TEE SE ITSE -JOULUKALENTERI

Nyt on joulukuu! Tähän joulunalusaikaan kuuluu tietysti oleellisena osana myös joulukalenteri. Minulla oli pitkin syksyä mielessä, että haluaisin tehdä itse lapselle joulukalenterin mutta jotenkin en vain saanut aikaiseksi tarttua toimeen. Niinpä tajusin sunnuntaina, että joulukuu on ylihuomenna ja kalenteri on edelleen suunnitteluasteella… Tutkin siis kaapeista mitä potentiaalisia joulukalenteritarpeita siellä sattuisi olemaan. Minulla oli valkoista puuvillakangasta ja juuttinarua sekä pieniä pyykkipoikia, joten niistä sain idean ommella pieniä pussukoita, jotka roikkuisivat pyykkipojilla narusta. Tässä onkin sitten ohjeita ja kuvia millainen lopputuloksesta tuli.

Tämän joulukalenterin tekemiseen tarvitset:

Puuvillakangasta
Juuttinarua
Pieniä pyykkipoikia
Puisia sydämiä
Pieniä nauloja seinään kiinnitykseen
Täytteeksi: karkkia, tarroja, askartelujuttuja, piirustusjuttuja tms. pieniä kivoja asioita

Aloitin kalenterin tekemisen ompelemalla pussukat. Leikkasin kankaasta pitkän 24 x 250 cm palasen ja silitin sen. Sitten tein pitkiin sivuihin noin 1 cm käänteet ja ompelin ne. Tämä jälkeen leikkasin kankaan pystysuunnassa 10 cm mittaisiin paloihin, käänsin ommellut reunat eli pussin suut vastakkain ja ompelin sivureunat kiinni. Näillä mittasuhteilla pussukat ovat 11 cm korkeita, 8.5 cm leveitä ja niitä tuli 24 kpl.

Sitten oli vuorossa rasittavin osuus eli puusydänten kiinniompelu pussukoihin. Käytin valkoista lankaa ja kiinnitin sydämet muutamalla pistolla. Sain tämän tehtyä yllättävän näppärästi, kun vain pääsin alkuun.

Lopuksi leikkasin juuttinarusta 32 cm mittaiset narut ja solmin ne pussukoiden suulle rusetiksi.

Minulla oli mielessä, että pussukoiden seinälle kiinnittämiseen voisi tehdä siron puisen kehikon, johon pingottaisin narut, mutta siihen ei oma aika taipunut, joten nyt narut on kiinnitetty seinään pienillä nauloilla.

Asensin narut kuusen muotoon ja kiinnitin latvaan tähden koristeeksi, lisäsin vielä muutamia paperinarusta ja vanhasta lahjanarusta tehtyjä rusetteja sekä valonauhaa ja tässä lopputulos.

Puiset sydämet ovat mielestäni vähän turhan pieniä mutta kyllä ne nyt ajavat asiansa. Voi olla, että joku toinen vuosi päivitän pussukoiden ilmettä ja vaihdan toisenlaiset numerolaput, vaikkapa punaiset huopasydämet tai jotain tähden mallista koristetta.

Pussukoihin voi sitten laittaa vaikka mitä pientä kivaa juttua löydettäväksi. Minulla on näissä Fazerin paperiin käärittyjä konvehteja, monenlaisia tarroja, askartelu- ja piirustusjuttuja.

Kalenteri otettiin innolla vastaan ja, kun avasimme joulukuun ensimmäinen päivä pussukan, tirppa olisi saman tien halunnut avata kaikki muutkin ja meillä piti hieman jutella siitä mikä joulukalenterin idea onkaan; avataan vain yksi pussi kerrallaan aamuisin jouluaattoon asti.

Käsityöt ja askartelupuuhat ovat kyllä mukavia ja voi kun niiden tekemiseen olisi enemmän aikaa. Oli kuitenkin kiva saada nyt tämä omatekoinen joulukalenteri tehtyä, ja meillä on varmasti hauskoja aamuja tiedossa joulua odotellessa!

– Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: