TIKKUPULLAN PAISTOSSA TAKAPIHALLA

Viikolla paukkui talven hirmupakkaset ja mittarilukemat laskivat -34 tienoille monena peräkkäisenä yönä. Viikonlopuksi taas lauhtui ja tänään on ollut varsin keväinen nollakeli. En tiedä mistä se ajatus lähti mutta tirppa alkoi isänsä kanssa suunnitella tikkupullien paistamista nuotiolla. Emme ole pitkiin aikoihin retkeilleetkään ja tällainen keväinen sunnuntaipäivähän on mitä mainioin pieneen piharetkeilyyn!

Tirppa ja isi -kaksikko ovat aiemminkin kunnostautuneet leipomisrintamalla, kun he leipovat ystävänpäiväksi appelsiinisuklaa kuppikakkuja. Niinpä he puuhasivat tikkupullataikinaa, kun minä lähdin vaunuttelemaan ja nukuttamaan vauvaa. Kun palasin, pullataikina jo oli kohoamassa ja kaksikko ulkona etsimässä polttopuita.

Nuotion tekeminen on periaatteessa aika simppeliä mutta lumisen talven jäljiltä nuotiopaikka oli hautautunut lumeen ja oli oma hommansa kaivaa metriseen hankeen tarpeeksi iso aukeama, jonne mahtui tulistelemaan nuotion äärelle. Siinä hommassa tuli hiki! Onneksi lumi oli suurimmaksi osaksi kevyttä pakkaslunta.

Kun tulipaikka oli kaivettu esiin, minä menin tekemään eväät ja touhukaksikko jäi virittelemään nuotiota. Makkaraa, voileipää, kaakaota ja pillimehua; siinäpä oleellisimmat herkut eväskoriin. Pullataikina pullotti jo liinan alla ja pyörittelin siitä valmiit pötköt rasiaan. Ne olisi helppo kieputtaa tikun ympärille ja paistaa jälkiruuaksi nuotiolla.

Oli kyllä mukava evästää pitkästä aikaa ulkona. Meillä oli iso nuotio mutta se paloi hiillokselle asti, kun leppoisassa kelissä oli niin mukava istuskella. Taas huomasi sen, miten hyvin kotipihassakin voi retkeillä ja siitä saa kivaa vaihtelua arkeen vauvan tuhistessa kuistilla vaunuissaan, sekä ihania muistoja yhteisistä puuhista.

Pullataikinaa jäi yli, joten paistoin niistä vielä kanelipullat iltapäiväkahvin herkuksi. Sitten olikin viikon pullakiintiö täynnä eikä tarvitse olla vähään aikaan niitä leipomassa.

Keväisiä ulkoilupäiviä kaikille!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: