasta. Nyt ei välillä tiennyt oliko loka-marraskuun loskakelit vain huhtikuiset keväthanget! Aivan omituiset keskitalven kelit.

Blogin tapahtumat:

Tammikuussa julkaisimme postauksia tasaiseen tahtiin ja niitä kertyi kaikkiaan 15 kappaletta. Haaveilimme joulukuun lopussa siitä, että voisimme kertoa tammikuun kivoista retkistä lähimetsään, mutta sen kaiken vesisateen keskellä ei oikein huvittanut retkeillä. Niinpä postausaiheita oli keksittävä muualta ja Sanna innostuikin esimerkiksi valokuvankäsittelystä, ja harjoitteli bokeh-efektin tekemistä photoshopilla.

Avonainen vihko ja kynä pöydällä.

Valokuvausreissut:

Tämän osion voi aloittaa samalla valitusvirrellä kuin tuon aloituskappaleen. Tammikuu ei todellakaan ollut valokuvasensitiivinen ja ulkoillessa sai lähinnä keskittyä siihen, ettei taittanut niskojaan, kun piha oli peilikirkkaalla jäällä. Saimme kuitenkin vähän kuvailtua; Sanna kävi kuvailemassa täysikuuta Oulun suunnalla ja Satu sai rauhassa kuvata tähtitaivasta pellolla, kun Sanna pulkkaili lasten kanssa. Kun talvi loppukuusta vähän näytti merkkejään, Satu otti siitä heti ilon irti ja kävi ulkoilemassa järvellä meidän kotipaikassa. Voit käydä katselemassa talvisia kuvia täältä.

Täysikuu valaisee suolla.
Tähtitaivas pellon yllä keskitalvella.

Mitä kuului kirjoitusrintamalle?

Kirjoitushommia nuo karseat kelit eivät haitanneet ja olemme päässeet kivasti vauhtiin! Olemme molemmat editoineet ensimmäistä kirjaa ja pallotelleet sen lukuja edestakaisin keskenämme. Satu on nyt käymässä vielä viimeistä kolmannesta läpi ja tämän kierroksen jälkeen kirjaa voisikin suunnitella esilukijoille. Saa vain nähdä millainen rimakauhu siinä iskee päälle! Editoinnissa ja suunnittelussa on mennyt sen verran aikaa, ettei Sanna ole vielä ehtinyt aloittaa kuudetta kirjaa, vaan se jää helmikuun tehtävälistalle.

Kirjoitusvihko ja kynä pöydällä.

Tammikuun suunnitelmien mukaan meillä molemmilla piti lukea kaksi kirjaa…

Sanna: Olen taistellut Harry Potter ja Feeniksin kilta -kirjan parissa ja se etenee tuskaisen hitaasti, kun jään koko ajan pohtimaan Rowlingin kirjoitustyyliä. Aloitin myös Peter Pomerantsevin Mikään ei ole totta ja kaikki on mahdollista -kirjan, koska se oli ohuempi (se tarttui kirjahyllystä käteen juurikin tästä syystä) ja ajattelin että saan sen luettua nopeasti, mutta olin väärässä… Niinpä taistelin sitten Potterin taikamaailmassa ja yritin olla takertumatta kirjoitustyylin yksityiskohtiin. Sainkin sitä parhaimmillaan luettua yli 80 sivua päivässä eikä jäänyt paljosta kiinni, että olisin saanut sen loppuun.

Bookstagram-tyylinen kirjakuva.

Satu: Minun lukuinnostukseni on jotenkin todella kadoksissa. Vapaa-aika tulee käytettyä ennemmin kirjoittamiseen, vaikka tiedän että lukeminen kannattaisi ja saisin siitä todella paljon motivaatiota omaan kirjoittamiseen. Minulla on ollut yli vuoden kesken Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras -kirja enkä näköjään saa tartuttua siihen. Samoin on käynyt monta vuotta sitten joululahjaksi saamalleni Diana Gabaldonin Sydänverelläni kirjoitettu -kirjalle. Se on tiiliskivimäinen järkäle, jonka olen jo useamman kerran aloittanut mutta aina se vain jää kesken. Pitäisi ehkä ottaa lukulistalle jotain helpommin ja nopeammin luettavaa, että saisi taas lukuintoa takaisin!

Mitä suunnitelmia on tammikuulle?

Blogissa: Helmikuussa jatketaan samalla postaustahdilla. Toivottavasti nyt olisi talvisia kelejä ja saisimme tehtyä valokuvausreissuja. Olemme miettineet, että kävisimme lasten kanssa meidän perheen mökillä. Talviaikaan siellä on aina niin tunnelmallista ja pikkupakkasessa lasten kanssa olisi kiva ulkoilla järvellä.

Auringonpaiste järvellä.

Valokuvaus: Olisi mukava, että puut saisivat kermakakkumaisen kuurakuorrutteen ja pääsisimme kuvailemaan, kuinka luonto nukkuu kauniin lumihunnun kätköissä, eikä ihmettelisi pitäisikö alkaa tehdä pajunkissoja, kun on niin lämmitä. Niitä revontulia voisi myös lopulta näkyä, että pääsisimme kirjoittamaan niiden kuvailusta!

Talvinen järvimaisema.

Kirjoitus: Kuten edelle jo mainittiin, helmikuun aikana on tarkoitus aloittaa kuudes kirja. Jatkamme myös ensimmäisen kirjan editointia ja viimeistelyä. Näköjään tuo kahden kirjan lukutavoite oli liian haastava, joten otamme helmikuun tavoitteeksi lukea yhden kirjan!

Toivottavasti helmikuussa pääsemme nauttimaan talven tunnusta ja kevättä kohti mennessä auringon paisteesta! Railakasta helmikuuta!

– Satu ja Sanna

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: