YSTÄVÄNPÄIVÄN APPELSIINISUKLAA KUPPIKAKUT

Tänään 14.2. on ystävänpäivä, ja sen kunniaksi päätimme leipoa kuppikakkuja, joita tirppa on muutamaan otteeseen kysellyt. Minulla oli heti mielessä, että haluan tehdä appelsiinisuklaa kuppikakkuja ja etsin niille netistä reseptiä. En kuitenkaan löytänyt mielestäni, joten päädyin soveltamaan useamman reseptin pohjalta oman ohjeeni. Siitä tuli tällainen:

APPELSIINISUKLAA KUPPIKAKUT (20 kpl)

Appelsiinisuklaamuffinit

100 g voita
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunia
¾ dl maitoa
50 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria

Pursotus: appelsiinisuklaamousse

2 dl vispikermaa
150 g suklaata
150 g appelsiinituorejuustoa

Appelsiinisuklaamuffinit:

1. Ota voi ja kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat.
3. Lisää maito ja tuorejuusto. Kääntele lopuksi kuivat aineet taikinan joukkoon.
4. Järjestä 20 muffinivuokaa pellille ja jaa taikina vuokiin. Voit käyttää apuna kylmään veteen kastettuja lusikoita.
5. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 20–25 minuuttia.
6. Nosta muffinit jäähtymään puulaudalle ennen pursotusta

Appelsiinisuklaamousse:

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa tällä välin vispikerma.
2. Sekoita tuorejuusto suklaan joukkoon ja kääntele sekaan vispikerma.
3. Pursota mousse jäähtyneiden muffineiden päälle, koristele ja tarjoile.

Appelsiinisuklaa kuppikakuista tuli todella maukkaita, voin suositella testaamaan reseptiä. Appelsiinisuklaamoussessa on nyt käytetty maitosuklaata mutta tummalla suklaalla siitä tulisi vielä täyteläisempää.

Tämä resepti sopii hyvin myös vähemmän leiponeille, sillä tirppa päätyi leipomaan appelsiinisuklaamuffinit isänsä kanssa. Minulla piti nimittäin lähteä nukuttamaan vauvaa, joka alkoi ilmoittaa äänekkäästi nukkuma-ajastaan. Vaikka kaksi leipomisen vasta-alkajaa puuhasi keittiössä, muffinit onnistuivat erinomaisesti. Oleellista tässä reseptissä on, että voi ja munat ovat huoneenlämpöisiä, jolloin taikina ei pääse juoksettumaan munia lisätessä.

Pursottaessani appelsiinisuklaamoussea kuppikakkujen päälle mietin, että haluaisin kyllä panostaa hieman parempaan pursottimeen. Googlen kuvahaulla tietokoneen ruudulle lävähtää nimittäin toinen toistaan kauniimpia kuppikakkuja upeine koristeluineen, joten nämä omat tekeleet jäävät hieman vaatimattomamman näköisiksi. Onneksi maun puolesta ne kestävät kyllä vertailun!

Meillä oli hauskasti Sannan kanssa samat suunnitelmat ystävänpäivälle. Hän oli löytänyt Annin uunissa -blogista hyvän suklaamuffinssien ohjeen, ja lisäsi päälle tuorejuustotäytteen sekä koristeli ne vielä omatekoisilla valkosuklaasydämillä. Hyviltä olivat myös nuo kuppikakkuset maistuneet, joten suositus Annin ohjeeseen!

Hyvää ja kuppikakkujen sokeroimaa ystävänpäivää kaikille!

-Satu

Jaa tämä postaus:

Osallistu keskusteluun:

SINUA VOISI MYÖS KIINNOSTAA: